metor je napisal/-a:Jaz bi se definitivno odločil za novega Scenica.
mrtwelvetrees je napisal/-a:Sem že ene parkrat napisal, imel sem Scenica 1.5 dci letnik 2010, avto brez napake, motor odličen, preizkušen, še nisem nobenega slišal da bi za ta motor imel težave.
Novejši, facelift, mislim da je prišel 2013, ima motor Energy oznako in DPF, motor je bolje optimiziran, malo boljsi menajlnik, manj hrupa.
Če bi se še 1x odločil za 1.5 dci bi ga 100% čipal na okoli 130KM ker vem da so to preizkušene mašine.
Francoz je pa vsekakor veliko bolj udoben od nemca.
nikalea je napisal/-a:Pa še to Scenic vs Grand Scenic (5) sedežev... razlika v teži 38 kg... pomeni da bi bil dovolj 1,5 DCI 110 KM ali bi bilo potrebno 1,6 DCI 130 KM (več kot 1,000 EUR doplačila). Sam sem umirjen voznik, športni časi so že daleč za menoj. Torej vožnja v službo, družinske zadeve...
soso je napisal/-a:Evo, danes bos prvic slisal, da ti motorji zal niso brez napake. Eden primer pri 60.000, drugi pri 100000. Oba avta sta bila kupljena nova in oba bila redno servisirana. Pri prvem zamenjali motor, pri drugem naredili generalko.
Lp
soso je napisal/-a:Pri obeh ojnicni lezaj.
mrtwelvetrees je napisal/-a:Scenic ki je prišel ven 2009/2010 je imel redni servis na 2 leti ali 30.000 km, seveda so vsi priporočali da se menja olje na 15.000km.
Na faceliftu, letnik 2013+ pa so spremenili na 1 leto in 15.000km
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov