Napisal/-a Mark3 Po maj 09, 2016 2:59 pm
No, da na hitro pojasnim svojo situacijo. Živim v mestu, delam od doma, avta pa sedaj že nekaj let nimam. Delno zato, ker ga nisem res rabil, delno zaradi prihranka. Vendar pa se je v zadnjem času (cca pol leta) vseeno pokazalo, da bi ga zaradi določenih stvari (na noge postavljam še nek posel) vseeno bilo dobro imeti. Namreč sedaj ga rabim oz bi ga rabil ravno tolikokrat, da je ratalo malo tečno fehtarit sedaj enega kolega, sedaj drugega oz. si ga iti sposojat domov. Parkrat sem sicer že tudi najel za en oz dva dni. Poleg tega pa so me iz zavarovalnice obvestili, da v kolikor letos na mojo polico ne zavarujem avtomobila, izgubim ves bonus (mislim, da je na 40%), oz vsaj tako sem jih razumel, moram še enkrat točno preverit.
Ker pa zaradi že omenjenih razlogov nimam velikih presežkov gotovine, oz. jih tudi ne želim zapravljati za avtomobil, me predvsem zanimajo mnenja, za čem naj se ozrem, da bo karseda poceni tako za nakup, kot za vožnjo in minimalno vzdrževanje, samo, da ne bo ravno razpadlo po dveh tednih. Znamka, starost in izgled sta povsem irrelevantni, zadevo bi imel verjetno eno ali največ dve leti, naredil gotovo ne bom več kot 5000 km na leto, če bo že omenjeni posel zalaufal, bom potem tako ali tako najbrž rabil vsaj karavana, če ne še kaj večjega. Aja, naj dodam še, da znam marsikaj na avtu sicer porihtat sam, predvsem na starejših zadevah, jasno pa nimam ravno avtomehanične delavnice (garaža pred blokom, kjer imam sedaj razno kramo).
Dobrodošla vsa mnenja, najbolj pa seveda iz lastnih izkušenj (torej koliko so vas določeni avti stali na leto ob podobno majhnih kilometrih). Naj morda dodam še, da sem med študijem in še malo potem prišel res poceni skozi s Citroen AX-em, mislim, da nisem nobeno leto za avto vse skupaj zapravil več kot 1000€ oz. še prej v tolarjih, samo je potem dobesedno segnil, danes pa so to že res stare kripe in me zanima, kaj bi bilo dandanes podobno poceni.