Testni avto je poganjal zmogljivi 2,2-litrski dizel, ki dobesedno bruha moč na sprednji kolesni par. 110 kilovatov moči in 380 Nm navora upravlja natančen ter hiter šeststopenjski samodejni menjalnik, ki nakup podraži za 1800 evrov dodatka, a roko na srce, ta je vreden razmisleka.
Pepo25 je napisal/-a:Pozdravljen!
Za tvoje koilometre se ti po mojem mnenju ne splača diesel... je predrag...
Osebno imam bencinarja, avto je super, neverjetno lepo se pelje, vglavnem same pohvale. Edini minus oz. pri vseh novejših avtih je lak, oz. barva... imam občutek da je zelo tanek sloj in kot tak dokaj občutljiv na kamenčke in praske (ni pa neke panike).
Bencinar je tudi en tak šparovček, sam imam skupno porabo 6,0 l/100 km (skupno od prvega dne).
Tudi glede opreme moraš razmisliti kaj potrebuješ in želiš in seveda koliko denarja si pripravljen dati. Osebno se mi zdi najboljši nakup 1,5 challenge za 16.300 €, v katerem imaš za moje pojme vso opremo kar potrebuješ, dodaš samo še vzvratno kamero (cca. 50€ z ebaya ali z montažo in vsem za 250€ in temniš stekla). Pa pri Mazdi ni nekih velikih popustov, jaz sem še največ iztržil v Kopru.
Glede avtomatskega menjalnika ti pa ne znam povedati.
yashica je napisal/-a:Za te kilometre bi sam izbral 2.0 Skyactiv-G 120. Med N/A motorji je najboljša izbira v tem razredu.
Polo78 je napisal/-a:Za take kilometre in predvsem dolžino relacije v eno smer bi si tudi sam omislil bencinarja. Dilemo 1.5 vs 2.0 pa naj reši testna vožnja. Jaz bi vzel 2.0 že zaradi 6. prestave, ki je ustvarjena za vožnjo po AC.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 28 gostov