cc09 je napisal/-a:Jaz imam starejšega leafa, za katerga bi bilo 150 km na dan malo preveč (zmogel bi, ampak bi treba malo pazit pod raznimi pogoji na hitrost, vsak dan veliko polnjenja, itd, za 2020 letnik pa to ni problem), ampak sam avto je dost podoben novejšemu in je ok. Tank od avta, dost prostoren, velik prtljažnik. Poznam dobro tudi nekoga, ki ima novejši model, dela po 35,000 letno z njim in stvar funkcionira.
Glede golfa si ne bi upal dost trdit, ne poznam. Razen to, da leafi imajo toplotno črpalko serijsko, pri golfu pa moraš pazit da kupiš takega z njo. Brez tega se jaz nekako ne bi igral.
soso je napisal/-a:Razmišljam v smeri električnega avta za dnevno prevozenih cca. 150km. Gledam Nissan leaf in e-golfa, oba letnik okoli 2020 do max 30.000 eur Je kdo lastnik omenjenih vozil na forumu? Kaksne so izkusnje?
Hvala
soso je napisal/-a:Razmišljam v smeri električnega avta za dnevno prevozenih cca. 150km. Gledam Nissan leaf in e-golfa, oba letnik okoli 2020 do max 30.000 eur Je kdo lastnik omenjenih vozil na forumu? Kaksne so izkusnje?
Hvala
Bom bolj tocen s podatki in razlozim, zakaj ne bo stresa. Avto bo pri hisi kot drugi avto. 150 sem napisal max. zgornjo mejo, to pa zaradi tega, ce vmes ne bo casa za polnjenje in bo nujno potrebno kam drugam in ne samo v sluzbo in nazaj. Za prevoz v sluzbo in nazaj se dnevno naredi slabih 45km + popoldan dodanih 30km. 1-2x tedensko zraven poti v sluzbo se 65km, torej skupaj 110 km. Se vedno ostane nekaj baterije. Res je, da bi se potem verjetno vec vozili, ampak ne bi rekoracili 150km na dan.
Če greš s štromarjem na dopust-daljšo pot, in kje vmes filaš, ni neke hude razlike v ceni na prevoženi kilometer kot z dizlom.
V 10 letih lahko pride do problemov z baterijo in se tvoji izračuni obrnejo v čisto drugo smer. 10 let star dizel bo še vedno vreden vsaj 5-7 tisoč. Električni z slabo baterijo bo še samo za rezervne dele.
Po forumu brska: Wabash in 34 gostov