Sem šel prav pogledat koliko je i20 težak, malo manj kot 1200kg. To bo 75konjev čisto spodobno premikalo, če je pa dizel s turbino bo pa avto prav lepo šel.
Primerjam z 206 1.4 bencinar 75 konjev, teža okoli 1100kg. Avto je bil živahen, na AC je na dober dan šel 170, prehitevanja na regionalni cesti niso bila problem, poraba okoli 7 litrov, max. 8 ampak to so gume skos cvilile in gas je bil skos v podnu. Z mirno vožnjo bi verjetno šel pod 7, meni ni nikoli ratalo

Lahko pa primerjam še z drugo 206 ki jo ima trenutno mami, 1.4 HDi 68 konjev (tam tam), teža okoli 1200kg. Avto je za po mestu idealen, za po AC gre 110-130 čisto dobro, nad 150 mu zmanjka sape, prehitavnja na regionalni cesti pa nevem ker tega ne delam s tem avtom, se mi zdi prešvoh. Porabe pa nevem povedat ker je ne računamo.
Če se bi dalo dobit ta i20 za testno vožnjo čez vikend bi bilo idealno, tako ga bosta lahko stestirala če je to to ali bi bil bolj primeren močnejši. Je pa za 1.2 motor cenejša registracija ker je cestna taksa 62€, za 1.4 je pa že 96€.