Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

nejc1986
Novinec

Kupovanje poceni kabrioleta

Napisal/-a nejc1986 So feb 27, 2016 9:54 am

Torej... ze kar nekaj casa me drzi da bi si za drugi avto kupil nekaj brez strehe, za uzivat v voznji ob lepih nedeljskih toplih dneh :D . In zelja je cedalje mocnejsa... zelje so,seveda da je cimceneje max 3000eur, avto bi se uporabljal izkljucmo za lasten uzitek v lagodni voznji,imidz in zmogljivosti so postranskega pomena. Odpadejo cc-ji ker se bojim tezav z trdimi strehami in mi niso vsec in odpadejo razni slk-ji, z3-ji zaradi drazjega vzdrzevanja. Torej... megane cabriov je ogromno, so mi sprejemljivi, barcheta mi je vsec ampak so redke,306 cabriov ni... nekaj v tem stilu. Mg f mi je ok ampak nevem kako je s servisi in rez.deli. in seveda moja najljubsa, mx5ka :D . Gledam na avtonet, 15let stare so okoli 3500eurm kaksna posebna razlika med 110 in 116 km masino,kaksne znane tezave? Predvidevam da je sploh pri takih avtih najbolj odvisno kako se ne zanjga skrbel in nocem prevec komplicirat pri necemu kar bo kupljeno za uzitek,ampak useen, ni mi maki dnar to :? . In nocm dobit avta k me meu usako poletje druzga lastnika k me hotu bit cez poletje frajer.
Skratka,ce ima kdorkoli kakrsnokoli izkusnjo s kaksnim od nastetih vozil,sploh ce pozna kakega kabria,roadsterja vrednega nakupa,se priporocam za nasvet...

Hvala in lel pozdrav

nejc1986
Novinec

Re: Kupovanje poceni kabrioleta

Napisal/-a nejc1986 So feb 27, 2016 9:56 am

Se opravicujem za tisk.napake, pisem na tablici....

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver So feb 27, 2016 11:17 am

Kabrioleti z mehko streho (če so dobri in takega najbrž tudi iščeš) cenovno vedno rangirajo višje in za omenjeni budget ne vem, če je sploh izvedljivo (novejši so dragi, starejši še dražji, ker so obnovljeni + certifikat odltimerja). Vsekakor pa boš prej našel primerek z napakami (zob časa in atmosfera načne streho, iztrošena mehanika, dragi rezervni deli itd), kar pa moraš vzeti v zakup in zraven budžeta za nakup pripraviti še budžet za popravila.
Glede izkušenj lastnikov boš pa več našel na tujih forumih, v Sloveniji je trg zelo majhen, če pa že je kak klasičen kabriolet za videti, ima skoraj 100% tuje tablice.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic So feb 27, 2016 11:53 am

Res, da je malo nad tvojim budgetom ampak jaz bi gledal nekaj takega: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=10654726&show=1&avto=Renault%20Megane

Tudi sam sem imel interes za cabria tam do 6k vendar sem to malo odložil in bom verjetno raje počakal, da meganom iii cabrio cene padejo toliko, da si ga bom lahko privoščil.

Megana gledam pa zaradi tega, ker ima kljub vsemu še vedno dovolj prostora na zadnji klopi za dva majhna otroka v stolčkih, saj bi bil koristen kot drugi avto, manjši ne pridejo v poštev. Gledal pa sem tudi BMW serije 3 cabrio samo pri Meganu dobiš veliko več za manj denarja (novejši, manj kilometrov in preverjen motor, ki sem ga imel že v treh avtomobilih).

Uporabniški avatar
whitee
Uporabnik

Kraj: Kozje

Napisal/-a whitee So feb 27, 2016 12:07 pm

Mislim, da boš izmed naštetih najbolje zadel z MX5, če ti ni uporabnost na prvem mestu. Baje da v teh avtomobilih ponovno dobiš užitek do vožnje :P Motorji so pa tudi precej zanesljivi, imaš pa na spletni strani avtonasveti navedenih par tipičnih napak.

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 So feb 27, 2016 12:18 pm

Hja,cc-ji me odbijajo ker se mi zdijo nek kompromis za vsakodnevno uporabo,jst pa tega ne rabim ker mam za vsakodnevne opravke , strogo racionalno izbiro, xsaro picasso :D . plus d mi niso vsec, pa tud ce crkne mehanizem trde strehe je to najbrz huj kukr ce crkne kej pri rocno pomicnemu platnu. Pr 15let starmu avtu,pa itk d bo nekej treba ze v startu popravlat... nekak se nagibam k enmu meganu, faceliftan prvi model, za 1500eur, alj mx5 letnik 2001 za 3000. Skor d raj megana pa d se nardi ornk servis pa se mal se neki rezerve ce oz.ko bo kej treba rihtat... plus d megane cabrio je se zmer vsaj kar se tice mehanike blizu meganu k jih je malo morje,znajo ga popravlat,mx5ka je pa napol eksotika... jbg,nekateri navalijo na motorje,mene mika kabrio :D

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 So feb 27, 2016 12:23 pm

Ja,sm vidu na avtonasveti d je mx5ka gor,hvala...

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 So feb 27, 2016 12:41 pm

Dej preveri še, kdo ima Mx5/Miato za svoj official car...
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie So feb 27, 2016 2:32 pm

@primozzek68 sej pa je napisal da ga boli k**a za stereotipe.

Mislim da boš od vseh še najbolj zadel z mx-5, vsaj moja osebna izbira bi bila med temi, zadaj pa samo LSD diff gor pa imaš avto za uživancijo
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 So feb 27, 2016 3:18 pm

Hja,za stereotipe mi je useen,oz.djmo rect d mal drgac gledam na te stvari :D

Ja,tale saab je ok, tigra mi je res prevec pozenscena. Un golf pa...miloreceno ni moj tip avta. :D :D predvsem kvazi predelave,rd mam d je avto original,ce pa ze pa usaj z okusom...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So feb 27, 2016 3:21 pm

Glede uživancije o sončnih, vročih nedeljah lahko pozabiš, ker bo dobesedno mučenje sploh na malo daljši vožnji. Ko poleti sonce pripeka res, da ni občutka vročine ker piha ob vožnji, ampak ko se par ur voziš in sonce žge boš zvečer imel probleme z rdečo kožo po rokah, obrazu, vratu

Jaz sem se vozil malo v kabrijoletih, ampak ga raje zažgem kot bi se vozil ob soncu brez strehe. Že pri avtu z streho samo odpreš šipo in se prav čuti na koži kako sonce žge
Lp

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 So feb 27, 2016 3:35 pm

Ok,kaj pa vasa mnenja glede kvarljivosti streh, a so el.pomicne bolj kvarljive od rocno pomicnih?kaj ponavad crkne pr teh strehah,razn tega d rade zamakajo... in konc koncev kk pr nakupu porajtat d sstreho neki ni ok? Test v avtopralnici in cimveckrat odpret in zapret al so kaksni znaki k kazejo na to d neki ni ok?

Hvala

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer So feb 27, 2016 4:07 pm

Sam se bom odločal pomoje drugo leto in vzel nekaj podobnega. Saab bi bil kar zanimiv, potem alfa, mx5, bmw, barceta. To je pri meni defitivno na prvem mestu vendar ne v tem vrstnem redu.
če bi mel mal vec pa boxter čeprav ..... ma enkat da maš porša pa brez strehe .....

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So feb 27, 2016 6:47 pm

Če ti niso pogoj štirje sedeži ali velik prtljažnik in iščeš predvsem užitke v vožnji kupi mx-5 (oz. nasploh roadsterja). Zadnji sedeži v štirisedežnih kabrioletih so itak zelo pogojno uporabni za sedet (malo prostora za kolena), pa še to samo pri nizkih (mestnih) hitrostih, kadar je streha dol, sicer zadaj zelo piha. Pa še peljejo se slabše kot njihovi bratje s streho. MX-5 je čisto drug svet. Drugače pa lahko povprašaš tudi na sloroadster forumu, tam je kar precej lastnikov te generacije mx-5 pa ti bo nedvomno kdo znal svetovat.

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy So feb 27, 2016 9:00 pm

Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G

alexwell
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexwell So feb 27, 2016 11:01 pm

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 Ne feb 28, 2016 7:58 am

Ja ,tegale peugeota sm opazu,ni napacen. V sredo grem pogledat uno mx5ko v koper,bom najprej zaceu z avtom k se ga prodaja v avtohisi... a pozna kdo avtoplus v kopru?baje so mal slampasti serviserji... :?

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Ne feb 28, 2016 1:12 pm

nejc1986 je napisal/-a:Ja ,tegale peugeota sm opazu,ni napacen. V sredo grem pogledat uno mx5ko v koper,bom najprej zaceu z avtom k se ga prodaja v avtohisi... a pozna kdo avtoplus v kopru?baje so mal slampasti serviserji... :?

Če si večji od 180 cm, bo to res avto samo za čez vikend za kakšno urco ali 2. Pred leti sem se podobno zapičil za MX5, samo s svojimi 186cm sem moral sedeti notri postrani :x . Optimum je nekje do max 175cm.
Nikoli nisem imel dvoseda, vendar zadnji sedeži še kako pridejo prav za odlaganje razne kramarije od oblačil naprej.

Mogoče še kaj takega:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... e%20Cabrio
ali pa :)
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... gen%20Golf
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov