@TOYOTA: Hvala! za hiter odgovor! in link - ok... poraba potem zaradi 4wd ni neka bav-bav: ker se govori celo o povp. 8l/100 (dizel)... to bi bilo pa že malce preveč.
Že nekaj časa sem imel v glavi ta avto (tj.Subaru) -slišal precej ok stvari (od sicer redkih lastnikov v SLO) - dejstvo pa je, da je začetna investicija malce večja: avti pa se kvarijo - eni manj eni več

- in tega se potem "bojim"

- tako da lastnike, ali mehanike,... (ljudje ki so v stiku s temi avti) raje vprašam.
Pri nas so kolikor sem našel 3 poooblaščeni servisi (LJ, KR, Vrhnika) - ali je še kak? - ne vem pa natančno kako nekoga ki ni ravno v radiju 50km - "prisiliti" da ga peljem na test

- to je del log.težave pri tem. Ali se da te podatke dobit na pooblaščenih servisih ostalih znamk: Peugot, VW, Renault,.... ? (verjetno ne: ampak vprašam - ali kaki testerji - ki se priklopijo?).
Kakšne so tvoje izkušnje: da bi te npr. da bi te pustil na 'cedilu' (crknil,...)? In koliko je npr. 100.000, 200.000 za ta motor/avto - ob neki normalni vožnji? Pač nekateri avtomobili so notorični po tem da po 100/150/200.000km - začne crkovati vse po vrsti (tudi lastne izkušnje): sicer ne naenkrat, ampak stalno nekaj...

- pa se potem nabere; če nič drugega vzame časa in 'živcev'. Tukaj ne je tako ali tako v igri tudi sreča/stil vožnje/... in nikakor ne ciljam na kako posebno znamko.. (ker dandanes.. ni več 'boljših' znamk: statistika je pa k. kot pravijo).
Vem da "super" avta ni - ampak ali je Subaru kaj 'boljši' na tem področju? Ker.. malce pa je 'posebnež' to je treba priznat (čeprav sem zgoraj napisal da takih ni

).
Vem da je to 'večno zoprno' vprašanje, pa vseeno... lahko čisto iz osebnih izkušenj - npr. meni je pri Fiat jtd: crkovalo vse sorte 'malenkosti'...

edino motor: nic... Ibiza: kolikor se spomnim samo zav.ploščice: v 3 letih 100.000km... (pa ni bila nova).
Drugače pa..vem: avto se pelje lepo. sploh po dežju in snegu... nekaterim lep, nekaterim grd - meni ok: to mi niti ne pomeni toliko, bojda pa precej praktičen: glede na to da ga nasl. cca. 5-6 let (verjetno) ne bi menjal. Saj pravim: edino 'stroški' me malce skrbijo - je pa to tako ali tako bolj stvar 'sreče' (res da imajo nekateri boljšo stat./drugi slabšo...samo je vse odvisno od tega na kateri strani te stat. si...