blaze11 je napisal/-a:Vse ne moreš skalkulirat do zadnjega centa. Pojdi na testno vožnjo in kupi tistega ki ti je všeč. en evro gor ali dol.
Glede servisov lahko rečem samo za seat (nekateri so skupni s škodo), da nisem imel slabih izkušenj. Do sedaj dva avta cca 10 let. Marsikaj se da zmenit seveda pa moraš pa bit stalna stranka.
Js lahko rečem za volkswagen, da če si stalna stranka nič ne pomeni. Sem mel lani reklamacijo pri serviserju katerem sem hodil od 2008 pa ni hotel menjat pod garancijo, čeprav je avto bil v garanciji. Potem sem šel pa k drugemu vw serviserju, kjer nisem bil še nikoli pa je brez problema zamenjal. Pa še zelo prijazni so bili.
Za polota 1.2 tsi 2013 je prvi servis kjer menjajo olje, filter in resetirajo računalnik + 2€ ekološke takse pride skupaj okoli 120€.
Ni malo ni veliko. Olje dobijo v veleprodaji po 4€ na liter(16€), mehanik 10€ bruto/uro, filter pa 2€. Vsaj 90€ jim ostane od takega servisa. Sedaj si pa uradni serviserji spet manejo roke ko bo Volkswagen drago plačal vpoklice.