Carmack je napisal/-a:Zaviranje z motorjem je pri teh mlinčkih (predvidevam da pri vseh) neobstoječe.
coco66 je napisal/-a:Pa zvok 3 cilindrov vas ne moti?
Blinder je napisal/-a:Carmack je napisal/-a:Zaviranje z motorjem je pri teh mlinčkih (predvidevam da pri vseh) neobstoječe.
Zaželjeno je, da je zaviranje z motorjem čimmanjše, ker je tako poraba goriva manjša.
DePalmo je napisal/-a:Sem ravno pogledal video ki ga je @limas prilepil, nato pa si vzel čas in se malo izobraževal. V videu naj bi bili Peugeot mehaniki, zato je tako pohvaljeno vse (piše med komentarji), slabih stvari pa ni omenjenih.
Prvotno navdušenje je nekako izpuhtelo ker so očitno tile 1.2 PureTech motorji občutljivi na pravo olje, drugače zna konkretno načeti (in pozneje tudi strgat) zobati jermen, navadni pa napoka. Sicer nevem kaj ima navadni jermen tukaj veze, je pa bil omenjan. S tem da priporočajo menjavo zobatega na 100.000 (Peugeot priporoča na 180.000), navadnega pa menjava celo na 40.000. Plus, da je zobat jermen v olju ... zato so občutljivi na olje in če samo enkrat naliješ napačnega, si zajebal motor in ti menjava ne uide. Motorja namreč.
Če ta motor voziš prenežno ali preveč agresivno, se bo nabral ogljik okoli ventilov in v Angliji plačujejo med 1200 in 1500 funtov za čiščenje ogljika. Omenjeno je tudi da se rade odlomijo svečke in ti seveda zjebe kompresijo, ter seveda cel motor.
Če pa se zgoraj ne zgodi, je pa motor super z veliko navora in še večjim užitkom za vožnjo. Ampak ker me že Kia zajebava (sicer ni še kritično, ampak ker je avto nov, sem toliko manj popustljiv) in ne grem še enkrat skozi to, 1.2 PureTech odpade. Sploh pa ker google vrne nazaj kar veliko težav za ta motor ... več kot bi želel. 1.6 THP naj bi bil sedaj že tretje generacija in poštiman, nisem pa še v detajle raziskoval če je temu tako. In na pretekle izkušnje drugih uporabnikov, se ga bom raje ognil.
BlueHDi ima lahko, poleg @RUNAČ-evega komentarja, težave s senzorjem AdBlueja in če se to zgodi, motorja NE moreš zalaufat. Te dejansko pusti na cesti kjer si, pa se j***. Naprej nisem raziskoval.
Torej Peugeot nima več dobrega in zanesljivega motorja. Jej ... sicer avto je res lep, ampak očitno odpade. Škoda. Sploh nevem kaj bi še drugega gledal ... tako da bo verjetno kar Kia ostala, ko pa crkne pa ... kdo ve.
@RUNAČ: Kia je Ceed LX Champion, letnik 11/2017, 1.6 CRDi, 68.000 prevoženih, črna zunaj in znotraj. Težave do sedaj: klima spustila (garancija), grelne svečke šle (upam da je to to, sedaj ni več mraza tako da še nevem - ni garancije), zlomljen nosilec mehanizma sprednjih brisalcev (plačal servis po nekaj pregovarjanja, ugotovil sem pa po menjavi prednjega stekla, čisto slučajno), raznorazni črički kateri se zdijo uradnem servisu normalni, barva občutljiva na vse in gre avto na poliranje letos ker izgleda da je star 10 let in ne 3, gretje ima svojo pamet in ali te zebe ali ti je vroče nikoli pa prav. In ko se vozim čez kakšne neravnine, poka sprednja šipa in samo čakam da rata pajčevina. Je pa že bila menjana in sedaj dejansko poka manj kot prva. Aja, pa za 136 konjev je len kot fuks ... Sicer gre, sam se mi zdi da ni to to.
metor je napisal/-a:Edino primerno olje za ta motor je Total Ineo first 0w-30...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov