Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Sensa
Nov uporabnik

Družinski avto do 7000 €

Napisal/-a Sensa To maj 01, 2018 8:47 am

Lep pozdrav.

Kupujem nov avto, ki bo primeren tudi za družinske izlete (2 majhna otroka, torej 2 sedeža). Nagibamo se k limuzinam in manjšim karavanom. Med tednom se vozim sama in sicer naredim cca 400 km po avtocesti. Najraje bi avto, ki je čim bolj varčen. Sem umirjena voznica, tako da ne rabim ne vem kaj, ključno je, da je avto varen in da ima porabo največ 6 l/100 km, pa seveda, da ga ne bo treba skoz popravljat :?

Izgubljena sem že pri tem, ali naj izberem bencinski ali dizelski motor. Najprej sem bila za dizla, glede na to, da se dosti vozim po AC, ampak težko dobiš rabljenega z malo kilometri (gledam do nekje 130.000). Do zdaj sem gledala citroene (c-elysee), škode (rapid mi je všeč) ... Peugeota in opla ne bi. Kar se tiče financ, ne bom najemala kreditov ali lizingov, tako da gledam avte do 7000 evrov.

Recap: iščem zanesljiv, varen družinski avto, ne prevelik (enoprostorca ne), z nizko porabo. Mi lahko kaj priporočate?

matejxx
Uporabnik

Re: Družinski avto do 7000 €

Napisal/-a matejxx To maj 01, 2018 8:55 am

Renault Megane karavan. Skoraj največ avta za tak denar. Dizel, bencin? Težko boš našla bencinarja, ki ti bo pil 6 litrov.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To maj 01, 2018 2:31 pm

Malo denarja malo muzike .... če hočeš zanesljiv potem vsekakor bencinar brez turnine, ampak to šparovček ni. Na žalost ne moreš vsega imet.

Megane 1.6 je robusten, z lepo vožnjo se mu da znižati porabo, ni pa šparovček.

Poglej tudi za Cliote karavan 1.2 Tce (ja vem je turbina, ampak ni diesel).
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To maj 01, 2018 5:36 pm

Kaj v tem stilu?

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13079102
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12958981

Jaz imam enakega z enakim motorjem, 1.6 e.HDI, letnik 2013 in imam ze skoraj 240.000 km. Pri normalni voznji imas porabe cca 5-6 litrov na 100 km, mene je navdusil z udobjem, prostornostjo in zanesljivostjo (nic izrednega menjanega do danes).

Edini strosek je bil na 196.000 km FAP aditiv (170 e na pooblascencu v Italiji). Na 180.000 km sem delal veliki servis, drugace pa mali na 20-30 tisoc km.

alexwell
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexwell To maj 01, 2018 6:04 pm

berlingo ali partner bi bila kar dobra izbira pa še ponudba je zelo velika za ta budžet. Recimo: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13032964

chad
Novinec

Napisal/-a chad To maj 01, 2018 6:12 pm

Tale fama s turbinami je že preveč, nikakor niso tako grozne. Obstajajo že par desetletij, niso včeraj izumljene. Jaz nimam nobenih težav s turbinami že dosti let. Pred desetimi leti mi je odletela ena, razlog je bil pa takoj ugasnjen avto po daljši vožnji. Od takrat naprej mrzlega avta nisem več tiščal in vročega tudi nisem takoj ugasnil - in nikoli več nisem imel težave s turbino na dveh avtih niti na kombiju ne. Če ti pa že odleti turbina, jo ugodno obnoviš. Takrat so meni turbino obnovili in naslednjih osem let je delala normalno, verjetno pa še danes naslednjemu lastniku.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To maj 01, 2018 7:02 pm

Če bi pozorneje bral, bi uvidel, da išče poceni rabljeno vozilo z relativno malo kilometri - kar točno ustreza nategatorjem. Torej neznan izvor in vzdrževanje, vprašljivi km in zanesljivost za "nizko" ceno, kar še toliko bolj velja za turbodizle z bistveno več kvarljivimi (in dragimi) sklopi, od EGR do raznih ventilov (n75...).

Zakaj torej braniš povsem neznane TD, če je tebi celo en znan odletel? Se ti res zdi omenjano svarilo toliko pretirano, da se moraš takoj oglašat?
BTW - od enega hitrega ugašanja turbina ne rikne

corus
Novinec

Napisal/-a corus To maj 01, 2018 7:30 pm

Sensa je napisal/-a:Lep pozdrav.

Kupujem nov avto, ki bo primeren tudi za družinske izlete (2 majhna otroka, torej 2 sedeža). Nagibamo se k limuzinam in manjšim karavanom. Med tednom se vozim sama in sicer naredim cca 400 km po avtocesti. Najraje bi avto, ki je čim bolj varčen. Sem umirjena voznica, tako da ne rabim ne vem kaj, ključno je, da je avto varen in da ima porabo največ 6 l/100 km, pa seveda, da ga ne bo treba skoz popravljat :?

Izgubljena sem že pri tem, ali naj izberem bencinski ali dizelski motor. Najprej sem bila za dizla, glede na to, da se dosti vozim po AC, ampak težko dobiš rabljenega z malo kilometri (gledam do nekje 130.000). Do zdaj sem gledala citroene (c-elysee), škode (rapid mi je všeč) ... Peugeota in opla ne bi. Kar se tiče financ, ne bom najemala kreditov ali lizingov, tako da gledam avte do 7000 evrov.

Recap: iščem zanesljiv, varen družinski avto, ne prevelik (enoprostorca ne), z nizko porabo. Mi lahko kaj priporočate?

Za 7000 je težko dobiti avto , ki izpolnjuje tvoje zahteve , še posebno je nevaren nakup dizla pri katerem so popravila in možnost velikih dodatnih stroškov velika, jaz bi takšega dizla kupil samo v primeru , da bi poznal lastnika in zgodovino avta, nikakor pa nikoli uvoženega iz tujine, tam je največ nategatorjev z prevrtenimi km itd..., poznam kar nekaj primerov, ki so nasedli lepi zunanjosti avta, potem pa se je začelo z nezkončnimi popravili in stroški , vsi so bili po besedah prodajalcev seveda super ohranjeni in zanesliji dizli iz Nemčije in Italije...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To maj 01, 2018 8:18 pm

Malo drugačen predlog z moje strani.

Družinski avto:
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12695583&display=Subaru%20Outback%202.5%20AY%204WD%20Avt.%20Bi-fuel

Avto je na plin, povprečna poraba je 10 litrov plina, kar je cenovno enako kot 6 litrov bencina, ob lepi relacijski vožnji ga komot spraviš pod 8 litrov plina. Servisiranje ni drago, je zelo vzdržljiv, zanesljiv in varen, predvsem pa ima zelo veliko prostora.

Kilometri pri tem avtu niso ravno važni, ker so to zelo vzdržljivi in zanesljivi avtomobili. Midva imava vsak svojega, moj ima 400.000 kilometrov prevoženih, ženin 200.000. Z nobenim ni skoraj nič stroškov, razen redni servisi, zavarovanje in registracija je pa enaka kot za avto s 1800 kubiki.

Otrok in pes, pa vsa oprema za kampiranje in vse za 3 tedne kampiranja gre v avto brez problemov. Prostora je res veliko.Zadaj ima 2 isofixa, tako da komot daš 2 otroška sedeža notri, pa imata na sredini še mizo med njima (standardna oprema).

Avto je zelo varen. Na žalost sem to sprobal v živo, ko mi je priletel v desni bok avto s 70km/h brez zaviranja. V avtu ni bilo nikomur nič, še vedno je za noge ostalo več kot pol metra, celo predal v armaturi se je odpiral.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas To maj 01, 2018 8:38 pm

Tukaj imaš megane 1.6 s trpežnim in varčnim motorjem.
Vsi so iz Nemčije. Splača se ti odpraviti na pot in kupiti od prvega lastnika.
Pa še kakih 5 let je novejši od navedenega subaruja. Poceni deli in ugodno servisiranje.
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sear ... &scopeId=C

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To maj 01, 2018 9:08 pm

Ne splača se it v tujino za takšno "kripco" ker ni tam dosti ceneje, pa stroški da da pripelješ sem, pa davek pa da še mehankarja plačaš da gre s tabo tja...
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

