Zaradi menjave službe, do katere imam precej več vožnje, kot sedaj moram kupiti nov avto. Ker verjamem, da ste tukaj precej boljši znalci, kar se tiče nakupov, vas prosim za pomoč oz nasvet.
Torej kot omenjeno, do nove službe imam tako sedaj v eno smer cca. 35-40 km, torej dnevno delam do 80km. Zaradi vožnje po primorski avtocesti (za katero vsi vemo, da je pozimi še posebaj zajebana), ter nato še po krajevnih cestah, moram pred zimo obvezno kupiti `nov` rabljen avto. Zgornjo mejo sem si postavil 15.000e ter avto star max 3 leta. 6000e imam, 9000e bi vzel kredita za 6 - 7 let. Nekako najbolj sem se ogrel za Volvo V40. Tukaj pa sedaj potrebujem vaš nasvet.
V40 stari 3 leta ter nekje te vsote imajo vsi med 120 - 150.000 km. Ali se mi splača kupiti tak avto, ali ne. Glede na to, da bi pri dnevno 80km, naredil na leto 20.000 km + se nekih 5.000 dodatno, bi imel po 5 letih avto ze 200.000 če ne, še kakšen km več. Koliko je to že dejansko zmahan avto, koliko lahko pričakujem servisev, raznoraznih menjav itd itd....Na kratko, se mi splača, ali ne?
Problem je samo v tem, ker moram avto obvezno kupiti pred zimo, saj moj twingo 2 ni ravno za hude akcije po snegu