Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

hitriavto
Nov uporabnik

Avto za užitek

Napisal/-a hitriavto Če maj 19, 2016 10:04 pm

Živjo, po 8 letih kupujem nov avto in ne vem kaj bi kupil. Rad bi imel čimbol športnega na bencin do nekje 27000 eur, v veličini focusa. Mislite da bi se dalo dobit kaj novega nad 200 konji za ta denar in kateri modeli veljajo za bolj športne? Prosil bi vas za kak dobr nasvet, hvala.

nered
Novinec

Re: Avto za užitek

Napisal/-a nered Pe maj 20, 2016 1:13 am

Če si že omenil Ford Focus potem poglej njegovega direktnega konkurenta: Za 20k dobis novo Opel Astro z Innovation (max) opremo z 1.6 SHT motorjem - 200KM.

Res top avto meni edini minu je udobje sedežev drugače pa odlična izbira.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe maj 20, 2016 8:25 am

Če je pogoj "užitek" tako prevladujoč recimo nad uporabnostjo, poglej še za kakšnim dvosedežnim ali 2x2 sedežnim.
Je pa res, da novega ne dobiš v tem budgetu in ostanejo samo najbolj navite inačice civilnih (družinskih) modelov.

Evo, mogoče eden, ki izstopa (po obliki in po pogostosti znamke na cesti):

http://www.avto.net/Ads/details.asp?ID=8097102
Človek brez problema, to strašna je stvar!

teslam2
Nov uporabnik

Napisal/-a teslam2 Pe maj 20, 2016 9:11 am

za tak denar dobis leona cupro, al pa npr octavio vrs. najcenejsi megane rs je bil 24k pred kratkim... pravzaprav karkoli od "hothatchev" dobis za ta denar. focus ST je tud opcija

hitriavto
Nov uporabnik

Napisal/-a hitriavto Pe maj 20, 2016 9:36 am

Hvala.vsec mi je ford focus,pa tut nova astra ni slabaampak bi imel vsaj 220 konjev, samo ne vem ce bom za ta denar dobil kaj novega in bom moral vzet kej z manj konji. Kako se vam pa zdi peugeot 308 gt ali megane gt?

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Pe maj 20, 2016 10:56 am

Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

hitriavto
Nov uporabnik

Napisal/-a hitriavto Pe maj 20, 2016 12:07 pm

Ni mi vsec seat, skoda tudi ne, ce ze potem volswagen golf, ki je veliko drazji.Se najugodnejsa je astra, mogoce kar njo vzamem.Je velika razlika med 200 in 220 konji ali pa focus 250 konj, se to veliko pozna?4 vratnega bom kupil.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Pe maj 20, 2016 2:47 pm

Pozdrav.

Če iščeš avto za športne ''užitke'' pol avto z 200 KM ne bodo lih dovolj (oz. verjetno ne bo takega pospeška kot pričakuješ) zato ti svetujem Focusa ST, ki je namenjen športni vožnji in ima tudo podvozje ter ostale stvari temu prilagojene. Peugeot 308 GT ali pa Astra so pa ''navadni'' modeli le malo olepšani, pa močnejši motor imajo.

LP
Matej

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Pe maj 20, 2016 3:59 pm

hitriavto je napisal/-a:Je velika razlika med 200 in 220 konji ali pa focus 250 konj, se to veliko pozna?4 vratnega bom kupil.

Če se znajdeš iz samih številk:
http://www.zeperfs.com/fiche5609-peugeo ... thp-gt.htm
http://www.zeperfs.com/en/fiche4366-for ... iii-st.htm

Se pa sekunda do 100, ko greš enkrat pod 10s, sigurno veliko pozna.
Na splošno bi pa rekel da je za B razred dovolj 200KM, za C razred pa 250KM.

Drugače je pa Ford v vrhu, recimo en seznam:
http://www.carbuyer.co.uk/reviews/recom ... hatchbacks

hitriavto
Nov uporabnik

Napisal/-a hitriavto Pe maj 20, 2016 5:51 pm

Sem pogledal slike na google in focus st mi je najbolj všeč.Mislim da ga bom vzel.Hvala :)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe maj 20, 2016 9:08 pm

Glede na način kako kupuješ je konjenica pod pokrovom motorja še najmanj pomembna. Tako ali tako kupuješ avtomobil ki ti je vizuelno všeč.

Če bi te res zanimali konji pod pokrovom in vozni užitek, bi se odpravil do kakšnega salona vozil, z avtomobilom naredil nekaj testnih kilometrov, preveril kje za volanom najbolj uživaš...

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

hitriavto
Nov uporabnik

Napisal/-a hitriavto Pe maj 20, 2016 9:17 pm

@Tristam delno imaš prav, sem bil na testni vožnji in vozil navadne verzije 120 do 150 konj, prodajalci so mi rekli da tiste z več konji so drgačne.Zato res bolj internetno in vizuelno kupujem, ker nisem še našel v nobenem salonu močnejših za poizkusit.Focus bo verjetno tisto kar iščem? Veliko konj in strupeno izgleda. ;)

Uporabniški avatar
Olol
Nov uporabnik

Napisal/-a Olol Pe maj 20, 2016 9:34 pm

Subaru brz
Toyota gt86
Audi a7
Tuning-way of life

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Pe maj 20, 2016 9:40 pm

hitriavto je napisal/-a:@Tristam delno imaš prav, sem bil na testni vožnji in vozil navadne verzije 120 do 150 konj, prodajalci so mi rekli da tiste z več konji so drgačne.Zato res bolj internetno in vizuelno kupujem, ker nisem še našel v nobenem salonu močnejših za poizkusit.Focus bo verjetno tisto kar iščem? Veliko konj in strupeno izgleda. ;)

Focusev imaš v močnejših različicah kar nekaj na voljo na Summitu v LJ. Tam se trenutno prodaja en rabljen ST karavan dizel, pred salonom stoji oranžen 5 vraten ST - verjetno bencinar, za hišo pa se skriva še nabrušeni RS aktualni model. Sem 100% prepričan, da so vsi trije na voljo za testno vožnjo resnemu kupcu. Turi kak Megane RS se najde za test, Octavij RS je v SLO malo morje, med večino dizlov tudi kakšen bencinar...

Bo pa treba sesti v avtomobil in se zapeljati do kakšnega trgovca in vprašanj ne bo več.

Sicer pa če iščeš užitek za volanom raje poglej za Toyoto GT 86, Subarujem BRZ ali Mazdo MX5 (ta obstaja tudi v 160km različici in je pri krepko pod 1000kg ter skoraj brez elektronskih pomagal precej bolj zabavna za vožnjo).

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Dizzy
Novinec

Napisal/-a Dizzy Pe maj 20, 2016 9:43 pm

si mi vzel z ust - Toyota GT86, to je res avto za užitek.

mogoče še nova Mazda MX5, priznam pa, da pojma nimam, koliko denarja je. je pa res to drug razred kot Focus.

Focus je res super, ampak ti res svetujem še testno vožnjo z Leonom Cupro - avto je res pravi dvoličnež - ko rabiš družinski avto, je to, ko rabiš avto za užitek tudi. če ne rabiš tega kompromisa, pa definitivno Megane RS, mislim, da še pade v tvoj buđet. :)

kaj pa kak starejši model? Subaru Impreza, Lancer Evo? Type R?

hitriavto
Nov uporabnik

Napisal/-a hitriavto So maj 21, 2016 10:33 am

Tnx za predloge.Avto je za užitek vendar mora biti 4 vratni, najbolje če bi bil nov.Focusa dizla sem videl na internetu samo dizel me ne zanima.Škode, seati... mi niso všeč. Ne vem ali bi vzel kar astro 200 konjsko, všeč so mi pa še pegot 308, focus st, megane gt.Je še kakšen tak model druge pogostejše znamke ki ima vsaj 200 konj.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 So maj 21, 2016 12:27 pm

edit mod
Predhodnega posta se NE citira. Osnove komunikacije!

Odgovore dobivaš kot si zastavil vprašanje - zmedeno. Bo treba malo bolj natančno definirati kaj želiš... 200km ima danes lahko že skoraj vsak družinski dizel... Iščeš le močan motor? Bi raje atmosferski ali turbo motor? Iščeš avtomobil ki je zabaven in oster na pisti?....

LP Tristan01

hitriavto
Nov uporabnik

Napisal/-a hitriavto So maj 21, 2016 12:46 pm

Iščem močan motor vsaj z 200 konji ki bo imel dobre pospeške, bo zabaven in oster na stezi(5x letno) in da bo še praktičen za vsak dan.

hitriavto
Nov uporabnik

Napisal/-a hitriavto So maj 21, 2016 2:35 pm

Sm mislil da bo se kaksen predlog in da bo kdo ki ze ima podobn avto dal kaksn inside look,pa zgleda da ne bo nic.Vseen hvala vsem,lp

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Napisal/-a Matey_ Po maj 23, 2016 9:37 am

Pa saj so predlogi sam očitno še sam ne veš kaj bi rad ... kako naj mi vemo??
Najprej bi športnega Focusa ST ... pol že Astro z 200KM pa Megana GT, ki niso niti po voznih lastnostih, niti po moči sploh pa ne po namenu konkurenti Focusu ST.

Najprej v glavi razčisti kaj bi imel, pol pa od tam naprej.
Nobeden od teh avtov pa ni za na pisto ... potem je tu Megane RS oz. kompromis Focus ST.

LP
Matej

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov