Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Nova Astra ali novi Passat

Napisal/-a mevden To maj 17, 2016 10:02 pm

Vem, totalno različna razreda, vendar kljub temu da povem zgodbo. Kupuje se službeno vozilo, ki se uporablja tudi za privatne namene. cca 30.000km letno. Za passata je oprema določena na trendline 120 tdi, plus mogoče kakšen kos opreme ki je pri tej različici res skromen. Trendline ima ročno klimo, brez tempomata, halogenke, železna platišča, ni tipk na volanu itd. Uglavnem malo opreme. Z popusti cca 23000 eur.

Na drugi strani je opcija nova astra sport tourer katera ima tempomat, keyless, matrične žaromete led, senzor za dež, agr sedeže, zadnja prtljažna vrata na gumb, navigacija, dizel z 160 konji itd ni da ni, katero bi tudi dobil za cca 23000eur s popusti. Oprema innovation in nekaj bombončkov.

Astro sem že peljal, ni tako slaba vendar mi nekaj ne paše. Ne znam opisati, ampak se ne počutim tako udobno. Mogoče bi agr sedeži popravili vtis katere nisem imel v testnem vozilu.
V četrtek probam passata, seveda highline, trendline sploh še niso prodali po besedah dveh trgovcev.

Kako bi se vi odločili če bi res izbirali med samo tema voziloma in to opremo? Jaz sem v razcepu, ampak kot da bi se malo bolj nagibal k passatu. Sedaj imam octavio 2012 katera se vrača nazaj v leasing hišo. Ima 130.00km.

nejc1986
Novinec

Re: Nova Astra ali novi Passat

Napisal/-a nejc1986 To maj 17, 2016 10:12 pm

Odvisno kolk ti pomeni oprema,jst nebi nobenga izmed teh2,ampak ce ze,potem definitivno astra...

Ja,passat je vecji,bolje drzi ceno,boljsi imidz,ampak oprema je tista,zaradi katere ti bo cas hitreje mineval,oz.bos,na drugi strani, preklinjal manjko tempomata in komand na volanu,kar je po mojem mnenju obvezno za nekoga ki je tok na cesti...

Sicer pa... konkurenca ne pride v postev?

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To maj 17, 2016 10:17 pm

Jaz sem zaradi tega obtičal v "Golfovem" razredu.... :?

Raje imam manjši z opremo, kot večji brez opreme...

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden To maj 17, 2016 10:21 pm

V igri je bila se insignia, vendar je bila izlocena ker nudi mnogo premalo prostora za svojo velikost. Ker imam otroka mi prostor veliko pomeni.

Ce se orientiramo samo na zgoraj navedena vozila...

nau3
Nov uporabnik

nered
Novinec

Napisal/-a nered To maj 17, 2016 11:30 pm

Moja 2 centa. Če si visok človek vzami Passata pri nas imamo v družini Ople že od praveka in problem z sedeži se pojavlja v čisto vsaki novi seriji. Trenutno imamo pri hiši Insignio 2013 (osnovni paket ampak vključeni "ortopedski-komfortni sedeži) in Astro 2016 INNOVATION (maximalna oprema), jaz sem 2m visok in se v nobenem od teh avtov ne morem voziti brez bolečin v hrbtu.

Naredim razdaljo Maribor-Ljubljana in pridem z bolečinami v hrbtu ven. Daljše razdalje sploh, da ne omenjam pa sem človek, ki dost pazi na držo. Ta problem sem imel že pri Vectri (2006? tudi mislim da smo imeli max opremo) in pri Astri 2010 (Enjoy oprema). Čeprav je malo bolje pri novi Astri in pri Insigniji ampak še vedno absolutni polom.

Načeloma zelo zadovoljni z Oplom ampak kar se tiče udobne vožnje.. meh.

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Sr maj 18, 2016 6:14 am

Imam 174 cm, je pa res da imam dolge noge. V novi astri me je po 50km bolela desna noga, zaradi malo stegenske podpore. Tako da tukaj bi nujno moral vzeti agr sedeže. Pa tudi stikala za dvig stekel so čudna, preveč pomaknjena nazaj. Za passata nevem kakšne sedeže ima v opremi trendline, ker ga ni možno nikjer videti v salonu. Po slikah ne deluje prepričljivo. Prosim da se orientiramo samo na navedeni vozili, ker je to prišlo iz vrha vodstva.

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Sr maj 18, 2016 8:30 am

Edit. Zahteva podjetja je oprema trendline za passata in navigacija. Kolikor vidim iz konfiguratorja ta opcija ni mozna. Sele pri comfortline lahko dam noter navigacijo kot dodatno opremo. Lahko volkswagen kljub omejitvam trendline opreme doda navigacijo v trendline, ceprav je ni v konfiguratorju? Mogoce ima kdo kaksne izkusnje?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr maj 18, 2016 11:05 am

Jaz sem že po 1 postu sklepal, da boš vzel passata in ga po moje tudi boš.
Moje mnenje je, da za ta denar dobiš zelo lepo astro in grdega passata. Da mu lahko rečrš passat se njegova cena začne nekje pri 30keur
Lp

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr maj 18, 2016 11:08 am

Zanimiva tema preko 1 milijon Nemcev bo vozilo tako ASTRO a glej našim ritkam pa ne paše :roll: :lol: Torej smo res BISERI v EU 8)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr maj 18, 2016 11:14 am

Samo, da je vw znak sprdaj pa čeprav ima sedež v vlaku boljši bočni oprijem
Zadnjič spremenil pskoda, dne Sr maj 18, 2016 11:15 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr maj 18, 2016 11:15 am

Da mu lahko rečrš passat se njegova cena začne nekje pri 30keur

Ja itak, to sem rekel hostesi od VW v Cityark LJ, da je za 32580€ opuljen Highline :lol: ona pa ne ne ni to je Highline :mrgreen: A na spisku imaš še vsaj 1 tono opreme :DDD

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr maj 18, 2016 11:29 am

Bi bila vseeno opcija tudi VW Golf Variant ali je izbira limitirana zgolj na zgoraj navedena modela? Sam bi definitivno vzel avto z več (uporabne) opreme, pri čemer je Passat za 23 tisočakov le preveč špartansko opremljen in motoriziran. Nenazadnje je pri Passatu optimalna motorizacija šele pri kakšnem 150 konjskem TDI-ju, šibkejši bo svoje meje kaj hitro pokazal ob polni obtežitvi na kakšnem AC klancu. Ter, kot je že dejal @pskoda, spodoben Passat se prične pri 30 tisočakih ter vsaj s Comfortline opremo.

Ivan36 je napisal/-a:
Ja itak, to sem rekel hostesi od VW v Cityark LJ, da je za 32580€ opuljen Highline :lol: ona pa ne ne ni to je Highline :mrgreen: A na spisku imaš še vsaj 1 tono opreme :DDD

Btw, highline oprema pri Passatu je zelo spodobno bogata in najbolj optimalna glede na dano ceno (LED žarometi, usnje+alcantara, 17" platišča, gretje sedežev, PDC, radarski tempomat, itd), pri čemer ni prav nobene potrebe po kakšni dodatni opremi (morda zgolj slabega tisočaka vreden paket Premium z navigacijo in zadenjsko kamero).
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw Sr maj 18, 2016 11:44 am

Gledam tole in si mislim; morda je res Astra boljša varianta. Vozim Golf SV in je 110 konjski TDI komaj dovolj za uporabo (žena se pritožuje, da nima dovolj moči). Kaj bi bilo šele, da je tak motor vgrajen v Passata?!? Potem olupljeni pripomočki za vožnjo?!? ...

Kljub temu, da mi prostor v avtu pomeni izredno veliko, bi se jaz po moje odločil za Astro.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Sr maj 18, 2016 12:14 pm

Morate pa nekaj vedt, da ima nova astra veliko več placa za noge.
Čeprav pri meni astra ni na najboljšem glasu, bi v tvojem primeru vzel astro, ker passat za 23000 eur. je meni milorečeno "bogi".

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Sr maj 18, 2016 12:39 pm

Prosim ne obsojajte. Morate vedeti da se po udobju, ergonomiji, tisini kabine ne more primerjati z astro. Astra mi je na avtocesti delovala kar malo glasna, kar je motece ce veliko peljes po avtocesti kot jaz. So se druge zadeve kot neudoben sedez, polozaj stikal za okno je prevec pomaknjen nazaj, moras kar nazaj roko poriniti da lahko odpres okna. Stikalo za zmigavce je zelo visoko, kar je meni motece pri menjavi pasov na avtocesti. Se posebej ce je vkljucen lane assistant. Se preden kliknem na zmigavc mi ze lane assistant popravlja avto nazaj. Zelo motece, sem ga moral kar izkljuciti. Sredinski naklon za roko ni po visini nastavljv. Zopet minus. Pedalke pri nogah so malo premale oziroma prevec skupaj. Senzor za dez ni deloval kot bi moral itd. Veliko nekih malenkosti katere meni nekaj pomenijo. Ker so te zadeve ze zelo dobre na moji octaviji 2012 pricakujem da je v passatu to se bolj dovrseno. Najraje bi vzel novo octavio a kaj ko to ni vec mozno.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr maj 18, 2016 12:44 pm

Saj ubistvu si se že sam odločil.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr maj 18, 2016 1:26 pm

mevden je napisal/-a:Najraje bi vzel novo octavio a kaj ko to ni vec mozno.
Kaj pa Golf Variant...praktično isti avto kot Octavia s tem, da boš za 23k EUR kolikor je budget dobil lepo opremljenega (R-Line Edition: parkirni senzorji / ksenon / senzor za dež / Bluetooth / ALU platišča /...), medtem ko bo Passat za tak denar ena navadna žalost! :huh:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr maj 18, 2016 1:31 pm

Sploh ne vem, kaj bi rad s to temo povedal, če že predno si jo odprl si vedel kateri avto boš kupil.

Jaz vem, da takega passata tudi povoham ne. Da bi dal 23keur za yajca, ki še osnovne opreme nima oz tako opremo, ki jo ima danes že skoraj vsak nizkocenovnik.

Osebno ti bolj priporočam, da ostaneš na octaviji še kako leto, dve in nato kupiš passata za malo več evrčkov
Lp

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr maj 18, 2016 1:51 pm

Ne zastopm zakaj morata bit točno ta dva modela, ki sta si tako različna, saj za 23 k€ dobiš tudi kaj drugega. Prepričej šefe, da bi za tak ali celi nižji znesek vzel golfa ali oktavijo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov