Zadnjih 6 let sem vozil Octavio karavana 1.9TDI (l.2006), ki pa ga bom v prihodnjih mesecih zamenjal s čim novejšim, dokler je Octavia še kaj vredna in preden se začne kvariti, tudi veliki servis je potrebno narediti, pa popraviti kompresor klime. Pri pooblaščenem prodajalcu Škod so mi zanjo ponudili 5100€ v kolikor se pri njih odločim za nakup novega avtomobila, kar se mi zdi ok ponudba glede na avto.net, pa še s samo prodajo se mi ni treba ukvarjati, kjer doživiš vsega in svašta po mojih dosedanjih izkušnjah.
Avto bi se kupil za obdobje cca. 8 let, obvezno nov, pomemben mi je tudi stroškovni del - če plačam z gotovino takoj 15-16 tisoč, se bo to poznalo pri družinskem proračunu, če pa recimo naslednjih 6 let plačujem mesečno 150-200 eurov, pa se pravzaprav niti ne bo poznalo, zato gledam tudi možnosti financiranja, ki jih ponujajo in se mi zdi, da so pri Škodi pri tem najboljši.
Zagledal sem se v novo Škodo Fabio Combi, 1.2 TSI 81 KW bencin (cca. 15 000 km na leto se bo naredilo), najboljša Style oprema + panoramska streha - dobil sem že ponudbo za slabih 16k jo dobim oz. z financiranjem slabih 160€ na mesec.
Jo je kdo že vozil oz. si jo lasti?
Zakaj Fabia? Zunanjost in notranjost Style opreme sta mi zelo všečni, prtljažnik je glede na razred res velik (večji kot pri Megane karavnu), na zadnji klopi je za tamalga dovolj prostora (odrasli se bodo zadaj vozili res redko), spredaj se sedi ok, motor je hkrati varčen in če je potrebno tudi precej poskočen, če me kdaj prime, sam avto v primeru okvar ni drag za vzdrževanje, zaupam v zanesljivost Škode, velik plus je tudi zaupanje v pooblaščenega trgovca, mamljiva ponudba financiranja, ki je drugje ni.
Res, da so se Škode v zadnjem obdobju podražile, tako da Octavio v tem cenovnem rangu dobim precej oskubljeno, gledal sem tudi Megane karavana in pa P308, ki sta seveda rang višje, vendar tudi tu dobim ne tako opremljeni verziji, hkrati prtljaznik ni nic vecji, stroski vzdrževanja, registracije, porabe pa višji... Fabio pa dobim polno opremljeno, kaj več kot 15-16 jurjev pa za "pleh" nisem pripravljen dati

Kakršnokoli vaše mnenje dobrodošlo.