Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kristijan123
Nov uporabnik

Alfa Romeo 2.0 JTS

Napisal/-a kristijan123 Po feb 01, 2016 11:20 pm

Pozdravljeni.

Zanima me kaj menite o tej Alfi
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... istinctive

Cena se mi zdi nizka v primerjavi z drugimi,mogoče kdo pozna ta avto?
Vesel bi bil tudi kakšnega mnenja, o motorjih sem nekaj bral in ob primernem vzdrževanju bi moralo lepo laufat.
Na leto delam cca 5-10k km in mi poraba ne igra neke vloge.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Re: Alfa Romeo 2.0 JTS

Napisal/-a xxl To feb 02, 2016 12:33 am

Če je vse res,je dober nakup,glede na postavljeno ceno.Veliko nemškega šrota se veliko dražje prodaja slovenceljnom,tukaj boš vsaj v štartu odštel mnogo manj in ti bo še ostalo kaj za vzdrževanje.Roke znajo bit problem,zamenjaš pač,motor,hm,preberi si o njem na alfa forumu.Mnenja so deljena,od hvale do graje. 8)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To feb 02, 2016 7:35 am

Problem pitja olja, okvarami oljnjih črpalk, neenakoimiren tek, okvara sklopk, ležaj glavne gredi, podvozjeje zaradi poddimenzioniranega podvozja se podre optika, pogosta obraba gumijastih zglobov podvozja najbolj sprednje spodnje in zgornje roke, poškodbe kondenzatorja klimatskega sistema zaradi kamenja,... oz je slabo zaščiten,..
polna čričkov, ki izhajajo izpod armature, vratni paneli, pritljažnik, nepravilno delovanje AUTO funkcije (klima), okvarjen MAF senzor, ob mokrem vremenu težave z ključavnico,....

To je nekaj na hitro
Lp

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 To feb 02, 2016 8:10 am

Pač 156 s malo problematičnim srcem. Ampak glede na neko ne preveč hudo letno kilometrino bi ne smelo biti nekih hudih težav
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

kristijan123
Nov uporabnik

Napisal/-a kristijan123 To feb 02, 2016 9:54 am

Pskoda ma takšni problemi se pojavljajo večinoma ob slabem in nerednem vzdrževanju ali se motim in so takšni problemi manj kot ne standard?

Mislite da se je bolje da se odločem za 2.4jtd? Motorji vem da so odlični ampak vzdrževanje je pa dražje kot za bencinarja pa še dizla ni fajn na kratke fure vozt...

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 To feb 02, 2016 2:31 pm

Škodilak je naštel znane napake na zjahanih primerkih. JTS tako kot TS ni bil nikoli blesteč motor, sploh okoli glavnih ležajev zna biti veselo, tako da se ti preventivno menjujejo preden ribne motor.
Drugače pa v oglasu ni z besedo omenjeno vzdrževanje podvozja. Dejansko še nisem srečal 156 ki se prodaja in ima podvozje brez zračnosti. Zfornje in spodnje roke spredaj so podrveže hitremu utrujanju.

Črički so kr pogosti - ti pizduni se kr fajn množijo s časom :roll:

2.4 jtd, sploh 10v so neuničljiva stvar, hudič je samo pomanjkanje 6. prestave, kar je malo moteče na avtobahnu. Razen če najdeš katerega od primerkov l. 03 pred FL ko je bilo narejenih nekaj kosov z tem menjalnikom in 10v motorjem. Ampak ti so unicorn :mrgreen:
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov