Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mirkos
Novinec

Nakup novega avtomobila do cca 32k (mnenja)

Napisal/-a mirkos Sr jan 27, 2016 9:52 pm

Pozdravljeni vsi.

Po dolgem času se spet oglašam tukaj, ker mi je ta forum vedno bil v pomoč in v veselje brati. Tudi že 2 avta smo po debatah in mnenjih na tem forumu kupili (enega rabljenega za brata in enega novega za svakinjo) :)
Zdaj pa pridem spet počasi na vrsto jaz. Po 8 letih je prišel čas da menjam svojega Ceed'a, ki je še vedno super avto (ima prevoženih trenutno komaj 95.000km). Vendar ga ne bom prodal, ampak ostaja v družini in gre k očetu.
Zdaj pa preidimo na bistvo.
Avto bo nov...top kandidati:

1. Mazda 6 (2.0 165KM Revolution limuzina)
2. Opel Insignia (1.6 170km Cosmo 5v limuzina)
3. Ford Mondeo (1.5 Ecoboost 160km 5v limuzina)
4. Seat Leon Cupra (2.0 290km)

Vrsti red tukaj ni pomemben (je naključen). Pri vseh avtomobilih bi še prišla zraven dodatna oprema še kar nekaj denarja :) Vem da se Leon Cupra po velikost ne more meriti z ostalimi...ampak sem po probni vožnji z njim ostal pod trajnim vtisom, ki me še po nekaj mesecih ne pusti ravnodušnega. :) Drugače pa smo v družini trije (za sedaj) in je tudi ta velikost avtomobila z lahkoto sprejemljiva.
Avto bo delal mešane cikle, na leto pa okoli 12k km.

Kot zmeraj bom hvaležen za vaša mnenja in nasvete ;)

nejc1986
Novinec

Re: NAKUP NOVEGA AVTOMOBILA DO CA.32k (mnenja)

Napisal/-a nejc1986 Sr jan 27, 2016 10:11 pm

Hja,seat je izven konkurence. Insignia pri meni no go, prevec slabega slisal,prebral plus ni mi vsec. Med temi definitivno mazda6. Sicer bi jaz pogledal se npr. Superba, avensisa,mogoce 508ko... ampak...stvar okusa :D

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr jan 27, 2016 10:11 pm

Mhm, Opel pa Ford preveč zgubi na vrednosti že po 1 letu torej 1 in zadnji pa še 2.0 sta. Leona se boš pa naveličal, ker boš v 2 do 3 leta starejši in bo pretrd in vedno bi hotel iti hitro pač taka narava vozila.
Torej razumen nakup je Mazda 6 ?

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Sr jan 27, 2016 10:47 pm

Kaj pa kaj novejšega, recimo Superb ali pa Renault Talisman.

Slednji šele pride ven oz. na trg in boš vseh 8 let vozil novi model avtomobila. Oblikovno je top vozilo.

Od omenjenih pa Mazda 6 definitivno.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr jan 27, 2016 11:06 pm

Od omenjenih bi jaz izbral Mazdo, sicer z revolution top opremo (verjetno pa je več od budgeta, če se ne motim).
Definitivno bi pogledal Toyoto Avensis in Hyundai i40
Če si s Kio zadovoljen, pride nova Optima Februarja -Marca.

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 Sr jan 27, 2016 11:25 pm

Ja i40 je top,ceprav vsaj meni je ta modra osvetlitev milo receno neprivlacna,sicer pa dbest avto po vseh testih in prevec spregledan pogosto... talisman je res top oblika ampak si ga nebi upou kupt takoj ko bo prsu vn...
Sicer pa definitivno neki v stilu teh avtov z kr neki opreme,kukr "premium" znamke z manj prostora in manj opreme...

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Če jan 28, 2016 4:36 am

Mondeo, obvezno z napihljivimi pasovi zadaj!! - tega konkurenca zaenkrat še nima.

ozze
Nov uporabnik

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Če jan 28, 2016 8:15 am

Jaz bi pogledal za:

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 20TDI%20RS

Drugače pa glede na tvojo izbiro, sigurno mazdo 6.

Uporabniški avatar
Fnatic
Uporabnik

Napisal/-a Fnatic Če jan 28, 2016 8:31 am

Jaz bi se odločil za Mazdo, morda Forda. Cupra v tej seriji ne paše ravno zraven :) Je super za vozit ampak vprašanje, kako bo z leti še vedno pasalo tvojemu hrbtu itd..
Ba-dum tssssssss =P

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jan 28, 2016 9:50 am

za št. 2 bi se odločil sam......

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Če jan 28, 2016 12:28 pm

Renault TALISMAN.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jan 28, 2016 3:45 pm

matejxx je napisal/-a:Renault TALISMAN.

:shock: kje ga vidiš, med četrverico ponujenih v prvem postu :?: :?: :?:

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Če jan 28, 2016 4:57 pm

sašo5, koliko sem jaz prebral prvi post je avtor napisal top kandidati, ni pa nikjer napisal, da so to edini kandidati. Sem mu pač predlagal avto, ki bo prišel kmalu v salone in bi bil za tak denar vsekakor kar dober nakup.

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos Če jan 28, 2016 11:16 pm

Toliko samo malo za vizualno predstavo kakšni zgledajo dotični (tako opremljeni avti). Edino motorji se ne skladajo pri vseh razen Mazdi...ampak pač optika je važna, da dobite občutek...barva pri Insignii in Cupri bela...pri ostalih dveh še ne vem katero bi izbral...

Kar se pa ostllih predlolog tiče... Superb odličen, a prevelik, Talisman zna bit super izbira, ampak nikoli ne bi avto kupil čisto na začetku produkcije ;)

Mazda 6: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... eNumber=4#

Leona Cupra: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=3

Mondeo: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=4

Insignia: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=2

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Re: Nakup novega avtomobila do cca 32k (mnenja)

Napisal/-a Polo78 Pe jan 29, 2016 1:41 pm

Sam bi izbral Mazdo iz večih razlogov. Poleg tega, da si trenutno lastim prejšnji model 6-tke (imel tudi prvo gen. 6-tke) in sem zelo zadovoljen, ker je avto neproblematičen, na drugi strani pa ponuja tudi dovolj užitkov v vožnji, bi izpostavil še nekaj kar gre v prid tej izbiri:

- avto je lani dobil facelift kar pomeni, da za razliko od povsem novih modelov nima porodnih težav. Sicer je tudi Insignia že zdavnaj faceliftana, a tudi sam nisem slišal veliko pohval na račun tega modela (določeni problemi z elektroniko (računalnik, software,...), slabša kvaliteta izdelave, prevelika teža - večja poraba goriva,...). Poleg tega je že v primerjavi s prejšnjo gen. Mazde 6 pri meni odpadla, ko sem cca. 5 let nazaj kupoval avto v tem razredu in preizkušal različne modele, nova šestica pa je še en korak naprej v primerjavi s staro...

- Mondeo sicer zgleda privlačno in vse, a v primerjavi s starim modelom se je par stvari poslabšalo. Ena izmed teh je pregovorno dobro podvozje in handling, ki si ga navajen pri Fordih, a pri novem je ravno to korak nazaj. Avto je namreč postal preveč 'ameriško' sterilen, karoserija se čez ovinke preveč "zvija" itd. Tudi sedeži bolj spominjajo na fotelje iz francoskih avtov, kot pa na tipičnega Forda. Tudi, če te to ne moti (morda je to za koga celo +), je tu zame še ena večja pomanjkljivost in sicer, da medtem, ko je v ZDA zunaj že facelift (tam se model imenuje Fusion), bo ta na evropsko tržišče prišel šele čez cca. 2 leti. :huh: Kdo bi razumel to politiko, kot da smo tretjerazredno tržišče... :roll:

- Leon...? Če odmislim, da je iz VAG koncerna :twisted: , je vse ostalo stvar preferenc, kako velik avto pač potrebuješ. Tudi sam sem mnenja, da je za 3 člansko družino dovolj velik avto iz tega razreda (sploh potem, ko ne rabiš več s sabo jemat otr. vozička) pa vendar so še druge stvari, ki govorijo v prid večjim avtomobilom, od varnosti do večjega udobja in še česa. Ali pa na drugi strani, tudi manjši avtomobili imajo določene prednosti (okretnost, agilnost, avto lahko za podoben denar kot stane večji napolniš do vrha z opremo,...), odvisno iz kakega zornega kota gledaš. :) Ampak zopet bi sam osebno potem, če bi že hotel avto iz C segmenta, pogledal za Mazdino 3-jko, ki je odličen avto. :)
Antiznačkar po prepričanju

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Pe jan 29, 2016 2:47 pm

mirkos je napisal/-a:Toliko samo malo za vizualno predstavo kakšni zgledajo dotični (tako opremljeni avti). Edino motorji se ne skladajo pri vseh razen Mazdi...ampak pač optika je važna, da dobite občutek...barva pri Insignii in Cupri bela...pri ostalih dveh še ne vem katero bi izbral...

Kar se pa ostllih predlolog tiče... Superb odličen, a prevelik, Talisman zna bit super izbira, ampak nikoli ne bi avto kupil čisto na začetku produkcije ;)

Mazda 6: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... eNumber=4#

Leona Cupra: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=3

Mondeo: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=4

Insignia: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=2

Od teh Mazda 6.
Sicer imamo Insignio 2009 letnik nobenih težav, tast je imel Insignio karavan OPC pa razen tega, da je šel mehanizem za samodejno dviganje prtljažnih vrat tudi nobenih težav. Bila je službena in jo je vrnil ob menjavi službe in kupil Mokko.

Vendar ja Mazda 6 vizuelno in tudi po zadovoljstvu tistih, ki jo imajo pač zmaga.

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius Pe jan 29, 2016 10:47 pm

Naj najprej omenim link Octavie RS, ki ga je nekdo prilepil. Če bi jaz imel možnost nakupa avta za 30k €, bi brez kakšnega koli premisleka vzel to Octavio, sploh se ne bi obotavljal kaj vzeti. Od teh tvojih kandidatov pa bi jaz izbral Mazdo ali Leona, med tema dvema bi izbiral. Največ pa je odvisno kako se boš vozil, dizla ti ne bi priporočil, če ne delaš veliko kilometraže, bencinc najbolj pride v poštev.

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer So jan 30, 2016 10:41 am

Moj predlog S max 4x4
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov