Trenutno si lastim Zafiro staro 14 let, ki jo je po skoraj 300t prevoženih kilometrih začel najedati zob časa, zato je prišel čas za zamenjavo.
Pred kratkim sem že kupil Insignio letnik 2010, ki pa mi je po parih kilometrih crknila, tako, da sem jo vrnil avtohiši. Tako se še vedno na okoli prevažam z Zafiro.
Pa, da preidem k bistvu. Pogledujem za parimi avtomobili, ker pa se ne bi rad ponovno nasankal bi vas prosil, če bi mi lahko podali kakšne nasvete za naslednje avte ali mi morda svetovali kakšnega drugega.
Insignia seveda odpade, so mi pa v oči padli naslednji:
Citroen DS 3 (naj bi se bilo dobro izogibati dizelskim motorjem. Najboljša opcija bi naj bila 1.6 VTI motor s 120 KM?)
Audi A4 avant, letnik 2009 naprej (izbira bi bil 2.0 dizel, vendar ne najdem kaj veliko podatkov o tem avtu. Kako je z zanesljivostjo? Je potrošni material kaj dražji v primerjavi z drugimi avti?)
Alfa Romeo Giulietta (O tem še nisem kaj veliko raziskoval. Izbira bi najbrž bila dizelski motor, tako, da bom hvaležen za vsako informacijo o avtu)
Ford Mondeo karavan, letnik 2012 naprej (2.0 TDCI motorji bi naj bili precej zanesljivi, kot tudi avto na splošno? Morda, kdo ve kako je z 1.6 TDCI motorji?)
To je nekako to, kar mi pride na misel za tak denar. V izbor bi še komot prišli Volvo V60 ali V40, in pa Hyundai i40 vendar so še žal predragi.
V upoštev bolj kot ne pridejo dizli (razen pri ds3 - naj bi bila razmeroma majhna poraba?), ker delam na leto med 15 in 20t kilometri.
Hvala že v naprej za koristne informacije