Torej kupujem svoj prvi avtomobil pri starosti malo manj kot 19 let.
Da postavim neke okvirne mejnike:
-cena (budget) 1500-2500€ (hja nekaj more ostat za ostale stroske, zavarovanje/registracija/servisi)
- ciljam na letnik od 2001-2003
- ker kupujem avto ze kar mesec oz. 2 sem se odlocil pisat se tukaj, ker sem se ze 2x premislil z izbiro (ceprav neke velike izbire pri 15 let starem avtu ni, ampak vseeno)
- torej posamezni avtomobili kot so zbamka Renault, Ford, OPEL

Torej najprej sem si ogledoval Fiat Stilo, vendar po 2 tednih (in po tem, ko sem dejansko sel Stilota tudi gledat) premislil. Celo sam prodajalec mi je avto odsvetoval, pa saj veste kake probleme ima Stilo ter kaj se dogaja z Fiatom...
Potem sem nekako "opazil" Golf 4. VEM, dobro ohranjenega golfa pri nas je ze skoraj cudez dobiti. Nekako sem se odlocal med SDI ter TDI (90/110KM), vendar se kasneje odlocil, da je SDI z 68KM presvoh za 1.9 motor (oz. Prelen).
Ok o Golfih sem se pozanimal konkretno, vendar sem potem avto konkretno primerjal z Passatom (2001-2003).
Nekatera moja opazanja so, da ima npr. Passsat mnogo boljso notranjo opremo v primerjavi z Golfom, vec prostora ( karavan seveda ). Sicer mi je limuzina neizmerno vsec, vendar je za tak denar se nisem zasledil, da bi bila nakupa vredna. Pa tudi Passati imajo vsi (vec ali manj) 131KM, kar mislim, da bi tudi bil moj limit za nekaj let z temi konji, saj vec ne potrebujem.
Torej nekako kolebam med VW Golf in VW Passat, 2001-2003, kilometri okoli 200-270k, avto seveda kupljen v SLO, servisna knjiga ali vsaj dokazila o rednih ter vseh ostalih servisih.
Za motor sem nekako zagledan v 1.9 TDI, vozim druzinski avto z to masino, sicer 110 KM ampak sei zelo dopade.
Zanimajo pa me predvsem vasa mnenja, priporocate se kak drug avto, ali imate mogoce mnenje/kritiko/pohvalo za kaksen avto naveden zgoraj?
Vsaka informacija mi pride prav

LP