Napisal/-a dr.sofer Če feb 18, 2016 2:22 pm
pozdravljeni
Rešujem dilemo in sicer naš družinski avto Xsara picasso je odslužil svoje, tako je nastopil čas, da se nam pridruži drugi rabljen avto.
Smo 3 članska družina (4 leta otrok), imamo že en mali avto, tako da potrebujemo 1. avto.
Na leto naredimo okoli 10k-15k, z izjemo dvakrat letno morje in kak izlet, ter tedenska vožnja 50km, je vse kratka relacija v službo 5km.
Oba z ženo sva tak tip človeka, da zjutraj avto vžgeva in greva, brez ogrevanja, avto se tako do službe skoraj ne segreje, posledično tudi velika poraba. Oba si želiva limuzino (zaradi prostora je sicer ne potrebujeva) jaz bi imel sicer tudi hatchback. Seveda bencinar.
zaradi sorazmerno malo km, mi poraba ni tako pomembna, bojim pa se da bi zaradi tipa vožnje (hladni motor) hitro lahko poraba narasla na kakih 11l, kar pa mi je tudi malo preveč. Turbinski motorji mi ne zbujajo preveč zaupanja (TSI), pa še hladni motor in kratka relacija, to ni bilo nikoli dobro za turbino. (VW, seat, škoda ??? vsi so TSI)
torej limuzina, bencin, primerna poraba (do 9l mestna vožnja, ) zanesljiv, ne preveč star (do 7 let) oprema (avt.klima,...)
Fiat Alfa Ford, korejci odpadejo.
gledam
Mazdo 6 2.0 2008, 1. lastnik, 90k km, dobra oprema, cena 9.5k. Zdi se mi malo draga, bojim se porabe (2.0 146KM), 2008 letnik ? (malo je stara)
Toyota corrola 1.6 2014 136KM, cena 12.5k (ne vem zakaj ampak ne deluje mi nekako kompakten avto, vem da so zanesljivi, ampak...
Škoda octavia 1.6 ...?
druga opcija, h kateri se jaz najbolj nagibam, žena ne toliko (sploh ne) je da počakam leto in poiščem rabljeno novo mazdo 3 G120 (dober letnik, oprema, poraba (baje zelo nizka), brez turbine,...cena bi morala biti okoli 12.5 za 2leti staro (predvidevam)
torej prosim za kak dober predlog
lep pozdrav