No ja, ce bos priusa zaletel v zid ali se ti nanj kaj podre bo unicen. Ce pa imas sreco, da se ti taki "nepredvideni incidenti" ne zgodijo bi morda stavil (ne ravno celo premozenje a nekaj ze) na Priusa, da je "neunicljiv"

iz vidika voznje in uporabe seveda.
Jaz ga npr servisiram na pooblascenem servisu (izkljucno zaradi kolancnih zahtevkov, ce kdaj sploh bodo... a tudi zato ker se mi v primerjavi s predhodnim avtom (C-Max) sploh ne zdi drago... ravno nasprotno). Servisi me stanejo tja do 170€, ce pac treba zamenjat ploscice al kaj takega sicer pa se manj. Najdrazji servis (na 90.000) pa je bil okoli 350€. Na Fordu je ta znesek bil skoraj premalo za redni servis.
Kupil sem ga slabe 2 leti starega (PII z motorjem 1,5) in ne vem, da bi imel tezave z njim. Moja edina pripomba je "obcutljivost" na kamencke. Ima namrec nekaj pikic kjer je barva odluscena a kaj cem... me pac zmoti a ne moti. Voznja bozanska (ce si tako voznjo zelis) poraba smesna, ce ti je jasno, da tvoj cilj ne bo prav nikamor odpeljal in, ce gres od doma pravocasno. Ce imas tezjo nogo ali pa se ti kar naprej mudi pa je porba zelo sprejemljiva. Midva (ko ga seveda smem peljat jaz) imava letno povprecje 5,3 - 5,6 (in to je se kr veliko - veliko kratkih razdal in klanci na hladen avto).
Da bi se pogonske baterije kaj dosti menjavale nisem nasel na netu oz. gre za zanemarljiv odstotek okvar. Slisal sem za avto v SLO, ki jo je zamenjal over 500k km. Torej kar soliden cas porabe. Ko pa pogledas kaj vse na priusu menjas v nekem 10 letnem obdobju (moji stroski v 5 letih zaradi "okvar" razen rednih servisov znesejo natanko 338€ - toyotini rezervni deli z urno postavko za menjavo). Moram pa dodat, da me recimo zmoti, da se gumb na zadnji havbi lepi za prste... (sicer cdela bp) pa ga narocim zamenjat. Menja pa se seveda cel mehanizem ne le guma. Tak, da marsikdo se teh strskov ne bi imel.
Racnuaj le, da so kvalitene gume za priusa v rangu 80+ € (butasta dimenzija).
Ker sem ravno zamenjal drugi avto evo se anekdote...
Prdem domov pred nekaj meseci in povem zeni, da glede na pricakovano siritev druzine razmisljam o menjavi avta. Me pogleda

in kot iz puske: "Lej avta ne bos tikal, razen, ce mislils vzet istega novejsega... ce ze hoces, menjaj uni tvoj kamion."

Jo pogledam in odvrnem: "Ja saj citroena sem mislil menjat.". Pa se nasmehne in pravi "Aaaaaaaa ja to to seveda lahko, delaj kakor menis, da je prav... dragi."

in nadaljuje z cimerkoli j ze pocela v kuhinji... No se dobro, da nisem dobil kaj v glavo zaradi terminologije

.