kemykos je napisal/-a:5cenic je napisal/-a: Kje?
Nisva midva to vprašanje že enkrat obdelala?? Celo PM sem poslal če se mi prav zdi. :P
Pa res. Če se prav spomnim si mel neke težave pol (verjetno ti jih je odpravil) pa me je malo odvrnilo... Raje dam malo več za bencin pa se mirno vozim...Tukaj pa je še faktor žene, če ji avto crkne se ne usede več v njega ker mu ne zaupa več
No pa dovolj spama - za atmosferske bencinarje pa se načeloma strinjam vendar imajo marskikateri kakšne standardne napake npr. 1.6 16v v Astrah so rade pile olje (če nisi bil pozoren je šla mašina v luft), imel sem Opel Corso 1.4 16v in je klasična napaka, da gre tesnilo pri ketni, voda spusti in avto zakuha (in glih v ta avto niso dali merilca temperature vode

), pa še dost je podobnih stvari na katere je treba biti pozoren. Vendar za te 1.6 16v od Renaulta še nisem zasledih kakšnih težav. Načeloma so zanesljivi (no sem se pa pogovarjal z dvema, ko jima je motor pri 250-300 km zaribal vendar bi se jaz vprašal kakšno je bilo vzdrževanje).
dmalis: za astro nevem ker podobnega motorja nima noben znanec, je pa kot sem omenil 1.5 dci od Renaulta dober motor z majhno porabo. Kot zanimivost, same 1.5 dci motorje od Renaulta vgrajuje tudi Mercedes v nekatere svoje manjše avtomobile:
http://www.inautonews.com/mercedes-benz-cla-has-received-renaults-1-5l-dci-engineedit: če gledaš pa bencinarje pa bi definitivno vzel Megana ker poznam preveč Oplov, ki se jim je pokvarilo kaj pri bencinskih motorjih. Mogoče kakšega turbobencinarja, mogoče še kaj drugega kot samo Megane in Astra (izogibaj se TSI-jem tam letnik 2010-2013 - so mel probleme z verigo, kateri motorji majo pa že jermen nazaj bo pa kdo drug znal povedat). Ponudbe je ogromno v tem segmentu, se pa res verjetno dobi poceni novega Megana glede na to, da bo naslednje leto nov model prišel ven in je sedanji že kar star.