pskoda je napisal/-a:Corsa GSI je ubistvu OPC in pri čipanju imata obe preko 200 konjev cliota GT ne moreš oz se ne splača čipat zaradi majhnega prirastka moči.
Moje osebno mnenje poiskat dobro Corso GSI in čip čeprav recaroti v opc naredijo svoj žmah.
Stara fiesta st ne gre nikamor. Z corso jo boš za šalo prehitel
ps.: pri corsi glej da dela klima, ker jim poka cev na pregibu
Osebno sem kupil popolnoma novo OPC-jko in je po 3 letih počla cev. Bilo je jo treba dol vzet dost dela zavarit ker nova je draga ko pes sestavit zamenjat dihtnge sušilec in napolnit klimo. Vse to ni poceni aja pa še pri meni je začel razpadat satje kondenzatorja za klimo 180eur ponaredek, original +300eur
hp6715s je napisal/-a:V tem finančnem okviru poglej še za fiesto ST, ki se pelje še boljše od tvojih favoritov.
Reaper85 je napisal/-a:Za pomoč pri kasnejšem iskanju, probal sem ločit atmosferske od turbo:
http://www.avto.net/_AVTO/results.asp?z ... ASC&stran=
http://www.avto.net/_AVTO/results.asp?z ... ASC&stran=
Corsa GSi pride ena ali dve na leto na Avto.net. Je pa motor res eden izmed najboljših kar jih lahko dobiš do 130kW. Sam bi jo šel pogledat, če bi bila kje bližje.
Clio GT je seveda precej bolje kot kak avto C razreda (1200kg) z 1.6 in cca. 105 konji, ampak še vedno je to (pre)majhen atmosferski motor. Ne vem, sam jih imam po 8 letih vrh glave.
155Nm pri 4250rpm že veliko pove, je pa res da bi moral probat, ker teža je le manjša.
Našel si pa v glavnem že vse, kupuješ namreč avto, ki ponuja največ užitka za svojo ceno, so pa tudi najbolj redki. Potem so samo še Twingoti RS (verjetno premajhen).
Sam imam malenkost lažje, ker imam par jurjev več, ampak tudi ni velike več izbire, dobiš dva uvožena Punta, ki si ju že omenil.
pskoda je napisal/-a:Ker sta ista motorja samo od GSI je računalniško blokira na 150 konjev in oba po ćipanju dosežeta cca 210hp 300Nm poraba pa nekje odtane ista oz ni drastićne spremembe.
Corsa GSI ima isto podvozje, zavore,... kot OPC in ni treba nobene dodatne predelave pri povećanju moči oz je pod kožo ista kot OPC
Đin je napisal/-a:Okey, vec konjev zagotovo bolj zre sprednje gume in pa bremze?
![]()
A je kdo ze kdaj dodal turbino v te cliote?:p
_furby_ je napisal/-a:Evo mene![]()
Glede corse gsi in opc ni razlike v podvozju in motorju. Dobro ohranjena gsi se bo cipala na vec konjev kot opc ... preverjeno. Ceste bi se res lahko boljse drzala, ma se da to resit. Ima par napak kot so cev od klime, hladilnik vode, kak lezaj in nosilci amortizerjev. Masina kot masina pri meni dela brez problemov pa ima ze 150.000km (100.000km je cipana na preko 200 konjev). Edini tak vecji problem je menjalnik. Ima serijsko napako in grejo lezaji. Set lezajev je malo preko 200€. Pri meni se ni ribnu, tako da ce lepo vozis bo delala.
Gre ko smrad, pije kolkor ces. Pri omejitvi 90 jo vozis z 5 do 5.5 litri, na pisti pride do 30povprecno racunaj na 7.5 - 8 l/100km.
Ce te zanima giro se lahko zmenimo. Sem se pa odlocu da je ne prodajam vec ker jo je skoda
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov