Sam bi izbral Mazdo iz večih razlogov. Poleg tega, da si trenutno lastim prejšnji model 6-tke (imel tudi prvo gen. 6-tke) in sem zelo zadovoljen, ker je avto neproblematičen, na drugi strani pa ponuja tudi dovolj užitkov v vožnji, bi izpostavil še nekaj kar gre v prid tej izbiri:
- avto je lani dobil facelift kar pomeni, da za razliko od povsem novih modelov nima porodnih težav. Sicer je tudi Insignia že zdavnaj faceliftana, a tudi sam nisem slišal veliko pohval na račun tega modela (določeni problemi z elektroniko (računalnik, software,...), slabša kvaliteta izdelave, prevelika teža - večja poraba goriva,...). Poleg tega je že v primerjavi s prejšnjo gen. Mazde 6 pri meni odpadla, ko sem cca. 5 let nazaj kupoval avto v tem razredu in preizkušal različne modele, nova šestica pa je še en korak naprej v primerjavi s staro...
- Mondeo sicer zgleda privlačno in vse, a v primerjavi s starim modelom se je par stvari poslabšalo. Ena izmed teh je pregovorno dobro podvozje in handling, ki si ga navajen pri Fordih, a pri novem je ravno to korak nazaj. Avto je namreč postal preveč 'ameriško' sterilen, karoserija se čez ovinke preveč "zvija" itd. Tudi sedeži bolj spominjajo na fotelje iz francoskih avtov, kot pa na tipičnega Forda. Tudi, če te to ne moti (morda je to za koga celo +), je tu zame še ena večja pomanjkljivost in sicer, da medtem, ko je v ZDA zunaj že facelift (tam se model imenuje Fusion), bo ta na evropsko tržišče prišel šele čez cca. 2 leti.

Kdo bi razumel to politiko, kot da smo tretjerazredno tržišče...

- Leon...? Če odmislim, da je iz VAG koncerna

, je vse ostalo stvar preferenc, kako velik avto pač potrebuješ. Tudi sam sem mnenja, da je za 3 člansko družino dovolj velik avto iz tega razreda (sploh potem, ko ne rabiš več s sabo jemat otr. vozička) pa vendar so še druge stvari, ki govorijo v prid večjim avtomobilom, od varnosti do večjega udobja in še česa. Ali pa na drugi strani, tudi manjši avtomobili imajo določene prednosti (okretnost, agilnost, avto lahko za podoben denar kot stane večji napolniš do vrha z opremo,...), odvisno iz kakega zornega kota gledaš.

Ampak zopet bi sam osebno potem, če bi že hotel avto iz C segmenta, pogledal za Mazdino 3-jko, ki je odličen avto.