chad
Novinec

Napisal/-a chad To maj 01, 2018 9:58 pm

Megana 1.5 ali 1.6 dci dobiš slovenskega od prvega lastnika Jožeta na domačem dvorišču, ki te ne bo nategnil za stotisoč kilometrov. To niso potovalni avtomobili. Link, ki sem ji ga dal, vsebuje vsaj šest dobrih avtov. Če bi bili dizli tak baubau, bi jih na cesti bilo za vzorec, tako pa so v glavnem dizli, torej se vozijo. In folk v glavnem kupuje rabljene pri nas, še vedno. Sicer iz tvojega razmišljanja je očitno, da z bencinarji nimaš kaj falit, tam kilometrov ne vrtijo, mašina olja ne pije ipd. Res je manj možnih okvar pri nekem preprostem atmosfercu, ampak tudi dizel ne bo crkoval kar po tekočem traku. Vsi že pretiravate. Najbolj varno je kolo, gre lahko samo šlauf.
BTW, turbina odleti ob stalnem takojšnjem ugašanju razgretega avta, ljudje imajo pač tako navado, drugo so pa start/stop šparovci, ko pripelješ iz kp v lj na semafor in se avto ugasne sam, super za kakšen deci nafte na tank, to je pa tudi vse.
Če gojiš strah pred dizli, ga ne rabiš na druge trosit. Na unem linku imaš za 7280 megana s 102tkm, prvi lastnik, takoj za glavnim servisom. Ja kaj zaboga bo pa tle vse odletelo, saj to je šele utečen avto.

corus
Novinec

Napisal/-a corus To maj 01, 2018 10:26 pm

Ja res je veliko rabljenih dizlov na naših cestah in veliko teh je pripeljano iz tujine, je pa tudi veliko majhnih in večjih privat mehaničnih delavnic , ki lepo živijo ravno zaradi teh dizlov.

Sensa
Nov uporabnik

Napisal/-a Sensa Sr maj 02, 2018 8:31 am

Hvala za nasvete zaenkrat.
Najprej naj povem, da ne bi kupovala v tujini. Potem drugo, razni berlingoti so mi preveliki, iščem manjši karavan ali limuzino.
Se pravi je najbolje kupiti avto direkt od lastnika? Vedno sem bila nekak mnenja, da v avtohiši vozilo temeljito pregledajo itd., preden ga prodajo.

Zakaj ne Cruza? Sem jih tudi gledala, pa niso predragi.
Citroena c-elysee ni še nihče komentiral, gledala sem 1.6 HDI.
Megane Grandtour (dizel) je potem ok?

Moram priznat, da v familiji še nismo imeli citroenov ali renaultov, ampak menda so se popravili? Včasih je veljalo, da se dosti kvarijo.

Sensa
Nov uporabnik

chad
Novinec

Napisal/-a chad Sr maj 02, 2018 11:19 am

Ja te fabije so tudi fine za vozit, dober, kompakten občutek na cesti. Najbolje, da se zapelješ in vzameš kar ti odgovarja, pa je. Načeloma s temi kilometri avti niso problematični. Cruz ni kvaliteten avto, se v fabiji, meganu, focusu veliko bolje počutiš.
Se pa zna zgoditi, da ti renault megane dizel Esen jutri zjutraj odpelje.

corus
Novinec

Napisal/-a corus Sr maj 02, 2018 11:53 am

Sensa je napisal/-a:...Moram priznat, da v familiji še nismo imeli citroenov ali renaultov, ampak menda so se popravili? Včasih je veljalo, da se dosti kvarijo.
Citroeni in Renaulti se niso in se ne nič kaj bolj kvarijo od VW, Fordov itd.., povsod lahko naletiš na avto , ki se nonstop kvari ali pa dela brez problemov, so pa to fano o kvarljivosti Francozov ustvarjali predvsem lastniki Nemcev , da so s tem prekrivali težave na svojih vozili. Je pa tudi res , da se je pri nas daleč največ prodalo Renaultov in npr: če prodaš 100 vozil in se jih po statistiki pokvari 10% je to 10 vozil , če jih prodaš samo 10 je v enakem procentu to samo 1 avtomobil in se lahko potem hvališ kako so bile težave na enem avtu pri drugi firmi pa kar na 10.

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz Sr maj 02, 2018 1:34 pm

Glede fabie mislim da ti bo poraba zadnja stvar. Pri teh letnikih TSI motorja si vesel če motor dela :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr maj 02, 2018 1:58 pm

viewtopic.php?f=6&t=83936&hilit=tsijev
70 strani o problemih TSI motorjev, kakršne ima tudi Fabia. Tudi 1.6 HDI naj bi imeli nekaj problemov (?)

Suzuki, Honda in Mazda naj bi ob zmerni vožnji imeli nizko porabo (benc in diz)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov