Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Amadeuss
Nov uporabnik

Nakup rabljenega Focusa

Napisal/-a Amadeuss Ne jan 24, 2016 1:04 pm

Pozdravljeni, trenutno se odločam za nakup avtomobila in sta med kandidati tudi dva rabljena Focusa... Zanima me na kam moram pazti pri nakupi, se pravi če je pri Focusih kaj posebnega na kar je potrebno biti pozoren?

Mogoče še kakšno mnenje o avtomobilih, kako se vam zdi..ali pa če kdo pozna prodajalca in ve ali je ta vreden zaupanja ali ne...

Focus 1

Focus 2

Mogoče še tale:

Focus 3

Hvala :)

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Re: Nakup rabljenega Focusa

Napisal/-a svetilnik Ne jan 24, 2016 1:18 pm

Vsekakor sport, toda ima ogromno km. Osebno me moti to, da nima temnih zadnjih šip. Ne vem zakaj je problem dodati tistih 140€ za zatemnjena stekla, saj je avto dosti lepši in pa Sony avtoradio. Podvozje je odlično. Tisti 97KM je prešvoh, drugače pa se v podrobnosti nisem spuščal. Moral se boš dobro poglobiti v prvega in zadnjega.

Amadeuss
Nov uporabnik

Napisal/-a Amadeuss Ne jan 24, 2016 2:55 pm

Hm, zakej pa recimo sport in ne prvi? Naj bi imel manj kilometrov in pa še boljšo opremo, poleg tega je cenejši kot un sport? :) Je pa res da je Sport lepši, vsaj meni :D

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Ne jan 24, 2016 5:35 pm

Zadnji je res predrag za moj okus. Optimalna izbira je prvi, je pa res mogoče najgrši (mogoče ima zraven lepša platišča z letnimi gumami in bi znal bit veliko lepši).

Drugega bi jaz izpustil, ker so kilometri verjetno vračani glede na to, da je vozilo uvoženo, 90 konjev pa je za Focusa tudi premalo. Skratka prvega bi se splačalo pogledati. :) Zadnji bi bil vreden tega denarja, če bi imel max 50.000 km.

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik Ne jan 24, 2016 5:37 pm

Saj nisem forsiral sporta in sem napisal, da ima ogromno km. Ja pa res, da je slo in ima potrjeno servisno. Poglej samo, da ni bil razbit. Sport zaradi same vožnje, imel sem ga in je čudovit za vozit. Sicer stari model.

Amadeuss
Nov uporabnik

Napisal/-a Amadeuss Ne jan 24, 2016 7:03 pm

Hmm problem prvega je predvsem v tem, da je v Muti, jaz sem pa iz okolice LJ, tko da je to potem kar krepak izlet do tja :? Msilim OK, če bi ga potem vzel, samo, če bi se pa za brez veze vozil gor pa ni lih kul :) Še kakih felten pa pomoje nima zraven, bi najbrž to prodajalec z veseljem omenil v oglasu :)

Ali je bil razbit ali ne, bom kot laik pomoje težko opazil... :?

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Ne jan 24, 2016 7:13 pm

Če je pa 120kkm ogromno potem pa tudi ne vem... Ajde če bi bil avto matran po mestih vse te km, ampak da ima toliko v dobrih dveh letih je sigurno vožen relacijsko, kar pa je super za motor in so kilometri najmanjši problem. Pa rebernik je eden redkih poštenih trgovcev, glede cene pa mislim da bi tudi sigurno nekaj spustil (pa zraven se zmeniš, da ti ob opravijo redni servis, ker ga je ravno potrebno sodeč po servisni knjigi). Če boš šel na pot pa pojdi pogledat in stestirat oba (prvega in tretjega), med njima imaš največ 15 minut vožnje...

Amadeuss
Nov uporabnik

Napisal/-a Amadeuss To jan 26, 2016 8:29 pm

Hmm sedaj sem našel še TEGA, kakšno mnenje? :) Danes sem ga že peljal in zgleda vse OK...

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr jan 27, 2016 12:47 am

Ne poznam,cena mi je dobra in avto mi je všeč,če je pravi zate,kupi.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik Če jan 28, 2016 3:40 pm

nejc1 je napisal/-a:Če je pa 120kkm ogromno potem pa tudi ne vem... Ajde če bi bil avto matran po mestih vse te km, ampak da ima toliko v dobrih dveh letih je sigurno vožen relacijsko, kar pa je super za motor in so kilometri najmanjši problem. Pa rebernik je eden redkih poštenih trgovcev, glede cene pa mislim da bi tudi sigurno nekaj spustil (pa zraven se zmeniš, da ti ob opravijo redni servis, ker ga je ravno potrebno sodeč po servisni knjigi). Če boš šel na pot pa pojdi pogledat in stestirat oba (prvega in tretjega), med njima imaš največ 15 minut vožnje...

No, zame je to preveč za dve leti, ne glede na to, da sem oktobra prodal odlično ohranjenega focusa z odličnim 1.8 tdci motorjem, oprema sport z 85000km, kupljenega novega aprila 2009. Je pa bil glede voznih lastnosti vsekakor boljši od tega in pa brez dpf filtra.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov