Tvoja objava v temi Družinski enoprostorec, jan 10, 2017 9:13 pm...
nikalea je napisal/-a:Moje razmišljanje... nekako gledamo diesel vozila, zdi se mi bolj primeren glede na karakter enoprostorcev...
Moj glas gre Citroenu z bencinskim motorjem. Aprila 2018 smo kupili novega Citroena Grand C4 Picassoja, bencinarja. Prej sem vozil Astro H karavan, z 1.6 atmosferskim motorjem (115 KM), zato sem bil na začetku kar malo skeptičen glede "le" 1.2 motorčka. Ampak... danes ne bi šel več na atmosferca, razen kakšen 5.0

Avto zelo lepo vleče že od 1500 obratov naprej in vsaj jaz ne čutim nobene potrebe, da bi ga tiščal preko 3.000 obratov, nti pri preihtevanju ne. Zjutraj, ko speljem z mrzlim motorjem, se sicer prva dva-tri kilometre čuti turbo luknja in do 2.000 obratov kar noče iti nikamor, po minut ali dveh, pa se turbo luknje ne čuti več. Kar se tiče vožnje imam občutek, da vozim dizla, edino nima tistega nagravžnega traktorskega zvoka, kot ga imajo dizli

. Res pa je, da ima malo poseben zvok, kot vsi novodobni trivaljniki. Letno delamo nekje 22.000-23.000 kilometrov, vendar je večino voženj do max 20 km zato o dizlu nisem niti razmišljal. Poraba merjena od prvega dne naprej pa je pod 7 litrov, kar se mi zdi solidno, res pa je, da z avtom ne divjam. Aja, teža avta je 1.300 kg, pa je Grand. Za primerjavo... povprečen karavan ima tud tam okol 1.300, edino pri Picassju imaš večji čelni upor.