Lastim si Octavio (na sliki), z motorjem 1.8T 150KM. Avto je skoraj vozi in tankaj, ampak tega tankanja je kar precej. Glede na letno kilometrino okoli 15kkm, je letna razlika med povprečno porabo 8 litrov in 11 litrov okoli 600 €. Avto mi je super, mi da nasmešek na obraz, le ob tankanju je malo

Naslednje leto spomladi grem v nakup novega, ampak imam kar nekaj vprašanj. Budget bo nekje 17-18k€. Najraje gotovina, ampak naj bi na lizing dajali večje popuste?
Trenutno v veliki meri izbiram med VW Polo Highline (novi model) 1.0 115KM in Opel Corsa 1.6T 210KM. Corsa je edini avto z 200 konji pri taki ceni. V obeh primerih bi bil avto daily driver.
Nekako bi rad dokaj varčen avto, po drugi strani pa bi avto ki mi da nasmešen na obraz. Nujno bencinar. Obstaja kaj takšnega za ta denar?
+ za Polo:
* manjša poraba
* lepši (osebni okus)
* novejši + ob prodaji bo večja cena
* 5 vrat
* infotaiment + LED ("palim" na LED-ice)
+ za Corso:
* športen izgled
* boljši pospeški oziroma fleksibilnost motorja
* nasmešek na obrazu

Najbolj me zanima iz prve roke, za koliko se kaj poveča strošek, če kupiš "hot mini hatch" ali karkol že Corsa je? Večja poraba razumem, gume so večjih dimenzij, kaj pa servisi - so veliko dražji? Zavarovanje in registracija je pri Corsi okoli 200 € večji strošek letno. V okviru garancije bi servisiral na pooblaščenem, kasneje privat mehanik.
Prosil bi za mnenja, hvala.