E super, nekaj pa je odgovorov, hvala.
Ja, rabljeni (cca 2 leti) se prodajajo za zelo podoben denar. Če gledamo seveda podobno opremo. Multivana sem imel na testu eno popoldne, in sicer 150konjskega. Imel sem porabo dobrih 7.5 litrov (prevozil sem cca 120km, nekaj ac nekaj po mestu) in bil res presenečen. DSG menjalnik je odličen, multimedija, kot sem omenil je tu zaradi zaslona na dotik v prednosti (vključno s serijskimi zvočniki), najbolj pa se mi dopade, da lahko premikaš klop in sedeže naprej in nazaj zelo enostavno.
Mercedesa sem imel sicer "dlje" - iz petka na soboto, bil pa je tudi 190 konjski + 4 kolesni pogon. Ja, vožnja je precej bolj avtomobilska, manj "agresivno" je tudi podvozje. Sedeži se precej lažje jemljejo ven (lahko se jih tudi obrne), ne moreš pa zapeljati klopi naprej/nazaj za več kot par cm. Dopadlo se mi je el. odpiranje prtljaznika in zadnjega stekla ločeno, pa 360 kamera... zadeve ki jih bo dobil MV šele v T6.1 različici (no vsaj del teh). Zmotila pa me je poraba, ki kljub zelo podobni vožnji ni šla pod 10l, precej pocasnejši in manj "neopazen" menjalnik (z ameriško ročko) in pa multimedija, ki je obupno počasna, s tisto miško ter vrtljivim krogcem , ne podpira Android Auto, serijski zvočniki, ki so sramota za tak avto - vprašanje pa kako spila njihov Burmester. Ok, zadnji pogon (ce ne bi bil kot 4matic), stejem kot minus in pa skripajoco armaturo (ne pase v merciko).

No, v družini nas je 5 + srednje velik pes in kombi nam je postala edina izbira.
Vprašanje pa, kako je kaj s cenami servisov pri obeh.