Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

LionRock
Nov uporabnik

Lepo prosim za pomoč pri nakupu avta

Napisal/-a LionRock So mar 12, 2016 7:44 pm

Pozdravljeni,

gledam naslendji avto: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... ervis5-1... vendar mi je sumljivo, ker ima 21000 kilometrov, star pa je 17 mesecev. Ali je to lahko realno ali so zagotovo prevrteni kilometri. Sem bil na ogledu in avto zgledal OK, samo ko sem pa šel na carfax sem pa videl, da je bil avto uvožen in po ogledu slik sem opazil, da je uvožen iz IT z katerimi imam pa zelo zelo slabe izkušnje. PRosil bi, če mi lahko kdo da kakšen nasvet kako naj preverim to in ali je dejansko ta avtohiša zanesljiva in jim lahko zaupam? Aja, seveda, na ogledu pač tega nisem spraševal, ker nisem niti pomislil ampak po ponovnem ogledu slik in carfaxa sem to ugotovil :)

Vem, da je takih prošenj gotovo veliko ampak glede na to da ne gre za malo denarja bom pač požrl tudi kakšno pridigo na to temo :)

Hvala in Lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Lepo prosim za pomoč pri nakupu avta

Napisal/-a pskoda So mar 12, 2016 8:59 pm

Avto ima zbite kilometre tukaj ni debate in to vsaj 100kkm. Problem je, ker to boš zelo težko dokazal kot tudi iz njegove strani, da so km realni. Če je avto vzdrževan (kar zelo dvomim, ker je iz italije) ni problematičnih teh dodatnih 100kkm.

Jaz ne bi nikoli kupil uvožen avto pri nas, če pa te že mika pa preveri vse kar se preveriti da.
Zadnjič spremenil pskoda, dne So mar 12, 2016 9:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp

motom
Stalni uporabnik

Napisal/-a motom So mar 12, 2016 9:10 pm

Preveri datum izdelave gum.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So mar 12, 2016 9:22 pm

pojdi na BMW pooblaščeni servis in naj ti pogledajo v servisno (digitalno) knjigo za servise. (po številki šasije)

sicer pa, se ni za igrat, jaz bi plačal testne tablice, prodajalca sabo in ga peljal na poobleščeni servis na pregled, pa daš ne vem 100 eur ? pa veš kaj imaš.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
sova501
Novinec

Napisal/-a sova501 So mar 12, 2016 9:53 pm

BMWje kradejo kot bonbone. Posebej 3 serijo in dizle, če je pa še karavan so pa vsi kriteriji izpolnjeni.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl So mar 12, 2016 9:54 pm

Jaz zagovarjam nakup novega avta za ta denar,ne bo ta,bo pa nov,ampak,če so km realni,zakaj pa ne?!
Dvomim,da lahko skrijejo 100 000 km na 21 000,ker samo diske in pakne poglej,volan,ročico menjalnika,gumice na pedalih,gume bi še morale bit prva vgradnja...Vse lahko poskusiš prikrit,neki bo že pustilo sledi dvoma. :?
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne mar 13, 2016 10:16 am

LionRock je napisal/-a:Pozdravljeni,

gledam naslendji avto: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=10623294&show=1& Lp

to kar si ti linkal, nebi niti od daleč šel gledat.......malo sem "prečekiral" te BMW-je in za moj okus bi bil tale in tudi kot nek "varen" nakup lahko rečem
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... L%20AKCIJA

LionRock
Nov uporabnik

Napisal/-a LionRock Ne mar 13, 2016 10:27 am

Najlepša hvala vsem za odgovore.

sašo5, kaj pa te je tako zmotilo pri omenjenem avtu? Pač zanima me, da vem biti pozoren tudi pri drugih, ko gledam. Avto, ki si mi ga podal ne pride v upoštev, iščem karavana.

Pozabil sem še omeniti, da mi je prodajalec rekel, da je bil avto v operativnem najemu in da ima zato le toliko kilometrov... Sem pa gledal tudi malce Nemške strani in imajo dosti podobnih avtov s takimi kilometri in zelo podobni ceni.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne mar 13, 2016 10:42 am

Pozabil sem še omeniti, da mi je prodajalec rekel, da je bil avto v operativnem najemu in da ima zato le toliko kilometrov... Sem pa gledal tudi malce Nemške strani in imajo dosti podobnih avtov s takimi kilometri in zelo podobni ceni.

Aha in zakaj potem prosiš za pomoč??? Morda, da vidimo za koliko kupuješ serijo 3 namesto serijo 5 ?
Sicer malček več €
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... %20touring
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... %20touring
SLO
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 0SLOVENSKI

Evo ga sicer BEL a SLO
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... ERA.SLO....
Slika

LionRock
Nov uporabnik

Napisal/-a LionRock Ne mar 13, 2016 10:52 am

Zakaj prosim za pomoč? Zato ker ne poznam teh zadeve tako v genitalije, da bi lahko suvereno rekel, to je to. Danes sem šel šele gledati malce tujino, da sem primerjal stanje pri nas, pač raziskujem. Je to tako narobe in zaradi tega ne smem vprašati za kakšen nasvet oz. pomoč?

Ne kupujem izrecno serijo 3, ta avto mi je pač padel v oko in tudi cenovno je nekje tam kolikor smo sposobni dati. Res pa je, da sem dobil nasvet od nekega znanca, da je bmw dokaj zanesljiv avto v teh časih in zato sem mogoče tudi bolj uč vrgel na bmw-je. Aja, pa iščem avtomatika :) Zdaj ga imam in sem se tako razvadil, da kar nebi šel nazaj na manualno. ampak če ne bo druge....

iDanijel
Nov uporabnik

Napisal/-a iDanijel Ne mar 13, 2016 3:10 pm

pskoda je napisal/-a:Avto ima zbite kilometre tukaj ni debate in to vsaj 100kkm.

prodajalec je Avtotehna VIS, si prepičan, da tudi oni goljufajo z prevrtavanjem kilometrov? Iskreno upam, da ne...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne mar 13, 2016 4:57 pm

Oni so nateguni stoletja ne tisočletja. So prodajal moj avto, ki je bil totalka. Prodan je bil drugi privat osebi razbi nato sem ga opazil popravljenega na njihovi strani. Bolje, da ne pišem, kaj je pisalo v oglasu od 1 lastnika (sem bil jaz ne oni in še kupec, ki je kupil od mene je bil pred njimi) do nekaraboliranega,...
Oni so katastrofa. Imam pa tudi dokaz
Lp

P2008
Novinec

Napisal/-a P2008 Ne mar 13, 2016 7:22 pm

Kot so ti napisali drugi...obvezem pregled pri uradnem servisu BMW ter celovit pregled vozila:
- datumi pnevmatik (tudi rezerva, ce je)
- datumi zarometov
- datumi stekel
- pregled vijakov na karoseriji (ce je barva na njih poskodovana)
- pregled prostora za rezervno pnevmatiko
- pregled predalov, odprtin, pod tepihi, sedezi ipd. za morebitnimi ostanki stekla, plastike...
- pregled motornega prostora (ocisceni/neocisceni deli)
...
poleg seveda standardnega pregleda debeline laka in stikov na karoseriji.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Ne mar 13, 2016 10:26 pm

Kilometrom nikjer in nikoli ne vrjami, ampak trenutnem stanju, sem videl pri enmu starejšem avtu, kako je v 15 min sprmenil kilometre na števcu. Tak, da tiste cifre pozabi, treba gledat servis, stanje podvozja, lastniki, ...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po mar 14, 2016 7:54 pm

Še mnenje nekoga, ki si je tak avtomobil, le malo bolje motoriziran dve leti lastil in prevozil cca 120.000km z njim.

Taho tuning je pri F30/31 seriji malce težji kot pri marsikaterem drugem vozilu, saj se podatki zapisujejo v par računalnikov, pa tudi v ključe in centralno bazo BMW. Seveda pa noben sistem ni 100% varen.
Če te avtomobil mika ga odpelji na pregled v PSC Molk na Vrhniko. So precej bolj strokovni in natančni kot kateri koli drugi serviser daleč naokoli (govorim iz lastnih izkušenj).

Je pa oglaševan primerek precej žalostna izbira, saj najslabotneje motoriziran. Če se bo poleg voznika prevažalo še kaj sopotnikov in prtljage raje razmisli o 318d. Si boš pri daljših potovanjih zelo hvaležen.

Avtomatika je prava izbira, saj pretika tekoče in mehko, zaradi 8 prestav pa je sposobna deloma prikriti tudi motorno podhranjenost. Od ostale opreme pa najbolje da preveriš na VIN dekoderju, kjer dobiš naslednji izpis:

1CA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES
2FH 16"LIGHT ALLOY WHEELS V-SPOKE 390
2PA LOCKING WHEEL BOLTS
2VB TYRE PRESSURE INDICATOR
205 AUTOMATIC TRANSMISSION
230 EU SPECIFIC ADDITIONAL EQUIPMENT
249 MULTI-FUNCTION FOR STEERING WHEEL
430 INT/EXT RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE
431 INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-D
465 THROUGH-LOAD SYSTEM
494 SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER
502 HEADLIGHT WASHER SYSTEM
507 PARK DISTANCE CONTROL (PDC)
520 FOGLIGHTS
521 RAIN SENSOR
522 XENON LIGHT
6AC INTELLIGENT EMERGENCY CALL
6AE TELESERVICES
6NH HANDS-FREE FACILITY W. USB INTERFAC
6UH TRAFFIC INFORMATION
606 NAVIGATION SYSTEM BUSINESS
698 AREA-CODE 2
7FH SERVICE INCLUSIVE IT 5/100
8KA OELSERVICE INT. 30.000 KM/24 MONTHS
8V1 NCAP LABEL
845 ACOUSTIC BELT WARNING
855 LANGUAGE VERSION ITALIAN
884 ITALIAN / ON-BOARD DOCUMENTATION
9AA EXTERNAL SKIN PROTECTION
962 NUMBER PLATE HOLDER FRONT, DELETION
Series options
No. Description
1CB CO2 CONTENT
4CG INT.STRIP SATINSILVER
548 SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING

Hitro ugotoviš da avtomobil nima v oglasu obljubljene opreme:
- prednjih led luči - ima le LED obroče za dnevne luči, ostalo pa opravlja ksenon
- ambientalne osvetlitve notranjosti
- krom dodatkov v notranjosti - so le standardni ALU dodatki, ki so za razliko od konkurence iz pravega aluminija
- komfortnih sedežev (ki jih lahko kupiš le v serijah 5, 6, 7 ter X5 in X6, pri seriji 3 so opcija le športni).
- hladilni predal (sredinski ni hlajen, morda le tisti pred sovoznikom, pa še to se ne spomnim ali je res).
- ni trdega diska za shranjevanje podatkov - ta pride z navigacijo Professional, ki ima večji zaslon.

Glede na razhajanje med obljubljenim in resnico, bi bil pri nakupu precej previden. Ker je v oglasu VIN zapisan lahko za začetek preveriš zgodovino vozila na kakem pooblaščenem servisu. Z malce sreče boš podatke dobil.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov