Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

senora
Nov uporabnik

Rabim znanje avtomehanika pri nakupu avta :)

Napisal/-a senora Če mar 31, 2016 8:49 am

Živjo,

mene pa zanima, če bi bil kdo od vas pripravljen it z mano pogledat par avtov, ker sama se preveč dobro ne spoznam na avte in na kaj biti pozoren in bi rabla strokovno mnenje kakšnega avtomehanika, da se ne zafrknem. :)

Bolj natančno me zanima, če bi kdo imel čas že to soboto?

Pa če ima potem ista oseba kakšno avtomehanično delavnico, se lahko dogovorimo, da bi avto vozila k njemu :)

Trenutno se zanimam za nakup slednjega:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=10790415&show=2

5cenic
Novinec

Re: Rabim znanje avtomehanika pri nakupu avta :)

Napisal/-a 5cenic Če mar 31, 2016 2:13 pm

Po pravici povedano so tudi na forumu ljudje, ki jim osebno nebi zaupal in je ta tvoa ideja tvegana.

Svetujem ti, da avto odpelješ na bližnji AMZS na pregled in se dogovoriš z prodajalcem, da če je vse tako kot pravi plačaš ti pregled in kupiš avto, v nasprotnem primeru pa pregled plača on.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če mar 31, 2016 3:06 pm

Pregled na AMZS-ju košta 100€.Ker prodajalec se bo strinjal s tem?? Ni problem da avto recimo ni OK,sam za 90% kupcev je narobe že to ,če so zavore znucane 50% in potem seveda zaplet...

senora
Nov uporabnik

Napisal/-a senora Če mar 31, 2016 3:21 pm

5cenic je napisal/-a:Po pravici povedano so tudi na forumu ljudje, ki jim osebno nebi zaupal in je ta tvoa ideja tvegana.

Svetujem ti, da avto odpelješ na bližnji AMZS na pregled in se dogovoriš z prodajalcem, da če je vse tako kot pravi plačaš ti pregled in kupiš avto, v nasprotnem primeru pa pregled plača on.

Ja se strinjam. Js edino kar bi rada je, da kupim vredu avto, brez nekih večjih nadaljnjih vlaganj že od štarta. Vsaj kar se da predvidet.

Sem že tud razmišljala o tem, da bi šla do kakšnega mehanika ampak mi je po pravici povedano malo noro in nerodno :)

Amzs pregled ni slaba ideja.. a vi imate kakšne izkušnje s tem? A se v večini prodajalci strinjajo s tem?

Kaj pa nakup preko avtohiše? Dajo kej popusta na gotovino mogoče?

P2008
Novinec

Napisal/-a P2008 Če mar 31, 2016 4:40 pm

Ravno dolgo pa se ta Volvo ni vozil v SLO, glede na to, da ima že novo registrsko tablico...pa že od januarja se prodaja...
Zadnjič spremenil P2008, dne Če mar 31, 2016 4:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Če mar 31, 2016 4:42 pm

Glede AMZS-ja. Če se prodajalec ne strinja s tem, pač pojdi gledati drug avto, ker potem očitno nekaj skriva. Če ničesar ne skriva, ne vem kaj bi mu bila težava, da ga pelješ na pregled, saj mu tam ne bodo uničili avta. Razen če je res do delavnice 100km.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če mar 31, 2016 8:32 pm

P2008 je napisal/-a:Ravno dolgo pa se ta Volvo ni vozil v SLO, glede na to, da ima že novo registrsko tablico...pa že od januarja se prodaja...

Ta avto je bil uvožen z namenom preprodaje,pa precej poceni je napram drugim tega letnika...

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius Če mar 31, 2016 8:49 pm

Ga zapelješ na preventni tehnični pregled. Če se prodajalec s tem ne strinja, je z avtom nekaj narobe. Ko sem jaz kupoval golf 4 sem lastniku kar povedal, da če ga ne bomo peljali na preventivni pregled da ga ne bom kupo. In je kar sam rekel naj ga peljem, da ni problema.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če mar 31, 2016 8:57 pm

Ma tam vidijo zavore in podvozje,ki pa pri 3 leta starem avtu ne more bit nekaj hudo zyebano...

senora
Nov uporabnik

Napisal/-a senora Če mar 31, 2016 9:44 pm

čare je napisal/-a:
P2008 je napisal/-a:Ravno dolgo pa se ta Volvo ni vozil v SLO, glede na to, da ima že novo registrsko tablico...pa že od januarja se prodaja...

Ta avto je bil uvožen z namenom preprodaje,pa precej poceni je napram drugim tega letnika...

Kako se pa vidi da ima nove tablice? Jaz tega sploh nisem opazila,. Je pa res, da mi je blo čudno, da je 2 lastnik. Sam sem bla prepričana da je 1. morebiti bila avtohiša. :roll:

Cena je res zelo dostopna glede na ostalo ponudbo...

Sej v bistvu še sama ne vem kaj bi se mi bolj splačalo za nekje 11.000 eur... pa da je mlajši letnik avta in da je SLOVENSKEGA POREKLA ,ker všeč so mi pa vedno taki avti očitno, ki so ali uvoženi ali pa so neki čudni triki zadaj. :(

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK Pe apr 01, 2016 9:46 am

Pozdravljena
najprej bi bilo potrebno razdelati kakšen avto si želiš in kakšne so potrebe (HB, SUV, karavan, enoprostorec,....), dizel - bencin (koliko km letno narediš?), kakšni avtomobili so ti všeč oziroma kateri proizvajalec ti je najbolj pri srcu,....
Če nam zaupaš kakšen podatek več ti bomo mogoče znali pomagati in te usmeriti, razen če nisi že 100% odločena da bo tvoje novo vozilo Volvo V60.
pa lep dan še naprej

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe apr 01, 2016 11:32 am

Ivan36
Ne piši, da so OK - ker niso. :roll: :twisted: Nobenega ne poznaš, lepiš pa linke dokazanih nategatorjev. In če bi ona mislila, da so avti preverjeni (OK) ter vzela kakšnega npr z Bežigrajske iz Celja - bi ji ti plačeval popravila?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe apr 01, 2016 12:53 pm

Bolj sem iskal 1 lastnik in od leta 13 dalje, podrobnosti pa mora vsak sam najti, od mojih 55 prodanih rabljenih, noben ni prišel nazaj ali kaka tožba?!
Drugače pa LPP in mesečna 8)

senora
Nov uporabnik

Napisal/-a senora Pe apr 01, 2016 1:30 pm

ŽuŽeK je napisal/-a:Pozdravljena
najprej bi bilo potrebno razdelati kakšen avto si želiš in kakšne so potrebe (HB, SUV, karavan, enoprostorec,....), dizel - bencin (koliko km letno narediš?), kakšni avtomobili so ti všeč oziroma kateri proizvajalec ti je najbolj pri srcu,....
Če nam zaupaš kakšen podatek več ti bomo mogoče znali pomagati in te usmeriti, razen če nisi že 100% odločena da bo tvoje novo vozilo Volvo V60.
pa lep dan še naprej

živjo,

ja res je. Malo sem zmedena glede vsega. Rada bi imela en v redu avto do nekje 11.000 eur, kokr mi budget dopušča.

Glede znamk je pa tako da se nekje lovim med volvom (čeprav bo najbrž izpadel zaradi previsoke cene), ford focusom in pa mogoče opel astro?
Dizel absolutno. Rabila bi ga pa tko za občasno vožnjo pa za izlete pa kakšna večja potovanja.. Ne bi se pa vsak dan vozila.

Najbolj se nagibam k fordu-vsaj kokr sem že stvari prebrala in prečekirala bi ford bil kr dobra izbira. Tud kar se tiče podvozja in udobja+ cena in vzdržljivost.. Edino kar me moti je da nikjer ne najdem navadno različico...samo karavani so . Načeloma me ne moti da bi bil karavan ampak nekako mi vizualno ni všeč..astra mi je bolj ampak po drugi strani pa spet pravijo da je ford boljši od astre..

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe apr 01, 2016 2:24 pm

Objavi svojo sliko, pa se mogoče najde kdo.
Sex turns gay people into Mexicans.

senora
Nov uporabnik

Napisal/-a senora Pe apr 01, 2016 2:25 pm

plus vsega bi mi pa karavanska oblika avta prišla prav, da bi lahko tudi kolesa prevažala :)

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK Pe apr 01, 2016 2:59 pm

hmmm sam vozim focusa in sicer '09 letnik bencin in avto lahko samo pohvalim. Če imaš namen imeti avto samo za izlete ipd. si naredi izracun koliko bo prihranka pri dizlu, saj je potrebno upoštevati, da je ze v osnovi avto z dizelskim motorjem drazji poleg tega pa ima dizel veliko vec "dragih" delov, ki v primeru okvar posteno znizajo proracun. Poleg tega pa je na zalost tako, da imajo rabljeni dizli dosti vec prevozenih kilometrov in s tem je, tudi zaradi naših cest, podvozje bolj podvženo obiskom avtomehanika.
Pa še to - za kolesa se dobijo takšni super nosilci za na streho, zato ne kupuj karavana če ga v osnovi ne potrebuješ (moje osebno mnenje)
lp

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe apr 01, 2016 6:00 pm

Ne biti užaljena a glede na izkaz potreb in malo vožnje med tednom bi jaz ( sem že vozil ) tole ??? Novo in z garancijo in preverjeni motorji !
Dacia Dokker Ambiance 1.6 bencinski motor, 1598 ccm, 60 kW (82 KM) 10.040 €
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... ance%201.6

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 1.6V%2016V
Slika
Logan MCV
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 20BREZOB...
Slika
Logan DCi
Dacia Logan MCV 1.5 dCi 75 S S Life diesel motor, 1461 ccm, 55 kW (75 KM) 11.248 €
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 20S%20Life
Slika
Dacia Logan MCV 1.5 dCi 90 Life Plus diesel motor, 1461 ccm, 66 kW (90 KM)10.990 €
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... ife%20Plus
Slika

senora
Nov uporabnik

Napisal/-a senora To apr 05, 2016 12:51 pm

Hvala vsem za pomoč in informacije.

ob osebnem pregledu vseh avtov na mojem seznamu, sem se na koncu odločila, da le vzamem volva v60 pri avtohiši z 1 letno garancijo. Tudi s ceno smo se nekako uskladili in menim, da bo to dober nakup :) plus vsega pa še avto, ki sem si ga želela .

Super veesela :mrgreen:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov