Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Đin
Novinec

Nakup rabljene Corse GSI ali Clio GT oz...

Napisal/-a Đin Če jul 23, 2015 5:04 pm

Živjo,

spravljam se v nakup manjšega in malenkost močnejšega Rabljenga avta. Potreboval bi pomoč pri dokončni odločitvi in pri samem nakupu. Do sedaj sem se že precej osredotočil na Corso GSI. Druga izbira bi bila Clio GT. Videl sem tudi Fiat Punto Sport in Abarth, ampak sta oba dražja od Corse ter ne vem veliko o temu avtu. Sport izvedba ima tudi samo 5 prestav.

- Uporaba je večinoma mesto in okolica ter malo manj relacije. Čeprav če bom imel avto s katerim bo užitek voziti se - se znajo "relacije" povečati:) Sicer bo pa to moj edini avto in bo uporabljen čez celo leto.
- Proračun 5500 oz. max 6000. Če bi se pokazala kakšna izjemna priložnost bi mogoče razmislil o večjemu vložku, ampak to da je avto novejši in tozadevno vizualno bolje ohranjen mi ne pomeni veliko, tako da...
- Poraba: mi ne pomeni veliko, ampak 12l/km mi ravno ni najbolj všeč. Zato tudi gledam GSI ter GT in ne OPC ter RS. Čeprav pri GSI mi je ravno to všeč, da se da čipat motor in dodelati podvozje in imaš efektivno OPC. Če bi to naredil ne vem, najbrš ne, ampak kot opcija je pa fajn imeti.
- Izgled: ne želim si avta, ki bo zgledal kot najstnikove mokre sanje. S tem mi je na primer vizualno bolj pri srcu GSI kot OPC (letnik 08 na primer).
- Veliko mi pomeni zanesljiv in ne pretirano drag servis ter podpora v "community" ie. forumi, itd.
- Bolj mi pomenijo vozne lastnosti kot pa izgled ter dodatna oprema.
- Rajši imam avto pri kateremu imam boljši občutek za vožnjo in boljši "stik" s cesto.
- prevoženi km: več kot 120k nekako ne bi želel da jih ima.

Aktualne ponudbe, ki ustrezajo mojim kriterijem sta trenutno dve:
Corsa: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... orsa%20gsi
corsa.jpg

Clio: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 01.6%2016v
clio.jpg

Sicer pa vidim da je Cors GSI zelo malo in bo nakup tozadevno težji. Izmed zgoraj navedenih povezav se mi GSI zdi zelo fajn če ima res tako malo prevoženih. Sicer pa Clio ima tudi ogromno opreme vidim tako da...

Prosil bi koga, ki se spozna na te avtomobile na kaj moram biti pozoren pri enem in pri drugem.

Hvala vsem
in
Lp

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Re: Nakup rabljene Corse GSI ali Clio GT oz...

Napisal/-a hp6715s Če jul 23, 2015 6:31 pm

V tem finančnem okviru poglej še za fiesto ST, ki se pelje še boljše od tvojih favoritov.

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Če jul 23, 2015 6:47 pm

Za pomoč pri kasnejšem iskanju, probal sem ločit atmosferske od turbo:
http://www.avto.net/_AVTO/results.asp?z ... ASC&stran=

Corsa GSi pride ena ali dve na leto na Avto.net. Je pa motor res eden izmed najboljših kar jih lahko dobiš do 130kW. Sam bi jo šel pogledat, če bi bila kje bližje.
Clio GT je seveda precej bolje kot kak avto C razreda (1200kg) z 1.6 in cca. 105 konji, ampak še vedno je to (pre)majhen atmosferski motor. Ne vem, sam jih imam po 8 letih vrh glave.
155Nm pri 4250rpm že veliko pove, je pa res da bi moral probat, ker teža je le manjša.

Našel si pa v glavnem že vse, kupuješ namreč avto, ki ponuja največ užitka za svojo ceno, so pa tudi najbolj redki. Potem so samo še Twingoti RS (verjetno premajhen).
Sam imam malenkost lažje, ker imam par jurjev več, ampak tudi ni velike več izbire, dobiš dva uvožena Punta, ki si ju že omenil.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če jul 23, 2015 7:32 pm

Corsa GSI je ubistvu OPC in pri čipanju imata obe preko 200 konjev cliota GT ne moreš oz se ne splača čipat zaradi majhnega prirastka moči.
Moje osebno mnenje poiskat dobro Corso GSI in čip čeprav recaroti v opc naredijo svoj žmah.

Stara fiesta st ne gre nikamor. Z corso jo boš za šalo prehitel

ps.: pri corsi glej da dela klima, ker jim poka cev na pregibu
Osebno sem kupil popolnoma novo OPC-jko in je po 3 letih počla cev. Bilo je jo treba dol vzet dost dela zavarit ker nova je draga ko pes sestavit zamenjat dihtnge sušilec in napolnit klimo. Vse to ni poceni aja pa še pri meni je začel razpadat satje kondenzatorja za klimo 180eur ponaredek, original +300eur
Lp

Đin
Novinec

Napisal/-a Đin Če jul 23, 2015 8:18 pm

pskoda je napisal/-a:Corsa GSI je ubistvu OPC in pri čipanju imata obe preko 200 konjev cliota GT ne moreš oz se ne splača čipat zaradi majhnega prirastka moči.
Moje osebno mnenje poiskat dobro Corso GSI in čip čeprav recaroti v opc naredijo svoj žmah.

Stara fiesta st ne gre nikamor. Z corso jo boš za šalo prehitel

ps.: pri corsi glej da dela klima, ker jim poka cev na pregibu
Osebno sem kupil popolnoma novo OPC-jko in je po 3 letih počla cev. Bilo je jo treba dol vzet dost dela zavarit ker nova je draga ko pes sestavit zamenjat dihtnge sušilec in napolnit klimo. Vse to ni poceni aja pa še pri meni je začel razpadat satje kondenzatorja za klimo 180eur ponaredek, original +300eur

Ok bom čekiral klimo thx.
To za čipiranje vem, ampak ni samo čipiranje temveč če prav zastopim je potrebno še narediti mapo in dodelati podvozje. Kar vse skupaj nanese kar precej. Poleg tega se poveča poraba in nenazadnje tako močnega avte ne potrebujem:)

hp6715s je napisal/-a:V tem finančnem okviru poglej še za fiesto ST, ki se pelje še boljše od tvojih favoritov.

Tukaj se strinjam s pskoda. Hvala za predlog, ampak se mi zdi da je GSI boljša izbira price/performance.

Reaper85 je napisal/-a:Za pomoč pri kasnejšem iskanju, probal sem ločit atmosferske od turbo:

Corsa GSi pride ena ali dve na leto na Avto.net. Je pa motor res eden izmed najboljših kar jih lahko dobiš do 130kW. Sam bi jo šel pogledat, če bi bila kje bližje.
Clio GT je seveda precej bolje kot kak avto C razreda (1200kg) z 1.6 in cca. 105 konji, ampak še vedno je to (pre)majhen atmosferski motor. Ne vem, sam jih imam po 8 letih vrh glave.
155Nm pri 4250rpm že veliko pove, je pa res da bi moral probat, ker teža je le manjša.

Našel si pa v glavnem že vse, kupuješ namreč avto, ki ponuja največ užitka za svojo ceno, so pa tudi najbolj redki. Potem so samo še Twingoti RS (verjetno premajhen).
Sam imam malenkost lažje, ker imam par jurjev več, ampak tudi ni velike več izbire, dobiš dva uvožena Punta, ki si ju že omenil.

Ja Twingo in Swift sta premajhna. Hvala za rezultate iskanja! Cors GSI res ni! A tale praviš da ti zgleda OK? Tudi meni je daleč za it "pogledat", sem iz Lj... Če bi šel gledat bi jo potem tudi kupil.
155 pri 4250 je res malo, ampak kot praviš je avto še zmeraj boljši kot ostali C razreda. Ni pa verjetno to kar je GSI. Očitno je GSI res najboljši price/performance. Thx. Zdj se pa moram samo še vsesti v eno Corso s tremi vrati da preverim če mi avto sploh odgovarja!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če jul 23, 2015 9:11 pm

Uporabnik Furby jo ma ( gsi ) mislim da jo je celo prodajal, So pa GSI redke kot pošteni politiki, mislim da jih v celi SLO ni več kot 10
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Đin
Novinec

Napisal/-a Đin Pe jul 24, 2015 10:38 am

Sem deloma prebral njegovo temo turbo rjica ja:) mu bom poslal zs. Hvala.

