Pa še vcasih se mi zgodi pri prestavljanju navzdol, ko preskocim prestave, ne vem glih v katero bi dal. Pri golfu s 6 pr. v rikverc dostikrat ne gre v prvem poskusu, pri 5 pa vedno
DX5050 je napisal/-a::lol:![]()
Kako se za vw hitr opravičilo najde... Če bi imela pa recimo laguna samo 5 prestav, bi bila pa to katastrofa vseh katastrof in je noben tud povohov nebi... Ampak ker je pa to VAG je pa seveda to super inovativna poteza ...
Ivan36 je napisal/-a:Obvezno 6 prestav za Dizla ! Po regionalkah voziš v 4 in 5 prestavi AC pa 6 in je poraba ter navor vedno praviTorej folk je mučil vozila v 5 in 6 prestavi ter imel visoko porabo goriva ter uničeval motor ter menjalnik in še turbine !!! Pri uporabi 4 prestave pa je motor vedno v pravem navoru in ne trpi ne menjalnik niti turbina, ker vedno vleče pa še poraba se spusti na skoraj tovarniško !!!
![]()
![]()
Primeri
VelSatis 2.2 DCi poraba v 5 in 6 prestavi hitrosti od 65 kmh do 80 kmh 8.9 l /100 km V 4 prestavi hitrost 70 do 85 kmh poraba 4.2 litra goriva na 100 km ! Poraba po BC, Vmes še napolni gume iz 2.3 BAR na predpisanih 2.7 BAR 17 col kolesa. TPS pač ni več delal, vozilo letnik 2003 in 334.000km.
Superb 2.0 karavan, poraba v 5 in 6 prestavi hitrosti od 65 kmh do 80 kmh cca 7.9 litrov. V 4 prestavi hitrost 70 do 85 kmh poraba 4.7 na 100 km, poraba po BC
Lybra Wagon 2.4 JTD poraba v 5 prestavi hitrosti od 65 kmh do 80 kmh cca 8.6 litrov . V 4 prestavi hitrost 70 do 85 kmh poraba 4.6 ali celo 4.4 na 100 km pri tem vozilu poraba po BC !
Meni je 6 prestav dokaj zoprna zadeva, en kup brezveznega prestavljanja. Pa še vcasih se mi zgodi pri prestavljanju navzdol, ko preskocim prestave, ne vem glih v katero bi dal.
Po forumu brska: Fan in 20 gostov