berlonso je napisal/-a:Včeraj sem v noč bral forume in opažam, da so 2.0 radi zaribali in celo naredili luknjo v bloku motorja...
Kakor si napisal, pri 1.6 120km piše da je največ težav z variatorjem.
Zgleda 1.6 boljša varianta kar se motorja tiče. Ima kdo izkušnje, koliko kilometrov zdržijo tej 1.6 120km?
Kakšne pa so druge težave 147-ke? Na slabem glasu so, ampak po forumih razen podvozja ni brati resnejših težav.
Morda elektronika, kako se obnese? So popravila zahtevna?
Sem si lastil 147 120KM v obdobju 2003-2010 kupil 2 leti staro od prve lastnice s 30k km prodal sem ga z 110k km
Analiza
Alfe so bile relativno redke takrat frajerji so itak vozili srebrne Golfe 4 tudi jaz. Kupil sem jo ker mi je "zapela za oko" pričakoval sem stalne okvare glede na to da je italijan in ni to "nemška kakovost" No že v prvem ovinku sem se "zaljubil" v odzivnost volana mislim da 3,5 obrata od leve do desne skrajne točke prejšnji golf 4 je bil kot bi vozil viličarja v primerjavi z novo pridobitvijo

kratka prestavna razmerja motor, ki se rad vrti kaj potem če tuli pri 150 po avtocesti koga to briga ... ko si pritisnil je tudi pri 150 vleklo naprej pri prejšnjem golfu 1,4 75KM si pri tej hitrosti rabil že veter v hrbet da je prilezlo do 170 Alfa je vlekla

ni bil najhitrejši ni bil najboljši ... je pa komuniciral z mano

Skratka avto mi je zlezel pod kožo
Ravno zato sem ga po 8-ih letih s težkim srcem predal naprej ... še posebej ko sem poslušal morebitne kupce kaj so mi vse nabijali itak zmaga wanabe racer mislim da je bil iz Kranja ki je rekel da bi prišel pogledat plača v gotovini in bo sigurno kupil ciitram "če bo dovolj zabilo v hrbet" na tisti točki sem res bil na tem da ga obdržim za zmeraj. Potem je prišel kupec s katerim sva govorila skupni jezik je poznal znamko cenil ohranjenost in redno servisiranje ter plačal zahtevano.
Drugače razen porabe nimam kaj očitat avtu izrednih stroškov ni bilo če ne štejem variator

(enkrat nov drugič set za popravilo) samo to je tako variator če je zjeban takoj po vžigu ima par sekund dizel zvok potem je ok pa avto nima tiste "jeze" na obratih drugače lahko voziš s pokvarjenim recimo v nedogled ...
Morda moje izkušnje niso najbolj merodajne ker to kar se danes ponuja od rabljenih 147 ni niti približno to kar je bila moja 15 let nazaj tole z neta je
dalo že marsikaj skozi od wanabe racerjev do "strokovnega" servisiranja tako da to vse je bolj "boga mati" in ni niti A od Alfe
Če bi uspel dobit kakšno dobro ohranjeno z znano servisno zgodovino dalje zna bit zanimiv avto za nekoga ki ne dela dosti kilometrov mu pa vožnja ni samo prevoz od točke A-B.
Sem tudi sam občasno v skušnjavi da bi si jo spet kupil