Sicer pa kako to da imata gsi in opc bolj ali manj enako porabo?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe jul 24, 2015 10:57 am

Ker sta ista motorja samo od GSI je računalniško blokira na 150 konjev in oba po ćipanju dosežeta cca 210hp 300Nm poraba pa nekje odtane ista oz ni drastićne spremembe.
Corsa GSI ima isto podvozje, zavore,... kot OPC in ni treba nobene dodatne predelave pri povećanju moči oz je pod kožo ista kot OPC
Lp

Đin
Novinec

Napisal/-a Đin Pe jul 24, 2015 11:26 am

pskoda je napisal/-a:Ker sta ista motorja samo od GSI je računalniško blokira na 150 konjev in oba po ćipanju dosežeta cca 210hp 300Nm poraba pa nekje odtane ista oz ni drastićne spremembe.
Corsa GSI ima isto podvozje, zavore,... kot OPC in ni treba nobene dodatne predelave pri povećanju moči oz je pod kožo ista kot OPC

Huh zanimivo. Lahko prisežem da sem nekje prebral da avta nimata enakega podvozja.
Če je poraba bolj ali manj enaka to pomeni, da bolj ali manj samo turbina bolj dela?
A so pri opc kakšni drugi stroški višji kot pri gsi? Razen zavarovanja seveda... Oz. če se GSI čipa potem še to ostane isto a ne?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe jul 24, 2015 11:35 am

Jaz GSI nisem imel, ampak stroški po moje niso nič višji oz nižji kot pri OPC razen registracije in gum če imaš 18" kot sem imel jaz ki pa so drage ko hudič zaradi bedne dimenzije
Lp

Đin
Novinec

Napisal/-a Đin Pe jul 24, 2015 11:42 am

Huh potem je pa tole čipanje fajn zadeva.

A ja, v enem izmed tvojih starejših postov sem prebral da ima opc drugo podvozje! :lol: :lol: :lol:
viewtopic.php?f=18&t=74837&start=20

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe jul 24, 2015 5:35 pm

Ja mogoče ima OPC kakšen 1cm krajše fedre, ampak še to dvomim. 3/4 teh abtomobilov ima pozamenjane fedre in amortizerje in tudi jaz sem jih zamenjal z KW
Lp

Đin
Novinec

Napisal/-a Đin So jul 25, 2015 9:04 am

Okey, vec konjev zagotovo bolj zre sprednje gume in pa bremze? In na sploh bi celoten sistem moral biti bolj obremenjen in tozadevno bolj okvarljiv, mar ne?

A je kdo ze kdaj dodal turbino v te cliote?:p

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda So jul 25, 2015 9:26 am

Odvisno kako voziš. Jaz sem na corsi v 30kkm zgulil vse 4 gume, zavore sem pa menjal pri 50kkm samo prednje.

Na clia se da dodati turbo, samo cenovno se ne bo splačalo, ker motor ni predviden in ga je treba podret ogromno stvari pozamenjat po naročilu naredit izpušni kolektor,... brez problema lahko pripraviš +4000eur za predelavo
Lp

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Ne jul 26, 2015 12:51 pm

Pojdi probat oba, pa se boš lažje odločil. Sem imel Cliota GT - avto je precej težak za teh 130 ponijev. Corsa s turbino je daleč naprej. Je pa kot si ugotovil zelo malo izbire. Mislim da ti jo bo Furby za dober €€ prodal ;)

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Ne jul 26, 2015 12:55 pm

Đin je napisal/-a:Okey, vec konjev zagotovo bolj zre sprednje gume in pa bremze?
:?:

A je kdo ze kdaj dodal turbino v te cliote?:p

Jaz sem jo 1x peljal v prtjljažniku... neke razlike ni bilo oops

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po jul 27, 2015 12:43 am

Evo mene :mrgreen:

Glede corse gsi in opc ni razlike v podvozju in motorju. Dobro ohranjena gsi se bo cipala na vec konjev kot opc ... preverjeno. Ceste bi se res lahko boljse drzala, ma se da to resit. Ima par napak kot so cev od klime, hladilnik vode, kak lezaj in nosilci amortizerjev. Masina kot masina pri meni dela brez problemov pa ima ze 150.000km (100.000km je cipana na preko 200 konjev). Edini tak vecji problem je menjalnik. Ima serijsko napako in grejo lezaji. Set lezajev je malo preko 200€. Pri meni se ni ribnu, tako da ce lepo vozis bo delala.
Gre ko smrad, pije kolkor ces. Pri omejitvi 90 jo vozis z 5 do 5.5 litri, na pisti pride do 30 :lol: povprecno racunaj na 7.5 - 8 l/100km.

Ce te zanima giro se lahko zmenimo. Sem se pa odlocu da je ne prodajam vec ker jo je skoda ;)
turbo inside

Đin
Novinec

Napisal/-a Đin Po jul 27, 2015 3:29 pm

_furby_ je napisal/-a:Evo mene :mrgreen:

Glede corse gsi in opc ni razlike v podvozju in motorju. Dobro ohranjena gsi se bo cipala na vec konjev kot opc ... preverjeno. Ceste bi se res lahko boljse drzala, ma se da to resit. Ima par napak kot so cev od klime, hladilnik vode, kak lezaj in nosilci amortizerjev. Masina kot masina pri meni dela brez problemov pa ima ze 150.000km (100.000km je cipana na preko 200 konjev). Edini tak vecji problem je menjalnik. Ima serijsko napako in grejo lezaji. Set lezajev je malo preko 200€. Pri meni se ni ribnu, tako da ce lepo vozis bo delala.
Gre ko smrad, pije kolkor ces. Pri omejitvi 90 jo vozis z 5 do 5.5 litri, na pisti pride do 30 :lol: povprecno racunaj na 7.5 - 8 l/100km.

Ce te zanima giro se lahko zmenimo. Sem se pa odlocu da je ne prodajam vec ker jo je skoda ;)

Zivjo. Super, torej pri nakupu moram bit pazljiv na klimo, na menjalnik, hladilnik vode in nosilce amortizerjev. Kako pa preverim vse te stvari? oops :roll: Menjalnik in klimo lahko preverim, ostalo pa...?

Sicer imas pa dokaj nizko porabo za avto z 220 konji:) A fuuul pazljivo vozis? Jaz verjamem da bom imel visjo, glede na to da bo vecina voznje po mestu... Povej mi samo prosim ce sem z 186 cm previsok za ta avto? :roll:

A mogoce se priporocas kaksen servis ali serviserja za pregled avta pred nakupom in/ali za servis na sploh?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po jul 27, 2015 4:12 pm

1428 litrov bencina * 1,35 eur za liter bencina = 1928 eur za 13530km.
Jaz sem prevozil slabih 70kkm ko sem jo prodal se pravi +8000eur za bencin v slabih 4 letih + prednje zavore + 4 gume 18" skoraj 800eur + 6x servis + popravilo klime + registracija z kaskom okrog 850eur x4 + cestna taksa x4 ;)
Priponke
16102010324.jpg
24012010760.jpg
Lp

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po jul 27, 2015 7:04 pm

Menjalnik slisis ze tuli in prestavna rocka ful trza. Za klimo bi ti moral pokazat katera cev je obcutljiva. Nosilce amortizerjev slisis ce tolcejo po luknjah.
Jaz sem bol mali 175cm. Imam pa sedez precej visoko nastiman. Racunaj da je corsa noter kar precej prostorna.

Ce vozim fuuuul pazljivo imam porabo tu po obali okoli 6.5. Z kar agresivnimi pospesevanji imam okoli 8.
Pskoda jaz ne vem zakaj je tebi tolko pila, ma jaz da jo spravim na 10 litrov se moram posteno trudit in delat budalo :mrgreen:

servis ... oplu ne zaupam. Imam svojega mehanika.

povej z kirega konca si
turbo inside
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov