Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Kraj: NM

Manjši mestni avto za 5k

Napisal/-a shaq32 To dec 26, 2017 5:17 pm

Lep pozdrav vsem.
Nekako se je pokazalo da rabimo še en avto pri hiši... in zadnje čase ni bilo kake podobne teme in odpiram kar novo.
Budget cca 5 tisoč (gotovina), če bo manj nič narobe, tudi kak stotak več če bi bilo res vredno...

Ogledanega imam seveda Clia mk3 ph2, letniki med 2010 in 2011, tudi 2012 se najde... potem morda še kak Fiat Punto, če bi dobil 1.4 turbo motor.
V glavnem seveda standard, čim bolj ohranjen, čim manj kilometrov. Motor čim "močnejši", mislim da 1.2 75km pri Cliu 3 je totalno prešvoh? Kakšne izkušnje imate? Rad bi 1.2 tce... ali tudi 1.5 dci; kako gre dci 75?
Nikakor ne prenesem res teh osnovnih motorjev v avtomobilih ki niso več tako majhni in lahki, zato precej všečnih drugih modelov odpade.

Vaše izkušnje, mnenja, predlogi?

Hvala.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Re: Manjši mestni avto za 5k

Napisal/-a limas To dec 26, 2017 5:29 pm

1.2 atmosferski bencinar pri kliotu je bolj nepremičnina, ampak za mestno vožnjo je dovolj. Če bo avto samo ali večinoma za mestno vožnjo, ne razmišljaj o dizlu, ker ga boš uničil - dizel je za relacije. Turbo bencinarji so nekaj tisočakov dražji.
Punto je precej zastarel, zato bi ga dobil precej ceneje od konkurence.
Izbire imaš ogromno, avti pa so večinoma od slovenskih lastnikov. Če ga kupuješ od ženske, naj te obvezno zapelje kakšen krog, da ne boš kasneje menjal menjalnik, sklopko in še kaj.
Japonci so za odtenek bolj zanesljivi in tudi dražji: jaris, mikra...
Kakorkoli, klio pade v tisto zlato sredino, kjer je nakup najracionalnejši.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To dec 26, 2017 7:59 pm

Meni se sploh ne zdi, da je izbira velika, ker pač imam takšne kriterije. Iščem nekaj podobnega za tasta za podoben denar. Ne vem no, 4-5000€ za 8-10 let star avto (no, ocena bolj na grobo). Večina že z krepko čez 100kkm, ne najbolj zanesljivega slovesa, razen mogoče vshodnjakov. Bo treba spet o novem razmišljat za cca 10-13000 € ,starega eno leto, je razbil.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas To dec 26, 2017 8:36 pm

Če vas je strah "dvomljive" zanesljivosti Francozov in iščete Azijata za razumno ceno je rešitev v hjundaju i20 ali kakšnem kia riu. Klio 3 ph2 je zanesljivo vozilo. Gre za zadnje serije, ki so brez napak. Ponagajati zna kakšna klima, pa še to bolj zaradi napačne uporabe in nerednega servisiranja. Pri znesku 5000-6000 smo že pri rabljenem meganu 3 z zansljivim 1.6 motorjem.
V teh časih je kar težko prodati avto za normalno ceno, po drugi strani pa gre segment B najhitreje v promet.

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Napisal/-a shaq32 To dec 26, 2017 9:38 pm

limas je napisal/-a:1.2 atmosferski bencinar pri kliotu je bolj nepremičnina, ampak za mestno vožnjo je dovolj. Če bo avto samo ali večinoma za mestno vožnjo, ne razmišljaj o dizlu, ker ga boš uničil - dizel je za relacije. Turbo bencinarji so nekaj tisočakov dražji.
Punto je precej zastarel, zato bi ga dobil precej ceneje od konkurence.
Izbire imaš ogromno, avti pa so večinoma od slovenskih lastnikov. Če ga kupuješ od ženske, naj te obvezno zapelje kakšen krog, da ne boš kasneje menjal menjalnik, sklopko in še kaj.
Japonci so za odtenek bolj zanesljivi in tudi dražji: jaris, mikra...
Kakorkoli, klio pade v tisto zlato sredino, kjer je nakup najracionalnejši.

hja, no ja, bo večinoma mesto, ampak tudi kar nekaj relacijskih, in dizel načeloma ne bi bil problem. Tud uporabljal bi se pravilno... ;-)
Pač začel sem pogledovati tudi proti dizlu, čeprav absolutno je prva izbira bencinar. Zaradi zmogljivosti, ker enostavno 1.2 60-70 konjskih jajčkov ne bi...
V primeru Clia je tce le malenkost dražji, le da izbire ni velike; iščem 5 vratnega navadnega, ne grandtour.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Sr dec 27, 2017 9:28 am

Mi smo s takimi kriteriji lani kupili VW Up 2012 letnik, 100k km za 5300€. 75 KM, kakšni klanci ga utrudijo, treba prestavljat navzdol če ni zaleta pa pozna se če je poln avto. Če je pa notri en sam je pa popolnoma dovolj, poraba majhna, 150-160 po ravni avtocesti doseže, v glavnem super avto. Mogoče še Twingo GT, ko smo mi kupovali ni bilo nobenega pametnega oziroma so za 3 leta starejši avto vsi hoteli isto kot za Upa, pa še glavni servis bi bil za naredit, Up ima long life jermen, ki se ga ne menja.

Uporabniški avatar
4momo
Nov uporabnik

Napisal/-a 4momo Sr dec 27, 2017 9:30 am

Kaj pa kakšen suzuki Swift ? Ima 92-93KS 1,3l. Mi si lastimo 11let starega do zdaj (lastnik 3-4leta) razen žarnice NIČ .

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr dec 27, 2017 10:15 am

Točno ta dva (Up in Swift) sem imel v mislih kot glavna kandidata, rabljena ali tudi nova. Up 75 2012 je sicer težko dobit za 5000, Swift se mi zdi, da bi lahko dal več od sebe za te konje, glede na tov. podatke. Daj 4momo, magari na ZS, malo več o tem avtu (kolega, spet imava nekaj za predebatirat) :) .
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Napisal/-a shaq32 Sr dec 27, 2017 11:00 am

Meni osebno je Up vseeno premajhen... prevažala se bosta tudi dva otroka pa kaj krame, tako da odpade iz izbira.

Swifte sem gledal, izgleda kar kul, vendar za tak denar in letnik 2010-2012 je slaba izbira. Tudi precej kilometrov že...

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Napisal/-a shaq32 Sr dec 27, 2017 11:05 am

še eno vprašanje; tele verzije dci-jev v mk3 ph2... koliko jih je? Je 75 konjski vstopni najšvohnejši? Kako je v praksi?

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Sr dec 27, 2017 12:41 pm

Moč motorja in predvsem navor sta popolnoma dovolj za kliotovo težo.
Ker je motor manj obremenjen od različice 110, ima daljšo življenjsko dobo in manj možnosti okvar. Poleg tega je poraba občutno nižja od bencinarjev.
Narediš probno vožnjo in dobiš občutek.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov