Vprašanja:
1. Golf 8 naj bi bil predstavljen nekje v jeseni 2019. Torej bo aktualni Golf svež vsaj še 1 leto? Če sem narobe seznanjem me prosim popravite, da ne bo potem na cestah spomladi. Nekaj mesecev bi se dalo počakati, leto dni je malo huda.
2. Motorizacija: jaz sem mu predlagal 1.5tsi, ki se mi zdi top motor v trenutni ponudbi (cene novih so iste 1.6tdi praktično). Je morda bolj smotrno 1.4tsi s 125km oz. je slednje večl kot dovolj? Gre za mestno vožnjo večinoma, ostalo predvsem AC (in manj regionalke), cca 15k km letno.
3. Z ozirom na gonjo proti dizlarjem bi bilo verjetno tudi na dolgi rok bolj smotrno, da nabavi bencina, saj znajo biti bolj povpraševani rabljeni čez leta?
4. Tudi če počaka na Golf 8 bo verjetno v začetnih mesecih bolj zasoljena cena in nikakor ne oprema tipa R-Line za cca 20k? Morda je kdo spremljal te akcije ko je bil prehod iz 6 na 7?
On bi vzel preko teh akcij, kjer je tudi mislim da nek servis notri vštet, za redne servise torej 0eur do 60k km.
Kaj torej pravite na kakšnega 1.5 TSI Golfiča R-Line za 20-21k eur? Meni se zdi dober deal. Je kaj boljšega? Sem malo prebrskal cene Focusov in so nagnusno visoke in povečini še brez led žarometov.