Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

nejc1986
Novinec

Nakup novega vw pola 1,2 tsi

Napisal/-a nejc1986 So jan 23, 2016 3:00 pm

Pozdravljeni, torej, kupuje se avto v razredu cliota ipd. Po pregledevanju,primerjanju konkurence, je ostal polo kot glavni favorit. gre se za model z 1,2 tsi 90km. Avto bo kupljen nov.

Torej, nad avtom navduseni, cena sprejemljiva, vse ok... razen ko clovek prebere nekatere izkusnje s temi motorji. :?
Torej , ali so se stvari ze kaj izboljsale? Res bi zelel slisati cimnovejse informacije iz prvih rok. Vem da je ze veliko debat bilo o tem, ki pa ali niso najnovejse, ali pa so zasle iz konstruktivne smeri :) kakor sem dobil obcutek, naceloma ni nekih tezav pri uveljavljanju rekl.zahtevkov v garanc.dobi in tudi s kulanco ni tezav, ali se motim? Vseeno pa ni dober filing kupit nov avto in vedet da obstaja velika moznost p******j....

ali so kar se tice zanesljivosti kake razlike med razlicno mocnimi 1,2tsi motorji?

Skratka,lepo prosim cimvec KONSTRUKTIVNIH mnenj,res mi je skoda da je ta motor tolikokrat omenjen v slabi luci saj je avto drugace,vsaj meni in osebi ki avto kupuje zelo vsec... zanima me tudi a se napake ponavljajo, ali jih servis zmore odpraviti v nekem doglednem casu, ter kaksen odnos pricakovati ce se bo potrebno, bognedaj,ukvarjati z reklamacijami vozila.

Upam da nisem bil predolg,hvala in lep pozdrav

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Nakup novega vw pola 1,2 tsi

Napisal/-a pskoda So jan 23, 2016 3:17 pm

Če si pameten in se imaš rad ne rini v ta j.ajca od motorja.
Tudi če so ti na pooblaščencu rekli, da so odpravili napake se lažejo, da glava boli.

Tudi konkurenca ima lepe in dobre avtomobile. Recimo opel ima akcijo in tudi Corsa je zelo lepa za male pare
Lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So jan 23, 2016 3:23 pm

O tem, da je 1.2 TSI sranje je res, ampak corsa pa res ni lepa, ubistvu je en najgrših avtov na tržišču, pravzaprav je ogabna :lol: . Je pa varjetno bistveno bolj zanesljiva od pola.

Skratka 1.2 TSI je NO-GO
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So jan 23, 2016 3:49 pm

Žal ni NO-GO, če bi TSI-ja (beri CIA) delali v NOvi GOrici, bi bil nepokvarljiv. ;)

"res mi je skoda da je ta motor tolikokrat omenjen v slabi luci"
Nasprotno - bodi vesel, da je tolikokrat omenjen - si vsaj opazil in ne boš niti slučajno kupoval tega škarta!

"Res bi zelel slisati cim novejse informacije iz prvih rok."
O zanesljivosti/kvarljivosti ne obstajajo čim novejše info, mora minit vsaj nekaj mesecev, zanesljiveje pa kar let za kakršnokoli merodajno sodbo. Ali morda meniš, da popisujejo napake na koncu tekočega traku?
Ti to, da nekatere sklope spreminjajo večkrat v letu in to že nekaj let, nič ne pove?

O uveljavljanju garancije - izkušnje so zelo različne, večinoma bolj slabe, vsekakor niso promptni niti korektni, moraš jim težit in zaradi dizelgat afere bo to verjetno še bistveno slabše.

Napake se ponavljajo, tudi že odpravljene.
BTW - nekaterih (predvsem velja to za Golfa!!) niti ne morejo/znajo odpravit - verjetno zaradi pomanjkljive zasnove QMB platforme.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic So jan 23, 2016 3:53 pm

Na koncu je seveda tvoja odločitev vendar ne razumem zakaj rineš v nakup, če veš koliko je težav z motorji. Ja se je odpravila težava z verigami (no namesto njega so dali noti jermen ker same težave niso znal odpraviti) vendar ima motor tudi druge probleme in nekatere nove.

edit: evo preberi si komentarje pod tem člankom (problemi z odmično gredjo):
http://topcar.co.za/news/news-articles/volkswagen-polo-recall-are-you-affected/
Poglej ta video. Naj bi bilo "normalno" delovanje:
https://www.youtube.com/watch?v=fSs0AD16n3g

edit2: ti motorji so še dokaj novi, tam 2014 letnik in ljudje z njimi ne delajo veliko km. Nebi bil presenečen, če se bo ćez par let odkrilo, da niso nič bolj zanesljivi kot tastari 1.2 TSI-ji. Tudi pri tastarih TSI-jih je trajalo cca. 3 leta, da se je dejansko razkrilo, koliko težav ima motor.

nejc1986 je napisal/-a:Pozdravljeni, torej, kupuje se avto v razredu cliota

Tukaj pa si si odgovoril, kaj pojdi pogledat.

motom
Stalni uporabnik

Napisal/-a motom So jan 23, 2016 4:08 pm

Sem pred podobno dilemo kot ti. Isto sem tudi že spraševal in dobil podobne odgovore.
Ampak taki ne konkretni odgovori zame nimajo teže.

Kar jaz vem, so bili res problemi s TSI motorji na ketno, ki se je pretegnila. Problem je VW rešil z zamenjavo enoredne ketne z dvoredno. Tega tukaj na forumu še nihče ni povedal, pa sem prebral vse kar sem našel o TSI.

Zame TSI ostaja prvi favorit, vsaj dokler me kdo ne prepriča v nasprotno. Ta motor ima neverjeten navor 160Nm pri 1400–3500 obratih. Pa saj vleče bolje kot dizli. Glede porabe pa itak zmaga.

Corsa je pri izboru izpadla zaradi zastarelega motorja. 1,4 gre sicer OK, ampak poraba je pa krepko preko 7.
Clio motorji so nevozni, slab navor,
Fiesta je izpadla zaradi izgleda in motorja sploh nisem gledal
Swift je zanimiv zaradi cene in ponuja veliko
I20 pa pride v poštev, če izpade polo.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So jan 23, 2016 4:11 pm

1.2 ni nič posebnega in ko hočeš nekaj od njega pije ko norc (probal testnega še starega z ketno), če se prej ne pokvari. Drugi se vsaj ne pokvarijo
Ta motor je povprečen v tisth njegovih zlatih časih ko dela

TSI motor tudi za pogon brisalcev ni dober
Lp

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So jan 23, 2016 4:32 pm

KUPI in pika! Tiu okoli so trije NOVI Polo 1.2TSI od lani marec-maj pa še VSI lepo peljejo v KLANCE pa tudi po ravnini imajo od 9500km do 17690km prevoženih! V glavnem kupi pa prevozi 26.000km v enem letu ne pa ene 2600? Prodaj pa s5 novga in verjemi naredili bojo 260.000 v 10letih 8)

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic So jan 23, 2016 5:06 pm

motom je napisal/-a:Sem pred podobno dilemo kot ti. Isto sem tudi že spraševal in dobil podobne odgovore.
Ampak taki ne konkretni odgovori zame nimajo teže.

Kar jaz vem, so bili res problemi s TSI motorji na ketno, ki se je pretegnila. Problem je VW rešil z zamenjavo enoredne ketne z dvoredno. Tega tukaj na forumu še nihče ni povedal, pa sem prebral vse kar sem našel o TSI.

Zame TSI ostaja prvi favorit, vsaj dokler me kdo ne prepriča v nasprotno. Ta motor ima neverjeten navor 160Nm pri 1400–3500 obratih. Pa saj vleče bolje kot dizli. Glede porabe pa itak zmaga.

Corsa je pri izboru izpadla zaradi zastarelega motorja. 1,4 gre sicer OK, ampak poraba je pa krepko preko 7.
Clio motorji so nevozni, slab navor,
Fiesta je izpadla zaradi izgleda in motorja sploh nisem gledal
Swift je zanimiv zaradi cene in ponuja veliko
I20 pa pride v poštev, če izpade polo.

Si malo sfalil tiste komentarje pod člankom, ki sem ga dal v link? Neda se mi naprej gledat članke itd. vendar je veliko nezadovoljnih uporabnikov.

Če so ti Clio motorji "nevozni" zaradi navora potem verjetno še nisi probal Clio RS Trophy z preko 270 Nm navora. Bi te mogoče presenetil. Za normalne pa je tudi 90 konjski trivalnik dovolj močen, in z 135 Nm navora ne zaostaja po navoru veliko za precej večjim TSI-jem. O primerjavi zanesljivosti pa raje ne...

In zanimivo, da si zraven dal Fiesto, jo skritiziral po videzu in nisi gledal tistega kar je pri tem avtu res najbolje - ecoboost motor. O primerjavi glede videza pa zopet raje ne, saj je VW zelo znan po inovativnosti, kar se tiče dizajna ane.

Drugače pa če si prepričan kupi, ampak v tem primeru te prosim, da se zadržiš komentiranja, ko bo šlo vse narobe. Nekako me spominjaš na uporabnika Modraw, upam, da se tvoje navdušenje nad VW nebo končalo na isti način isti kot pri njemu.

edit: in glede verige. Novi motorji imajo Continentalov jermen, ki naj bi bil nekako poseben. Zanimivo je, da VW trdi, da je lifetime torej ni potrebna menjava, Škoda pa trdi, da je potrebno ga po 6 letih pregledati in menjava po 12-tih letih. Na koncu pa ga preventivno menjajo pri nekaterih po enem letu. Khm, ti detajli.
Zadnjič spremenil 5cenic, dne So jan 23, 2016 5:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 So jan 23, 2016 5:12 pm

Sam bi na tvojem mestu pogledal mazdo 2 in hyundai-a i20, potem imaš še fiesto, P208, tudi clio in corsa, če ti ni pregrda pa še kakšnega. V bistvu bi priporčal vse razen VAG-ov s tsi motorji. Pojdi sprobat nekaj drugega kar ti je všeč in vzami najboljše in to je to..

motom
Stalni uporabnik

Napisal/-a motom So jan 23, 2016 5:32 pm

Nikoli nikogar nisem napadal zaradi različnega mnenja in želim, da se tudi mene pusti na miru.
Nimam pa nič proti debati na primernem nivoju.

Renojev 1.0 trivaljnik... za mene trivaljnik ne pride v poštev in tu mu žal niti dober navor ne pomaga. Če je kdo drugačnega mnenja, naj ga pač kupi.
Fiesti super motor nič ne pomaga, če mi že na pogled ni všeč. Tu se zame zgodba konča. Komur je všeč naj ga pa kupi.

Glede TSI ja, članek govori, če sem prav razumel o šponarju zobatega jermena. Neugodno ja, če jermen preskoči. Predvidevam, da so to porihtal.
Jermen naj bi bil pa iz kevlarja in zato tako odporen.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic So jan 23, 2016 5:50 pm

motom je napisal/-a:Nikoli nikogar nisem napadal zaradi različnega mnenja in želim, da se tudi mene pusti na miru.
Nimam pa nič proti debati na primernem nivoju.

Renojev 1.0 trivaljnik... za mene trivaljnik ne pride v poštev in tu mu žal niti dober navor ne pomaga. Če je kdo drugačnega mnenja, naj ga pač kupi.
Fiesti super motor nič ne pomaga, če mi že na pogled ni všeč. Tu se zame zgodba konča. Komur je všeč naj ga pa kupi.

Ne napadam te, samo povdaril sem kaj je narobe z tvojim post-om. In odloči se ali Clio ne pride v poštev zaradi premalo navora ali ne pride v poštev ker je trivalnik. Prvo rečeš, da je nevozen zaradi navora, v tem postu pa si rekel, da niti dober navor ne pomaga
.
In če ti trivalnik ni všeč ima Renault super odgovor v obliki 120 konjskega štirivalnika in poleg tega ker si estetsko zahteven še športno oblikovanega Clia 120 GT. Avto ima celih 30 Nm več navora od iz tvoje strani opevanega TSI-ja, ki je po tvojih besedah izjemen predvsem zaradi veliko navora.
Renault lahko brez problema skritiziraš na večih področjih (kakovost plastik v notranjosti, črički, pogostost na slo cestah, pomanjkanje prestiža) vendar kritizirati TCe motorje pa nekako ne moreš, saj so se do sedaj izkazali kot zelo zanesljivi, z razliko od TSI motorjev.

Glede Fieste so motorji prav tako odlični, po mnenju mnogih precej boljši od vsega kar kunkurenca ponuja. Videz je zelo subjektiven vendar po mojem mnenju je Fiesta lepša kot Polo, pri tebi je ravno obratno - vsake oči imajo svojega malarja.

Zagovarjam pač dva meni najljubša avtomobila v tem segmentu in najljubša sta mi z razlogom. Na koncu pa, če bi zopet kupoval v tem segmentu, bi verjetno zopet pristal na Corsii. Ker je pač ženi všeč in bi ona tako rekla :lol: No pa saj bi ga tudi ona vozila zato bi že bilo tako prav.

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR So jan 23, 2016 6:44 pm

Jaz bi samo še dodal,da če še ta 120 konjski štirivaljnik ni dovolj pri cliu,ima potem renault v ponudbi še 200 in 221 konjski štirivaljnik z navorom za pojest.Bi bilo pa fino da se določen motor prej preizkusi preden se mu skritizira navor in nevoznost.Bi bil prijetno presenečen nad odzivostjo in kultiviranostjo renaultovega trivaljnika Tce 90. :evil:
Življenje ni praznik,ampak delovni dan!

motom
Stalni uporabnik

Napisal/-a motom So jan 23, 2016 6:52 pm

No, za drugi avto, se mi ne zdi primeren Clio s 120 KM. Ko sem napisal o Cliotu, da je nevozen in slab navor, sem pač napisal na kratko, ker sem imel v mislih motorja, ki bi prišla v poštev, 1.0 (nevozen zaradi 3h valjev), 1.2 (slab navor)

Sicer imamo zdaj Cliota 1.2, 60KM in se je do 150k km obnesel več kot zadovoljivo. Okvare minorne in zato odpustljive. Motor pa nikakršen, sploh nočem zgubljati besed. Vsekakor pa, ko bo odšel od hiše, ne bo slabega spomina.

Tole pa je tekst s testa TCE120:
No, medtem ko smo bili pri zmogljivostih prijetno presenečeni, pa smo bili manj pri porabi goriva. Na testu je bila povprečna poraba malce več kot osem litrov na 100 prevoženih kilometrov, na normnem krogu (strogo po hitrostnih omejitvah, nežno pospeševanje!) z vklopljeno funkcijo ECO pa smo porabili sedem litrov. Vseeno malce preveč, se vam ne zdi?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So jan 23, 2016 6:57 pm

Koliko pa po tvoje porabi TSI? 4 itre?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 So jan 23, 2016 6:59 pm

Ja,sj ubistvu res dobr da je tolk napisanga cez tsi motorje, d clouk sploh ve d more bit pozoren.
Hja, v postev pridejo se npr.fiesta,baje so te ecoboost motorji vzdrzljivejsi in pa npr.i20. Ostalo zal ne pride v postev,pac razlicni okusi :)
Sicer ne kupujem jaz,ampak samo pomagam oz.tudi jaz nabiram info. :)

Off.topic:moji top 5 bi bil,ne nujno v tem vrstnem redu: corsa,polo,i20,swift,208. Absolutni no go pa c3,clio,rio,fiesta ,s5, razlicni okusi,hvalabogu.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic So jan 23, 2016 7:09 pm

motom je napisal/-a:Tole pa je tekst s testa TCE120:
No, medtem ko smo bili pri zmogljivostih prijetno presenečeni, pa smo bili manj pri porabi goriva. Na testu je bila povprečna poraba malce več kot osem litrov na 100 prevoženih kilometrov, na normnem krogu (strogo po hitrostnih omejitvah, nežno pospeševanje!) z vklopljeno funkcijo ECO pa smo porabili sedem litrov. Vseeno malce preveč, se vam ne zdi?

:lol: ko bi ti videl kako vozijo na teh testih se nebi čudil. Se mi prav dozdeva, da so tisti normirani krog vozili v R.S. načinu.
Lahko ti samo rečem, da sta po porabi 1.2 TSI in 1.2 TCe povsem primerljiva, TCe mogoče porabi tam od pol do enega litra več. Oba znata biti šparovca, oba znata nenormalno piti, če jih tiščiš. Moraš pa vedeti da ima TCe 10 konjev več in 30 Nm navora več ter je združen z EDC menjalnikom. Sam motor je precej boljši od 1.2 TSI-ja tudi če zanemarimo nezanesljivost TSI-ja.

Več kot očitno pa nisi vozil 90 konjskega turbinca saj v primeru, da bi ga, bi se tvoje mnenje hitro spremenilo.

Primerjati po voznih karakteristikah atmosferca in turbinca iste kubikaže pa je zopet brez pomena. Nasploh primerjati atmosferski in turbinski motor je brez pomena saj turbinc doseže max navor pri veliko manj obratih kot atmosferc in je tudi sama dinamika motorja povsem drugačna zaradi tega.

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR So jan 23, 2016 8:06 pm

Naj samo omenim,ko si napisal da je Renaultov motor nevozen v smislu treh valjev,to je pa malo smešno.Obenem pa prede v poštev fiesta in njen motor,ki je res biser ima pa prav tako tri valje.Tako da ne nekej v prazno nabijat pa pojdi najprej poiskusit.Toliko iz moje strani o nevoznosti v smislu treh valjev. :roll:
Življenje ni praznik,ampak delovni dan!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So jan 23, 2016 8:55 pm

motom je napisal/-a:Zame TSI ostaja prvi favorit, vsaj dokler me kdo ne prepriča v nasprotno. Ta motor ima neverjeten navor 160Nm pri 1400–3500 obratih. Pa saj vleče bolje kot dizli. Glede porabe pa itak zmaga.

Maš prav :arrow: le mal sreče rabiš =P

motom
Stalni uporabnik

Napisal/-a motom So jan 23, 2016 9:33 pm

MORDOR je napisal/-a:Naj samo omenim,ko si napisal da je Renaultov motor nevozen v smislu treh valjev,to je pa malo smešno.Obenem pa prede v poštev fiesta in njen motor,ki je res biser ima pa prav tako tri valje.Tako da ne nekej v prazno nabijat pa pojdi najprej poiskusit.Toliko iz moje strani o nevoznosti v smislu treh valjev. :roll:

Fiesta mi je grda, zato nikoli ni prisla v postev in me njen motor ne zanima.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 13 gostov