Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Pero101010
Nov uporabnik

Focus vs Astra 2012

Napisal/-a Pero101010 Pe jan 22, 2016 2:04 am

Pozdravljeni,

kot je že iz teme razvidno se zanimam za omenjena avtomobila. Torej sem v dilemi in bi rad še vaše mnenje glede plusov in minusov.
Gre se za ford focus in opel astro letnik 2011-2012 oba hatchbach. Pri focusu sem gledal dizla 1.6 115 konjev. Za astro sem pa gledal predvsem 1.7 ctdi. Katerga bi vi izbrali?

Zanima me še mnenje o karavanski izvedenki pri obeh. Mnenja, minusi in plusi. Katerega bi vi izbrali?

Hvala za mnenje.
Lp.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Re: Focus vs Astra 2012

Napisal/-a a_sist Pe jan 22, 2016 8:40 am

Brez dvoma bi izbral focusa. Ima izvrstno podvozje. Izbral bi pa bencinarja.
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe jan 22, 2016 9:04 am

Fokusa in to zato, ker so 1.7 CDTI bolj slabi motorji kot ne (1.9 ogromno boljši) in ker je avto težak pa še gume so drage, ker so smotane dimenzije. Vizualno je pa astra lepša in tudi podvozje je nepomembno za normalnega uporabnika čeprav ni bistvene razlikle
Lp

Spartacus
Nov uporabnik

Napisal/-a Spartacus Pe jan 22, 2016 11:01 am

pskoda je napisal/-a:Fokusa in to zato, ker so 1.7 CDTI bolj slabi motorji kot ne (1.9 ogromno boljši) in ker je avto težak pa še gume so drage, ker so smotane dimenzije. Vizualno je pa astra lepša in tudi podvozje je nepomembno za normalnega uporabnika čeprav ni bistvene razlikle

Od kod ti to o 1.7 CDTi

TI motorji so robustni in tudi pravi maratonci, so pa manj kultivirani od novega 1.6 cdti.

1.9 je imel veliko veliko več težav, poleg tega pa je ta motor iz astre H (2004-2010)

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Pe jan 22, 2016 12:55 pm

Jaz bi izbral Astro. Smo bili pred leti v podobni dilemi in na koncu pristali na Astri. Sicer res, da gre za bencinski motor. Toda Astra je dala precej boljši občutek vožnje, kot Focus. Vsaj moje mnenje je takšno. Prav tako je Astra tako zunaj kot znotraj precej lepša od Focusa, toda to je zopet subjektivno mnenje.

Najboljše, da greš poskusiti oba, pa vidiš kateri ti bo boljši.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe jan 22, 2016 1:17 pm

Izmed teh dveh vsekakor Focus. Spada med najmanj problematične avtomobile v svojem razredu (vir: Auto-Bild), 1.6 dizel je resda od PSA grupe ampak pri tej novejši verziji (115 km) so izboljšali določene hibe, ki jih je imela prejšnja verzija (109 km), tako da je motor ok. In kot že omenjeno imajo Fordi precej neposreden krmilni mehanizem in jih je užitek vozit (koliko ti to pač pomeni).

Astro na drugi strani omejuje prevelika teža, kar se pozna pri zmogljivostih in tudi porabi. Zvočna izolacija je malenkost slabša kot pri Fordu (v primeru dizla, za bencinarje ne vem). Največ problemov pri tej generaciji je sicer z muhasto elektroniko (vir: Auto-Bild), drugih večjih problemov pa sicer ni in v tem pogledu spada nekam v zlato sredino.

Vsekakor preizkus obeh in pa upoštevanje dejstva, da gre za rabljen avto kar pomeni, da iščeš predvsem najbolje ohranjen primerek ne glede na znamko. ;)
Antiznačkar po prepričanju

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Pe jan 22, 2016 3:49 pm

matejxx je napisal/-a:Jaz bi izbral Astro. Smo bili pred leti v podobni dilemi in na koncu pristali na Astri. Sicer res, da gre za bencinski motor. Toda Astra je dala precej boljši občutek vožnje, kot Focus. Vsaj moje mnenje je takšno. Prav tako je Astra tako zunaj kot znotraj precej lepša od Focusa, toda to je zopet subjektivno mnenje.

Najboljše, da greš poskusiti oba, pa vidiš kateri ti bo boljši.

Boljši občutek vožnje??? Očitno imaš slab občutek ;)

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Pe jan 22, 2016 6:24 pm

Polo78 je napisal/-a:Izmed teh dveh vsekakor Focus. Spada med najmanj problematične avtomobile v svojem razredu (vir: Auto-Bild), 1.6 dizel je resda od PSA grupe ampak pri tej novejši verziji (115 km) so izboljšali določene hibe, ki jih je imela prejšnja verzija (109 km), tako da je motor ok. In kot že omenjeno imajo Fordi precej neposreden krmilni mehanizem in jih je užitek vozit (koliko ti to pač pomeni).

Astro na drugi strani omejuje prevelika teža, kar se pozna pri zmogljivostih in tudi porabi. Zvočna izolacija je malenkost slabša kot pri Fordu (v primeru dizla, za bencinarje ne vem). Največ problemov pri tej generaciji je sicer z muhasto elektroniko (vir: Auto-Bild), drugih večjih problemov pa sicer ni in v tem pogledu spada nekam v zlato sredino.

Vsekakor preizkus obeh in pa upoštevanje dejstva, da gre za rabljen avto kar pomeni, da iščeš predvsem najbolje ohranjen primerek ne glede na znamko. ;)

+1

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe jan 22, 2016 7:05 pm

Spartacus je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Fokusa in to zato, ker so 1.7 CDTI bolj slabi motorji kot ne (1.9 ogromno boljši) in ker je avto težak pa še gume so drage, ker so smotane dimenzije. Vizualno je pa astra lepša in tudi podvozje je nepomembno za normalnega uporabnika čeprav ni bistvene razlikle

Od kod ti to o 1.7 CDTi

TI motorji so robustni in tudi pravi maratonci, so pa manj kultivirani od novega 1.6 cdti.

1.9 je imel veliko veliko več težav, poleg tega pa je ta motor iz astre H (2004-2010)

1.7 je od isuzu-ja in so bolj kot ne slabi motorji, 1.9 je pa od fiata ki je skoraj bulletproof (ga imamo) za 1,6 ne vem kakšen je menda tudi ni slab samo tega ne vem točno.
Ja glede astre sem jaz se malo zafrknil (ali pa on) ker sem prebral, da kupuje letnik 2011 - 2012 in tega letnika niso več delali Astre H, ampak samo do 2010
Lp

Pero101010
Nov uporabnik

Napisal/-a Pero101010 Pe jan 22, 2016 7:18 pm

pskoda je napisal/-a:
Spartacus je napisal/-a:

Od kod ti to o 1.7 CDTi

1.7 je od isuzu-ja in so bolj kot ne slabi motorji, 1.9 je pa od fiata ki je skoraj bulletproof (ga imamo) za 1,6 ne vem kakšen je menda tudi ni slab samo tega ne vem točno.
Ja glede astre sem jaz se malo zafrknil (ali pa on) ker sem prebral, da kupuje letnik 2011 - 2012 in tega letnika niso več delali Astre H, ampak samo do 2010

Tako ja gledam Astro j! :)

Pero101010
Nov uporabnik

Napisal/-a Pero101010 Pe jan 22, 2016 7:24 pm

Polo78 je napisal/-a:Izmed teh dveh vsekakor Focus. Spada med najmanj problematične avtomobile v svojem razredu (vir: Auto-Bild), 1.6 dizel je resda od PSA grupe ampak pri tej novejši verziji (115 km) so izboljšali določene hibe, ki jih je imela prejšnja verzija (109 km), tako da je motor ok. In kot že omenjeno imajo Fordi precej neposreden krmilni mehanizem in jih je užitek vozit (koliko ti to pač pomeni).

Hvala za komentar. Aha te informacije glede motorja nisem vedel. Sem pa bolj dinamičen voznik tako, da mi to ustreza. Ja glede teže se strinjam pri Astri pa tudi kot je že nekdo omenil ima čudne dimenzije pnevmatik in so zelo drage. Ford mi v notranjosti lepši medtem, ko mi je Astra zunanje lepša.
Pri focusu me pa zelo moti sredinska konzola, ker je zelo zapleteno in drago dodati 2din pretvornik za aftemarker radio. Preko interneta cca. 170€. Zgolj plastika.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So jan 23, 2016 11:20 am

Zapelji oba in če si količkaj dinamičen voznik ne boš več imel dileme
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov