Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Mark3
Nov uporabnik

Poceni avto

Napisal/-a Mark3 Po maj 09, 2016 2:59 pm

No, da na hitro pojasnim svojo situacijo. Živim v mestu, delam od doma, avta pa sedaj že nekaj let nimam. Delno zato, ker ga nisem res rabil, delno zaradi prihranka. Vendar pa se je v zadnjem času (cca pol leta) vseeno pokazalo, da bi ga zaradi določenih stvari (na noge postavljam še nek posel) vseeno bilo dobro imeti. Namreč sedaj ga rabim oz bi ga rabil ravno tolikokrat, da je ratalo malo tečno fehtarit sedaj enega kolega, sedaj drugega oz. si ga iti sposojat domov. Parkrat sem sicer že tudi najel za en oz dva dni. Poleg tega pa so me iz zavarovalnice obvestili, da v kolikor letos na mojo polico ne zavarujem avtomobila, izgubim ves bonus (mislim, da je na 40%), oz vsaj tako sem jih razumel, moram še enkrat točno preverit.

Ker pa zaradi že omenjenih razlogov nimam velikih presežkov gotovine, oz. jih tudi ne želim zapravljati za avtomobil, me predvsem zanimajo mnenja, za čem naj se ozrem, da bo karseda poceni tako za nakup, kot za vožnjo in minimalno vzdrževanje, samo, da ne bo ravno razpadlo po dveh tednih. Znamka, starost in izgled sta povsem irrelevantni, zadevo bi imel verjetno eno ali največ dve leti, naredil gotovo ne bom več kot 5000 km na leto, če bo že omenjeni posel zalaufal, bom potem tako ali tako najbrž rabil vsaj karavana, če ne še kaj večjega. Aja, naj dodam še, da znam marsikaj na avtu sicer porihtat sam, predvsem na starejših zadevah, jasno pa nimam ravno avtomehanične delavnice (garaža pred blokom, kjer imam sedaj razno kramo).

Dobrodošla vsa mnenja, najbolj pa seveda iz lastnih izkušenj (torej koliko so vas določeni avti stali na leto ob podobno majhnih kilometrih). Naj morda dodam še, da sem med študijem in še malo potem prišel res poceni skozi s Citroen AX-em, mislim, da nisem nobeno leto za avto vse skupaj zapravil več kot 1000€ oz. še prej v tolarjih, samo je potem dobesedno segnil, danes pa so to že res stare kripe in me zanima, kaj bi bilo dandanes podobno poceni.

nejc1986
Novinec

Re: Poceni avto

Napisal/-a nejc1986 Po maj 09, 2016 3:34 pm

Za kolk dnarja pa.......?? A je govora o 500eur,al 3000eur?
Nekaj s cimmanjso masino (poceni reg.in zav.), obvezno bencinar in da je cimpogostejsi model na nasih cestah (rez.deli na vsakem koraku)...

Pa glej d ma cimdlje veljaven tp,cimboljse gume in po moznosti veljavno vinjeto... d ne bos ze v startu mel 200-300eur dodatnih stroskov... ze tko se pr rabljenih,sploh pa pr poceni,avtih vedno najde kej kar je treba ze v startu porihtat (vsaj menjava filtrov,olja ipd...)...

Npr.accent,clio,corsa,fabia....

Mark3
Nov uporabnik

Napisal/-a Mark3 Po maj 09, 2016 3:54 pm

Čim ceneje, tem bolje. Lahko bi se tudi malo bolj stegnil ampak se kot rečeno trenutno nočem in se tudi ne bom. Vse napisane stvari so seveda jasne, verjetno bo šlo za nek bencinar do 1350 ccm in nekje največ 60 kw, pogojno kak ne-turbo dizel, ampak ne verjamem, ker so vedno dražji. Ampak vseeno me zanima, po katerem modelu naj se ozrem, ker izbire in možnosti je ogromno. Aja, s tem, da če bi dobil nekaj res poceni, bi verjetno zvozil to leto, dve do konca brez vsakršnih vlaganj, razen najbolj nujnih in potem direkt na dinos, kot na koncu z Ax-om (podobno pa prakticira tudi bivši sosed, ki vedno kupi avto do največ 2000 €, vozi par let, morda parkrat dolije olje, nato pa direkt na odpad oz v najboljšem primeru proda za kake 300€, pravi da pride ceneje skozi, kot če bi delal servise).
Zadnjič spremenil Mark3, dne Po maj 09, 2016 4:33 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Po maj 09, 2016 4:00 pm

Pa vzemi saxo, xsara... za 800 eur je že dober...

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 Po maj 09, 2016 4:16 pm

Tud jst sm najprej pomislu na xsaro,saxoja,ampak mors vedt d po nekaj letih ,je treba dat obnovit zadnji most,kar te pride npr.350 eur... nekak dvomim da majo teli primerki k stanejo npr.800eur ze obnovlenga gor...

atmosferskih dizlov nebi gledu,pa ne zto ker bi bli leni.ampak zto ker so to predvsem 1,9sdi v raznih cordobah,polotih,fabiah z velik prevozenimi km,reg.je drazja zrd kubikaze,predvsem so pa dragi,redki,nic kej dost bolj vzdrzljivi kot bencinarji z 1x manj kilometrov,nizka poraba pa mislim da pri tvoji kilometrini tud nebi smela igrat neke vloge...

Mark3
Nov uporabnik

Napisal/-a Mark3 Po maj 09, 2016 4:27 pm

Drži, super ugodna poraba ni prioriteta, samo zadeve ki kurijo proti (ali celo čez) 10 litrom pa tudi odpadejo. Ax je bil glede tega res dober, po mestu največ 6,5, pa je bil bencinar, relacije tudi samo 4. Glede dizlov sem pa itak že napisal, da ne verjamem da bi se dalo dobiti kaj pametnega za primerljivo ceno kot bencinarja (že Ax dizli so bili še malo (no, ene 3-4 leta) nazaj vsaj 500€, lepi tudi 800€, pa še redki so bili, dočim si bencinarja dobil voznega za 200, kako je sedaj pa ne vem) + s starim glkglkglgkglk dizlom daješ vtis še večje kripe kot bo nek pocenski avto že tako ali tako.

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 Po maj 09, 2016 4:32 pm

Resda vecji motor ampak kulkr vem so to dost vzdrzljivi avti,ce je res tko kot pise v opombah bi znal bit ok...

http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... 25000%20...

Focus nej bi bil eden izmed bolj vzdrzljivih rabljenih avtov...

http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... 20Ambiente

http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... 201.1%20GL

Drgac pa avto.net.napises do katere cene gledas,vzames dnar s sabo,gres pogledat avte v svoji okolici,ko vids kej kar ti je usaj prblizno vsec,das dnar na mizo,zdilas dobro ceno,das roko in se peljes... ne me narobe razumet,ampak za tako ceno neki komplicirat je bv. V vsakem primeru bo treba kej zrihtat,za prvo silo,to isces kukr sem razumel,bo pa marsikej cist ok....
Tko sm jst kupu,ko sm naredu izpit, kio pride letnik 99 za 250t sit in par let kasneje za 1000eur takrat 12let starega volvota 460,pa sta ob pomoci lokalnega majstra oba sluzla svojmu namenu... glede porabe... racunej na max 7 do 8l pri vecini takih avtov,pac pazis kako vozis... ok,edin una nubira zna bit pozeruh pa kaka lantra,sephia,ampak to nej pove kdo k si jih lasti...

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Po maj 09, 2016 4:54 pm

Hyundai Accent 1.5 imel prijatelj in je cuda zdrzalo, Clio 1.2 (60km) prva generacija letnik 1996 imeli doma in je tudi bil odlicen kar se tice zanesljivosti. Predlagam ti tadva. Sploh Renaultov 1.2 60km imam izkusnje da je vzdrzljiv, vzami ga v Cliu ki nima opreme (klime, rocnih stekel) in bo. Dobis za 300€ avto ki te bo prevazal 2 leti. Glej samo da nima lufta podvozje in da kak lezaj ne tuli. Ce so se ploscice in diski OK, je to to po mojem mnenju.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Po maj 09, 2016 5:03 pm

Renault Clio 1.2 16v. Odličen avto, ne rjavi, motor nima nekih hudih težav. Na voljo ogromno rezervnih delov. Sigurno eden najboljših nakupov za tak denar. Glej, da ima čim bolj preverjeno zgodovino in je.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov