Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Dizzy
Novinec

Ford PowerShift menjalnik

Napisal/-a Dizzy Ne apr 03, 2016 10:19 pm

že dlje časa razmišljam o menjavi avtomobila in se trenutno najbolj nagibam k Ford Focus SW, nekako kolebam med 1.6tdci 116hp in 2.0tdci 116hp. predvsem slednji mi je bolj všeč, saj sem o 1.6tdci prebral, da zna predvsem na avtocestah postati malce bolj žejen, kar pa mi ne ustreza najbolj, saj sem veliko tudi na AC. želja je tudi po avtomatskem menjalniku - pri Fordu gre za PowerShift dvosklopčni menjalnik, o katerem berem zelo mešane stvari - od tega, da gre za super menjalnik, ki je zelo udoben za vožnjo, berem pa veliko o problemih, ki so jih s tem menjalnikom imeli čez lužo v ZDA. bi me moral ta problem skrbeti ali je bil ta problem prisoten le pri avtih v ZDA?

ima kdorkoli sploh kaj izkušenj s tem menjalnikom - predvsem v Mondeotu je teh menjalnikov kar veliko, vsaj glede na avto.net, tudi Focusov je nekaj, ampak ne toliko, pa imam občutek, da tudi ne gre za isti menjalnik (Mondeo s tem menjalnikom je 2.0tdci 164hp, Focus pa 2.0tdci 116hp).

Dizzy
Novinec

Karavan tipa Ford Focus/Renault Megane

Napisal/-a Dizzy Po apr 04, 2016 12:57 pm

okej, dajmo raje tako.

trenutno se usmerjam proti Focusu SW, eventuelno bi bil okej še Megane Grandtour (vendar šele tisti modeli, ki imajo R-Link, zaradi povezljivostjo s telefonom). pri Meganu me najbolj mika 1.6dci, gre za okej motor? 130ps varianta ima verigo?

na kaj moram biti pozoren pri 1.6/2.0 tdci in pa recimo pri 1.6dci motorju?

če pa kdo karkoli ve karkoli glede PowerShift menjalnika bom pa vesel vsake informacije ...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov