Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

jobers2
Nov uporabnik

AUDI A4 2.0 tdi ali ŠKODA SUPERB2.0 tdi

Napisal/-a jobers2 Pe dec 18, 2015 8:53 am

živjo
se odločam za nakup zgoraj omenjenega vozila in se ne morem odločit. pa me zanima kaj bi predlagali zdaj se seveda vse vrti okoli te VW afere in sem malo skeptičen. namen imam za vozilo odšteti do 11000 € in seveda od letnika 2010 naprej. Pri Škodi se dobi nekaj za ta denar pri Audiju pa ne glih. kakšna so kaj vaša mnenja in nasveti nebi rad kupil avto za toiko denarja in potem imel še velike stroške zaradi popravil. Na kaj moram biti posebej pozoren?
vrjamem da je bilo na takšno temo že kaj napisanega samo ne najdem konkretnega odgovora.
lp hvala

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: AUDI A4 2.0 tdi ali ŠKODA SUPERB2.0 tdi

Napisal/-a pskoda Pe dec 18, 2015 9:47 am

Za začetek glej, da je od 1 lastnika z znano zgodovino, ki se jo preveri na pooblaščencu ali carfax-u
Lp

jobers2
Nov uporabnik

Napisal/-a jobers2 Pe dec 18, 2015 9:51 am

živjo
hvala za nasvet. Javim kako bo kaj naprej pa če bodo kje kakšni zapleti.
lp

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Pe dec 18, 2015 11:13 am

Odvisno kaj iščeš pri avtu... če ti je pomemben ugled potem audi, če rabiš prostor, pa superb.

Tudi opreme boš verejtno dobil več pri suprebu, ker osnovni A4 so precej skopo opremljeni ( ročni pomik zadnjih stekel, plastičen volan... :ue), pa tudi utesnjeni so v notranjosti (passat je precej večji znotraj).
Superb pa je prostoren, z ogromno prostora za potnike zadaj (vzdolžni prostor za noge), tu A4 ne more blizu in tudi prtljažnik je spoštljivih mer! Je pa seveda škoda manj ugledna, dizajn "starega" superba ni dih jemajoč, materiali in zvočna izolacija so v A4 verjetno boljši...

jobers2
Nov uporabnik

Napisal/-a jobers2 Pe dec 18, 2015 12:19 pm

sam se malo bolj nagibam k škodi do zdaj sem mel a6 staro 99 letnik in glede materialov nimam kaj reč, je pa res da ne rabim nekega ugleda da se bi sedaj hvalisal pa to. pr superbu dobim več opreme in mlajši letnik napram audiju za ta denar. me pa zanima sedaj to glede mašin 2.0 tdi k je zdaj ta afera. to bom moral še preverit.
sem pa mel ogledanega tega
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 20Ambition
Sicer gledam bolj karavane tako da se še odločam.
lp

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward Pe dec 18, 2015 8:45 pm

Elegantna limuzina z 140KM in blagom v notranjosti :ue
Renault 5 Campus 1.1/1.4 1992 - prodano
Renault Laguna 1.8 16V 2000 Fairway - prodano
Volvo S80 D5 2003 - prodano
Volvo S60 D5 2010 Summum avt.
Slika

jobers2
Nov uporabnik

Napisal/-a jobers2 Pe dec 18, 2015 9:13 pm

ja niamjo vsi usnja res je.

atek
Novinec

Napisal/-a atek So dec 19, 2015 11:57 am

Najdi dobrega Superba, ne bo ti žal. Razen če ti značka veliko pomeni, udobje pa malo.
Lp atek

jobers2
Nov uporabnik

Napisal/-a jobers2 So dec 19, 2015 6:23 pm

se bom odloču ker za superba ker sem malo pretehtal dobim mlajši letnik za manj denarja in še bolj prostoren je . do zdaj še nisem slišal nobenih pripomb čez njih, je pa res da nakup rabljenega vozila kot tombola.

hvala

jobers2
Nov uporabnik

Napisal/-a jobers2 Sr dec 23, 2015 4:17 pm

živjo
Danes sem dobil vin številko in sem dal preverit in so zapisani servisi do 80.000km takrat je bil menjan in zebati jermen ter semeringi ter bilo je eno popravilo na menjalniku ( menjalnik je ročni). od takrat naprej ni več zapisov. Mi je pa rekel prodajalec da je servisna knjiga pri njemu če slučajno ni vse napisano v sistemu. Zdaj avto ima 138.000km mehankar kateri mi je to preveril je rekel da nekaj km bi bilo lahko prevrtenih. je pa avto iz leasing hiše iz italije, tako mi je rekel prodajalec. jutri greva z mehanikom pogledat avto pa bo kaj več znanega.
lp

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb Sr dec 23, 2015 6:12 pm

Avto bo star počasi 6 let. Glede na prevožene km na števcu je (prvi) uporabnik leto delal po cca. 23.000 km (preračun na šest let) Predvidevajmo, da so avto menjali po 5 letih in se je dosedaj prodajal. Potem lahko za preračun vzamemo 5 let uporabe in je uporabnik letno prevozil cca. 27.000 km. Ob predpostavki, da je delal vsako leto približno enako km.
Letne prevožene km primerjajte s podatki, kdaj (katerega leta) je bil narejen zadnji servis za katerega je nedvomno, da je bil dejansko narejen (piše, da pri 80.000 km) in bo približno vidno ali gre skupaj ali ne.

Mene bi bolj zanimalo zakaj je bil pri 80.000 km menjan zobati jermen. Prevoženih km je namreč premalo, časovno obdobje, ko ga je potrebno zamenjati pa takrat verjetno tudi še ni poteklo. Strošek menjave jermena ni majhen.

Pa dober nakup

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr dec 23, 2015 6:25 pm

Take avte v It kupujejo trgovski potniki in nekateri naredijo toliko km v enem letu, tako n da je možno, da ima 300-400 000 km.
Že to je zelo zelo riskantno + menjava zobatega in predvsem popravilo menjalnika. Sam bi gledal slovenske ali vsaj take s povsem preverljivo zgodovino. Ta je očitno nima (servisne tudi ponarejajo, prodajalec že ve, zakaj ni v avtu).

Raje poglej za še kakšnim.

jobers2
Nov uporabnik

Napisal/-a jobers2 Če dec 24, 2015 1:29 pm

živjo
danes sem bil na ogledu z mehanikom. avto sva probala gre super ne cuka nič ne trese da bi se čutil kaj vztrajnik ali kaj podobnega skratka avto deluje v redu. mašina nič mastna je kot nova. tehnična knjižica je bila v avtu in se ujema z zgodovino napisano v sistemu vse do 90.000 ( včeraj sem napisal 80.000 moja napaka). da je bilo pa nazadnje tako malo km narejenih v primerjavi z preteklimi leti je pa zato ker je avto bolj kot ne stal.Smo se zmenii da bo dal v ceno še ves material za veliki servis ( jermeni, šponarji,........) da se naredi pol še to da je za ziher. obraba samega avtomobila od znotraj je nična sedeži kot novi. je pa mehankar reku da je možno da ima avto prevrtene km da naj bi jih imel tam okol 180.000. to so domneve. je pa res da danes boš težko našel avto brez tega.
lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če dec 24, 2015 5:38 pm

Lahko najdeš - od slovenske družine in ne od it. ali nem. trgovskega potnika. In še vedno ne vemo, do kdaj (časovno)ima "preverjeno" zgodovino oz kdaj je bilo 90000 km. Če pa ti verjameš, da ima tako malo km, ker "ni bil vožen", potem tudi opozarjanje, da ima morda čez 300 (in ne 180 ali 130), nima prav nobenega smisla. Kot tudi ne opozarjanje na kvaliteto popravila, če je treba šponarje ipd naknadno menjavat. Če je bil pred kratkim popravljan (verjetno), mora trenutno lepo teč - a za koliko časa?

Če sem čisto iskren - verjetna bodoča jama brez dna. Čisto vsi simptomi nategatorja obstajajo (in tudi naiven, "želeč" kupec)

jobers2
Nov uporabnik

Napisal/-a jobers2 Če dec 24, 2015 6:49 pm

živjo
glede avta nisem rekel da ga bom kupil .
nazadnje znana preverjena zgodovina v sistemu je september 2014 in je mel 90.000. glede zobatega jermena piše v sistemu da je bil menjan mogoče tud zato ker so semeringi puščali in so ga zamenjali lahko da so menjali tud šponarje pa ostalo samo to zavedeno v sistem. če pa bi se odloču za avto in mi da material za veliki servis ves zraven naredim še tole( govorim če ga bi kupil). za vsak slučaj pa bi seveda vse zamenjal tud če je bil tam navedeno da je bil zobati menjan bi vseeno vse zamenjal še enkrat če da že zraven da sem jaz ziher.
nisem naiven dandanes se pa itak ve da avto lahko kupiš kjerkoli od kogar koli pa naj ima še tako preverjeno zgodovino in vse štima pa ti bo lahko čez 2 dni riknu, tist ko pa nima preverjene al pa uvožen pa ni nikjer zavedeno nič ti bo pa delal še 10 let. Dandanes se ne ve kaj kupiš. tud pri novem avtu je tako.
lp

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Pe jan 01, 2016 5:16 pm

jobers2 je napisal/-a:živjo
glede avta nisem rekel da ga bom kupil .
nazadnje znana preverjena zgodovina v sistemu je september 2014 in je mel 90.000. glede zobatega jermena piše v sistemu da je bil menjan mogoče tud zato ker so semeringi puščali in so ga zamenjali lahko da so menjali tud šponarje pa ostalo samo to zavedeno v sistem. če pa bi se odloču za avto in mi da material za veliki servis ves zraven naredim še tole( govorim če ga bi kupil). za vsak slučaj pa bi seveda vse zamenjal tud če je bil tam navedeno da je bil zobati menjan bi vseeno vse zamenjal še enkrat če da že zraven da sem jaz ziher.
nisem naiven dandanes se pa itak ve da avto lahko kupiš kjerkoli od kogar koli pa naj ima še tako preverjeno zgodovino in vse štima pa ti bo lahko čez 2 dni riknu, tist ko pa nima preverjene al pa uvožen pa ni nikjer zavedeno nič ti bo pa delal še 10 let. Dandanes se ne ve kaj kupiš. tud pri novem avtu je tako.
lp

To vse drži, je pa ena razlika in sicer verjetnost, da bo crknil, je bistveno različna.
Tisto je pa bilo verjetno zamenjano, ker je spuščala vodna pumpa, dokaj pogosta napaka na teh avtih.
Vsa čast mehaniku, da je povedal s koliko km naj bi bilo prevrteno. A to temelji na kakšnih dejstvih (npr. zapisi v določenih modulih) ali je to ocena na pljunek? Sam si namreč ne bi upal podati take ocene brez nekih oprijemljivih dokazov. Sem pa že nekajkrat 100% ugotovil, da so bili km prevrteni, vendar je tisti, ki je to naredil, zabrisal vse sledi, ki bi kazale, koliko km je imel avto pred popravkom.

Pa še en zanimiv oglas (poglej km):
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1
Se je pa nedolgo nazaj prodajala ena karavanka z začetka leta 2011, s preko 500.000 km.
Še več pametovanj na Mtl blog.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov