Napisal/-a kseb Po dec 28, 2015 1:25 am
Vozim Megana II, 1.6 16v, karavan, letnik 2009. Dosedaj prevoženih 170 kkm, kupljen nov. Delam redne servise na okoli 20-25 kkm.
Avto deluje dobro, z njim sem zadovljen. Prostoren, materiali so dokaj trpežni. Znaki obrabe na tekstilu zaenkrat niso vidni. Edino kar se lušči je plastika na sprednjih voznikovih vratih, kjer so komande za električni pomik stekel. Nekih hudih okvar še ni bilo. Avto je za voziti ok, povratnih informacij z volana je bolj malo, volan je "sterilen". Ker ima 5 prestav je na avtocesti pri 130 km/h motor dokaj glasen, vrtljaji so visoko, po spominu okoli 3500.
Sem zmeren voznik, zato so pospeški ok, dokler si v avtu sam. Ko je poln, na AC rabiš prostor, da pospesiš iz npr. 100 km/h na recimo 130 km/h.
Vzdrževanje je bilo: redni servisi + izredne okvare:
- 145 kkm menjana polosovina - leva - strošek cca. 450 eur na pooblaščencu,
- 150 kkm variabilna jermenica - strošek okoli 200 eur na pooblaščencu,
- 167 kkm - (kak mesec ali dva nazaj) preventivno menjan dosedaj prvi akumulator - 90 eur (kupljen na pooblaščencu, ker je originalni akumulator zdržal tako dolgo in ker tri leta garancije).
Aja še to: avto ima prostoročno kartico, ki se zaklepa s tipkami na vratih avtomobila. Od teh tipk za zaklepanje ne deluje tista na zadnjih desnih vratih (itak je nikoli ne uporabljam), pri vozniku in prtljažniku delujeta tipki bp (pa sta vedno v uporabi), sovoznik in zadnja leva vrata pa delujeta, ko zunaj dežuje - drugače bolj redko. Tega nisem popravljal, ker so mi na servisu rekli, da je popravilo za ene vrate cca. 70 eur, kar se mi zdi preveč.
Podvig je tudi menjava sprednjih žarnic, ker jo moraš zamenjati skozi kolotek sprednjega kolesa. Ko mi žarnica "crkne" kupim dve "long life" in mi na servisu zamenjajo obe, pa je mir dobro leto dni.
Poraba: avto je predelan na plin pri Sigasu in sicer je vožen na plin cca. 65 kkm. Povprečna poraba - preračuna na 65 kkm je 8,6 litra plina na 100 km.
Torej povzetek: za sedem let star avto in prevožene km sem z njim zelo zadovljen in bi ga kupil še enkrat. Prav tako ga upam priporočiti bilo kateremu kolegu.
Pa dober nakup