Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

počasen
Nov uporabnik

Nakup volva

Napisal/-a počasen Po apr 04, 2016 6:08 am

Pozdravljeni

Razmisljam o nakupu volva v 50 ali v 60 letnik letnik 2012, 2013 za okrog 12.000- 13.000. Gledal sem da ima tale F1 avto d.o.o. Iz Šentjakoba kr izbiro in sprejemljive cene in hmmm "relativno" realne kilometre. Zanima me ce ma kdo izkusnje z njimi. Kilometri so okrog 150.000 za okrog 3 leta stara vozila kar se mi zdi kr realno mozno da nekdo naredi okrog 50.000 km na leto (pa ze to je veliko).

Zanima me ce ina kdo izkusnje s trgovcem F1 avto d.o.o. (kontakt Saso) ali pa izkusnje z rabljenimi volvi v Slo.

Se en link:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... zelo%20lep

zal je budget taksen kot je, volva si pa zelim ze celo zivljenje ampak z glavo skozi zid pa tudi ne bi sel :).

Hvala in lp

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Re: Najup volva

Napisal/-a mrtwelvetrees Po apr 04, 2016 9:52 am

plačaj testne tablice in preprodajalca vzemi sabo, odpelji avto na poobleščeni servis da si celotno pregledajo avto, pogledajo kilometre ki so zabeleženi na večih mestih + digitalni servisni kjnjigi .....
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

počasen
Nov uporabnik

Re: Nakup volva

Napisal/-a počasen Po apr 04, 2016 12:44 pm

Pa ti preprodajalci delujejo tako, da gredo zraven. A mogoce pusti kdo da se celo sam peljes na tak pregled? Ce nima kaj skrivat se more itak strinjat al z eno al pa z drugo varianto. Sej ne ves al ga je fajn met zram al ne. Jst mam trenutno Renaulta in vem, da je vse elektronsko belezeno, ker na vsakem servisu vpise noter v bazo kilometre ampak ne vem ce je to mednarodna baza se pravi ce je avto kupljen v nemciji in prepeljan v slo ce lahko tu pogledajo kilometre itd. V primeru pa da 3 leta star avto ni servisiran na pooblascenem servisu ga itak ne mislim kupovat ker vsaj prvih nekaj let dokler traja garancija morejo po njem itak sarit samo pooblascenci.

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Po apr 04, 2016 2:58 pm

Ko sem gledal rabljen avto pri Toyota center v BTCju, mi je kar ponudil testno vožnjo, dal testne tablice na avto in rekel srečno. Sem ga debelo pogledal in vprašal, če ne gre zraven, pa je rekel da ne, ker je danes sam v službi. Le rekel mi je, naj ne grem na obvoznico, ker ni vinjete. Sem se zapeljal skozi BTC, malo ustavil na parkingu in pregledal avto bolj podrobno v miru. Lahko bi šel k sosedom KMAG (ali kam drugam) na tester mirne volje, če bi želel... Avto je deloval super in čez slab teden ga že ni bilo na avto.net. Mene so odbile poškodbe v notranjosti (odrgnjeno usnje na voznikovem sedežu, poškodovane tapete na vratih) in nekoliko manj opreme - je pa bila cena zelo ugodna proti ostalim. Razen tega pa avto bil zelo lep, odnos prodajalca se mi je zdel super... Takšni bi morali biti vsi prodajalci!
Meni osebno če prodajalec nekaj okleva in naklada, me odbije, pa je lahko avto res odličen.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po apr 04, 2016 3:09 pm

Želiš si Volva a kupuješ Focusa z Citroenovim motorjem in volvo znakom.Na žalost.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po apr 04, 2016 3:46 pm

In z prevrtenimi kilometri. Uvožen dizel in še po vrhu karavan kar kriči po tem
Lp

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Po apr 04, 2016 4:36 pm

X2
Don't worry, be happy ;)

autofrik
Nov uporabnik

Napisal/-a autofrik Po apr 04, 2016 5:03 pm

čare je napisal/-a:Želiš si Volva a kupuješ Focusa z Citroenovim motorjem in volvo znakom.Na žalost.

Nič hudega, saj Focusi so bolj trpežni kot marsikateri Nemec. Na autobild lestvici test na 100.000km je bil Focus 2. in je skoraj zmagal: https://www.youtube.com/watch?v=0dbeTaKpdLs

PSA motorji so top, 1.6 THP je predlani zmagal na tekmovanju svetovni motor leta, 1.2 THP je zmagal v svoji kategoriji, njihovi dizli so pa tudi trpežni ob redni menjavi olja. Posebej jermeni PSA so dobri in vzdržljivi.

Koliko pa ima tak avto realnih kilometrov po vaše, 200, 300,000 ali še več?

počasen
Nov uporabnik

Napisal/-a počasen Po apr 04, 2016 6:10 pm

Ja v 3 letih se mi zdi 150. 000 km kr realno za neke nemce razen ce ni sluzbeni avto in je v pogonu 24/7. Jst sm svoj cas delal 35.000 km na leto in sm se res veliko vozil tak da 50.000 letno je pomoje blizu realnosti. Drugace pa link sem dal od v50 ampak zelja je bolj v60 pa se to 136 al pa 164 konjev tak da to bi glih citroen :)

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker Po apr 04, 2016 8:32 pm

Žal psa motorji niso tako dobri... Če kupuješ, glej vsaj D2 motor, in ne 1.6D, ker D2 so malenkost izboljšali. Še raje vrjetno D3, kateri že nekaj da od sebe. Bencinski motorji so pa itak fordovi, in ne od pežoja. Je pa res, volvote so večinoma uvozili, najvrjetneje rahlo karambolirane pripeljali v slo, ter zavrteli kilometre nazaj. Tko je žal z veliko večino volvotov na slovenskem trgu, tako da se res poglobi v vsakega posebej, pa podrobno preglej.

počasen
Nov uporabnik

Napisal/-a počasen To apr 05, 2016 4:10 am

Obvezno D3 motor ja. Zgornji link je zaradi prodajalca.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov