Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

lumlitken
Nov uporabnik

Testne vožnje in plačilo bencina

Napisal/-a lumlitken Pe nov 13, 2015 5:02 pm

Pozdravljeni dragi soforumaši,

S punco sva trenutno v procesu kupovanja NOVEGA avtomobila za razdalje ~ 200km/dan, s ceno nekje okrog 25.000€.

Do sedaj sva bila na dveh testnih vožnjah in opazila sva da sta obe avtohiši zahtevali, da se vrne avto s toliko bencina kot ga je bilo prej v tanku (prodajalca sta rekla da če narediva več kot ~ 30km, naj greva tankat za 5€).

Pri prvi vožnji sva to sicer naredila, pri drugi pa sva enostavno z vožnjo zaključila že prej, ker nama avto ni odgovarjal.

Zanima me; a je to stalna praksa, da se od strank zahteva povračilo bencina, ali sem samo jaz naiven in to dopustim in plačujem?

Hvala za odgovore in vaše izkušnje!

Lp,
lum

evilfury
Uporabnik

Re: Testne vožnje in plačilo bencina

Napisal/-a evilfury Pe nov 13, 2015 5:10 pm

Je kar stalna praksa. Sem testiral že veliko avtomobilov in se vedno ga tudi natankal nekje do tam, kjer je bil ob prevzemu.

lumlitken
Nov uporabnik

Napisal/-a lumlitken Pe nov 13, 2015 5:14 pm

Ok, ampak zakaj? Razumem če si šel na testno vožnjo zgolj iz firbca, potem je higienično da za sabo pustiš tako kot si dobil. Ne razumem pa, da to od mene zahteva prodajalec.

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Napisal/-a honeybee Pe nov 13, 2015 5:17 pm

Kaj takšnega pa slišim prvič (iz osebne izkušnje).

Osebno sem probal dve različni znamki in 3 avtomobile. Pri nobenem nisem rabil vrniti stroškov goriva. Res je, da avtomobile ne testiram recimo vsak teden katerega ali vsak mesec kot nekateri tukaj (recimo ob predstavitvi modela) tako, da to kar sem prebral osebno še nisem doživel.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe nov 13, 2015 5:20 pm

To je ravno zarad tega, ker mularija preganja dolgčas in hodi na testne fure kar v 3 krasne. Usput pa še kakšn travnik zorjejo.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Napisal/-a honeybee Pe nov 13, 2015 6:10 pm

Če se ne motim je nedolgo nazaj krožil takšen video na Facebooku. Ko sta si dva sposodla testni avto in divjala po travniku. Žal se ne spomnim imena, da bi preveril, če je na youtubu.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe nov 13, 2015 6:55 pm

Morda ni potrebno ponavljat kot nek (nov) info nekaj, kar je bilo napisano v predhodnem Primožkovem postu (pa še "če se ne motim"!)?
In BTW - ta travnik je tudi na A.comu imel svojo temo. :twisted:

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe nov 13, 2015 7:16 pm

sem bil na testni vožnji 10x v zadnjem letu, veliko znamk,

rezultat ? pri 90% je bil tank bencina prazen, zakaj ? logično, ker se prodajalci iz salona vozijo domov s temi avti in sami plačajo nafto, pa še plačani so po prodaji

- FORD, moral plačati nafto
- VW, moral plačati nafto
- Suzuki, ni bilo treba
- Peugeot prazen tank, ampak nisem tankal
- Citroeen prazen takt - izgovor prodajalca: direktorca je vzela Magma kartico sabo na potovanje
- BMW... ni bilo treba plačati nafte
- Renault - ni bilo treba plačati nafte
-Nissan - ni bilo treba plačati nafte
Zadnjič spremenil mrtwelvetrees, dne Pe nov 13, 2015 7:24 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Pe nov 13, 2015 7:23 pm

Veliko je odvisno od prodajalca/poooblaščenca. Pri nekaterih se še brez prodajalca peljat nisem mogel, drugje je vse bolj prosto. V končni fazi pa, če si resen kupec ni problem investirat tistih par € in je to to.

Spectre

Napisal/-a Spectre Pe nov 13, 2015 7:35 pm

Res je. Ni za posploševat, dost testnih voženj naredim pa je predvsem odvisno od posamezne avto hiše, ne pa toliko od znamke ki jo prodajajo.
Recimo pri eni vw avtohiši so mi rekli da ne rabim tankat, pri drugi vw avtohiši so mi rekli da moram tankat...
Sicer je pa moje nepisano pravilo, ki velikokrat drži, da tam kjer ne komplicirajo z gorivom za tistih 20-30 minut vožnje, da dajo skoraj vedno bolj ugodno ponudbo kot tisti, ki se tresejo za tistih par evrov. ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov