Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

vammat
Nov uporabnik

Renault laguna 2.0 dci 2008?

Napisal/-a vammat Ne apr 03, 2016 9:45 pm

Pozdrav. Zanima me ali je res Renault po letu 2007 dvignil kvaliteto svojih vozil? Nekaj casa sem vozil Renault(10 let-3 razlicni modeli) in nisem bil prevec zadovoljen s kvaliteto;pac vozil ker je bil Renault ugoden nakup. Zanimam se za laguno karavan 2008 letnik,2.0 dci 150 hp. Prosim za vse mozne informacije od lastnikov glede masine ozr.nasplosno omenjenega modela. Vsak dan vozim relacijo 45 km,karavan pa rabim zaradi povecanja druzine...

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Re: Renault laguna 2.0 dci 2008?

Napisal/-a limas Ne apr 03, 2016 10:00 pm

Preletel sem nekaj testov v famoznih nemških avtorevijah. Vsi poudarjajo dvig kakovosti, ki se je dejansko zgodil že pri laguni 2 ph2. Motor je v svojem razredu odličen, je nisanov izdelek. Ni nobenih poročil o defektih motorja, avto pa zaradi slabe reputacije od prejšnje lagune hitro izgublja na vrednosti. Za ta denar dobiš največ v svojem razredu.
Dobro preveri zgodovino avta, ker so skoraj vse lagune iz uvoza (It) s prevrtenimi kilometri.

vammat
Nov uporabnik

Napisal/-a vammat Ne apr 03, 2016 10:52 pm

Hvala na odgovoru. Tudi sam mislim da ponuja laguna najvec v svojem razredu in to za ugodno ceno. Upam da je res kar pravijo za dvig kvalitete. Trenutno vozim Škodo fabio in sem zadovoljen,gledal sem octavie ampak so dosti drazje. Kako je pa kaj s servisi,cene?

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Po apr 04, 2016 8:10 am

cene servisov so primerljive s konkurenco. Servisni intervali so predvideni na 30k , v kolikor boš delal krajše relacije pa priporočam interval na 20k. Klinasti jermen se menja na 160.000, zobati pa ne, ker ima verigo. najbolje, da poiščeš dobrega nepooblaščenega serviserja, ki se bo ukvarjal z laguno. Ljubljana z okolico: Pelko, Jani Viderger, Svetek Zaloška... V motor gre, če se ne motim, blizu 7l olja. Olje nabavi preko interneta, drugače bo servis dražji.
Glede cene rabljene škode pa je rezultat anomalije na našem tržišču rabljenih. V primerjavi z laguno, je škoda bolj ubog avto (zvočna izolacija, sedeži, armatura, dizajn, udobje med vožnjo), le prtljažnik ima večji, ampak važno je, da je folcvagnov klon.
Kot sem že napisal, dobro preveri zgodovino servisov.

P2008
Novinec

Napisal/-a P2008 Po apr 04, 2016 8:21 am

Se opravičjem za off topic, vendar tale izjava: "V primerjavi z laguno, je škoda bolj ubog avto..." je pa naravnost smešna. Potem lahko tudi kar zapišeš, da je ta anomalija prisotna kar v celotni (!) EU, glede na to da vozila znamke Škoda spadajo v sam vrh vozil, ki najbolje ohranjajo vrednost. Ja sigurno je to samo zaradi prtljažnika... :huh:

p.s. še @vammat ti je napisal, da ni bil najbolj zadovoljen z Renaultom (vzel ga je zaradi nizke (!) cene), s Škodo pa je bil zadovoljen...

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Po apr 04, 2016 8:43 am

Ne najdem te dodane vrednosti, ki opravičuje višje cene rabljenih škod od lagune. plus sem našel le v prtljažniku. Drugače je primerjava golfovega klona z najvišjim razredom renojeve ponudbe malo nelogična pa naj bosta uradno v istem D segmentu. Mene osebno škoda odvrača v primerjavi z laguno v vseh zgoraj naštetih segmentih. laguno primerjati s pasatom - lahko, ampak s škodo?
Dajmo se osredotočit na glavno temo in pomagajmo avtorju glede lagune.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Po apr 04, 2016 9:48 am

Jo imam od decembra. Napak zaenkrat ni, kupljena s 134k, zdej jih ima skoraj 150k. Edino kar sem pričakoval je, da bo bolj mehka, proti dvojki je kar trd avto. Nasplošno sem pa zadovoljen. Če gledaš Lagune bi v tem razredu pogledal še C5.

vammat
Nov uporabnik

Napisal/-a vammat Po apr 04, 2016 2:39 pm

Hvala na obsirnih informacijah. Bolj mi igra vloga dobre izolacije kot vecji prtljaznik...Avto kupujem da v njem uzivam maximalno in ne da mi je kot predmet,zato mislim da je laguna po tem vprasanju pravi avto. Citroen je ok ampak je to vse isti rang kot Pežo in Pežo zame ni avto...Imel 307 in je k...c od avta! Sem pa gledal laguno v avtohisi renault Slo poreklo,servisi s knjizico,tako da mislim da je ok.
Off:cena za klinasti jermen?

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Po apr 04, 2016 4:34 pm

Samo ste smešni eni, z enim avtom ste imeli težave in je že cela znamka v k. Jaz nikoli ne blatim cele znamke, to počnejo samo tisti ki so avtomobilsko nevedni ali pa pač mislijo da vse vedo. Kar imaš za blatit (če že ker okusov je veliko) je samo določen model, v določenem letniku oz. določeni motorni konfiguraciji, ki je pač imela težave in/ali druge napake. Ponavadi so vedno najbolj pametni tisti, ki dejansko nič ne vedo. Kdor zadeve spremlja praktično vsak dan forumi, testi, video testi, tuji testi, tuji forumi, revije, blogi, predstavitve, rabljena vozila, testne vožnje itd. pač takšne neumnosti težko izreče.
Don't worry, be happy ;)

vammat
Nov uporabnik

Napisal/-a vammat Po apr 04, 2016 5:19 pm

Ok se opravičujem,Pežo je ok avto. ;) Nisem prišel pametovat...
Zanimivo mi je, da ima megane karavan v osnovi večji prtljažnik kot laguna karavan? Bi bil potem bolj racionalen nakup megana karavan(manjša cena,manjša dimenzija gum,cenejši servisi)?
Ali je udobje in nasplošno počutje(izolacija) v laguni dosti boljše kot v meganu?

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Po apr 04, 2016 5:32 pm

Jaz bi raje pogledal za Meganom, sploh v današnjih časih, ko je nategunov veliko. Dobis novejši avto, manj kilometrov itd. Vzameš višjo stopnjo opreme in motor 1.6dci, ki nima nekih napak in je solidno zmogljiv. Udobje bo na malo manjši ravni ampak ne tako zelo, sploh ker megan spada med udobnejše v tem razredu.
Don't worry, be happy ;)

vammat
Nov uporabnik

Napisal/-a vammat Po apr 04, 2016 5:55 pm

Hm ampak te mašine 2.0 150hp pa ni v meganu a ne?

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Po apr 04, 2016 6:12 pm

vammat je napisal/-a:Hm ampak te mašine 2.0 150hp pa ni v meganu a ne?

Zelo redke, bi pa jaz raje Laguno. Meni so materiali notri precej boljši (oba Dynamique).

vammat
Nov uporabnik

Napisal/-a vammat Po apr 04, 2016 6:31 pm

Ja to sem tudi mislil da je tako. Dynamiq oprema ima lita platišča a ne? Original gume so 215/50r17?Verjetno je najboljša in najcenejša varianta kupiti celoletne pnevmatike(boljši rang) in sem miren za najmanj 3 leta?Kolk naj bi zdržale te mašine? Verjetno 300.000 bi morale zdržat?

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Po apr 04, 2016 6:47 pm

Tako megan, kot laguna sta glede zvočne izolacije v vrhu. Navajam citat iz motoring.com.au:"Renault now claims the new Laguna with Diesel engine is the benchmark for ‘acoustic comfort’ in its market niche. To achieve this result, the engineers set about reducing wind noise and noise from the road." Najbolje, da malo poguglaš na temo "refinement, acoustic comfort, engine noise"... vse je na mestu.
1.5 dci v meganu je tišji od laguninega 2.0 dci zaradi manjših gabaritov (trenje) in odsotosti verige, medtem, ko ima laguna boljšo izolacijo na področju podvozja in vetra. Laguna si lasti oba 1,5dci in 2.0 dci. Povsem logično, saj gre za razred višji avto.
Megan j mehkejši, kar še posebej pride do izraza na naših zrukanih cestah; laguna je trša, vendar še vedno mehkejša od konkurence (c5 izvzet).
300.000 zdrži vsak dizel ob normalnem vzdrževanju in servisiranju. Tukaj je bolj pomembna pismenost voznika. Vsak starejši 1.9 dci (euro4, 130km) jih naredi toliko brez okvare. Po tej kilometraži je čas za pregled stanja turbine, črpalke in šob. Zgornja meja ni določena.
Z 2.0 dci jih boš naredil brez problema 500k, v kolikor boš res delal strašne relacije. Za 1.5 lahko samo predvidevam, da je nekoliko manj vzdržljiv na račun večje obremenjenosti.
Glede na to, da je 90% rabljenih vozil na avto.net-u z dvomljivo kilometražo, je podatek o 500+ pri 2.0dci odločujoči argument pri izbiri motorja za daljše obdobje.

vammat
Nov uporabnik

Napisal/-a vammat Po apr 04, 2016 7:15 pm

Kot sem napisal,avto bo vožen vsak dan najmanj 40km,1x do 2x tedensko okrog 120km in parkrat na leto morje-po 350km.
Jutri grem pogledat avto in upam da je z avtom vse ok.

jernejoo
Nov uporabnik

Napisal/-a jernejoo Pe apr 08, 2016 8:05 am

Jaz jo imam 2 leti, sicer je letnik 2009, sedaj ima 250.000 km po števcu, realno mogoče še kaj več:)

Do sedaj nobenih problemov z motorjem ipd. Moti me edino mehko in netrpežno podvozje. Kar pogosto menjavam končnike, stabilizatorje, ležaje, samo to je itak potrošni material. Rad se bolj hitro vozim čez ovinke in ta avto ni glih za to. Sem imel prej Mondeota, ki je bil na tem področju super (sem imel pa veliko problemov z motorjem, kar je veliko dražje od končnikov). Če hočeš mehki avto za udobno vožnjo je to to.

Jaz imam le problem s centralnim odklepanjem (brezstična kartica). Zadnje čase mi ne odklene voznikovih vrat. Potem ročno na daljincu 1-2 krat pritisnem odklepanje in gre... Ne najdejo nikjer točnega problema. Če ima kdo idejo?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov