Ja ima, 5 je zelo dolga.... 1 pa zelooo kratka.mrtwelvetrees je napisal/-a:A nima Golf 1.6 TDI 110, 5 prestav ?
Kot sem že pisal, ne 1L ampak cca. 30% več. Glede preteklo porabo je imela s TDI okoli 5,4 povprečno? S TSI računaj na cca. 7,0L. Kaj se tisplača, pa bi s tem že moral sam ugotoviti. Vzami razliko v ceni med modeli, prištej razliko v porabi 1,5L, poglej koliko jih na leto prevozi in se odloči kdaj želiš vrnitev investicije.uros11 je napisal/-a:Da ne mažem sosednje teme, evo fork:
- ima kdo izkušnje med tema dvema motorjema z enakim avtomobilom (konkretno me sicer zanima golf, še bolj konkretno pa primerjava) z vožnjo na relaciji (konkretna pot, žena vsak dan prepelje, sedaj s 2.0 TDI 110) iz Kopra gor proti Postojni (za dol me ne zanima, gre vsak) in zlasti glede porabe pri relativno enakomerni vožnji tam okrog 130 km/h brez nekih ekstra divjanj?
Sosednja tema pravi, pa še par drugih, da naj bi bila razlika med enim in drugim cca 1l/100 km, v kar pa rahlo dvomim, je pa cena v prid TSI-ju, kar pokrije mnogo goriva.
S 2.0 naredi z rezervarjem (cca 48 litrov) vse od 850 - 930 km....
Sploh kdo, ki je vsak dan dol....
(se mi bo smrkalo po 2.0 TDI 110).
pskoda je napisal/-a:Ko se jaz peljem z dizlom 150km/h ima cca 2500rpm in ni šans, da slišiš motor oz jo boš prej šlišal pri bencinarju.
Čisto odvisno kako voziš. Če voziš umirjeno po predpisih ali celo manj po ac je brezveze dizel, ker ne bo velike razlike v porabi če si pa bolj dinamični voznik je pa vsaj pri meni razlika 4l na 100km z podobno močjo motorja.
Jaz ne maram vsaj trenutno bencinarja, ker ko hočeš nekaj več od njega je požrešen pa tudi ko sem primerjal 1.8 tsi 180hp vs 2.0 tdi 184hp ni v pospeških nobene razlike v porabi pa ogromna seveda ko bi rad nekaj več od motorja
Sova ne pretiravaj s majhno razliko v porabi. Tehnični podatki za ta 2 modela kažejo 28-35% večjo porabo TSI napram TDI, odvisno od tipa vožnje. To pomeni pri nekem povprečnem uporabniku, ki ima porabe s TDI okoli 5L, vsaj 1,5L višjo porabo pri TSI. Sedaj se boste obesli na to, da so to tovarniški podatki - ampak grem stavit da če bi šla 2 Golfa7 na skupno vožnjo po SLO (identična vožnja), da bi bila procentualna razlika tako kot jo kaže tovarna. Sama poraba pa bi bila pri obeh modelih verjetno višja od tovarniške.sova501 je napisal/-a:maš prav, dvakrat sem štel tisto razliko, glede zavarovanja se mi zdi majhna razlika, kar praviš, ker dizli imajo že zavarovalnice zarad kraj višjo premijo, čeprav lastniki to ne vedo.
g7 1.2 tsi
cena po ceniku je 19.970€-50% izguba vrednosti v 5 letih-> prodajna vrednost starega vozila=9.980€
izguba na vrednosti: 17.973€(to je nakupna vrednost z 10% popusta)-9.980€(koliko je dobil zanj)= 7.993€-> tolk je izgubil dejansko
g7 1.6 tdi enak princip vrednotenja
cena po ceniku 22.045€-50%=11.022€ za toliko ga je prodal po 5 letih, torej dobil 1040€ več kot lastnik bencinarja
izguba na vrednosti-> 19.841€(nakupna)-11.022€(prodajna)= 8.819€ to je dejanska izguba
Torej neto je 8.819-7.993€= 826€
sova501 je napisal/-a:Nejc, Včas ko so bile visoke obresti na vezavo, če bi vezal 1.863€ ki jih ne bi dal ob nakupu dizla, bi se pa neki obresti nabralo v 5 letih po 5% na leto. Ka pa na to praviš
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov