Interesiram se v nakup Passat Alltrack 190HP avtomatik, in sicer konkretno letnike okrog 2019-2020.
Zakaj iščem tak model vozila?
- Za naslednjih 7-10 let bi rad enega ICE-ja, preden nas prisilijo vse na EV.
- Rabim prostoren avto s kljuko (za kolesa) in avto ki je malo dvignjen od tal, ker mam aktiven življenski stil.
- SUV variante mi niso niti malo všeč, pa še vsi imajo predimenzionirane gume (še ena nepotrebna draga stvar na dolgi rok).
- Pomembnejša zadeva mi je tudi pozicijska memory mesta na sedežu, saj sva s partnerico precej različnih višin in je ročno prestavljanje zica absolutni no-go. Ta pogoj sicer žal precej zoža moj izbor.
- Ta model mi je vizualno všeč
Sem bil na eni testni vožnji tega modela, kjer je avto videt ok, zadeva se pelje vredu, kakih čudnih zvokov ni bilo zaznati. Konkretni model je imel prevoženih cca 100kkm. Rahlo so tresle zavore, ampak bi to pripisal temu, da že kar nekaj časa stoji pri dilerju - tole bi seveda še preveril na dodatni testni vožnji s svojim mehanikom. Je pa bila ena težava z tempomatom (nedelujoč tempomat z napako/klicajem) - tole diler zatrjuje, da bodo zagotovo uredili preden avto gre ven.
Me pa zanima par zadev - sploh glede na to, da bi to bil moj prvi VW:
- kako se vam zdi cena vozila okrog 29k€? Glede na težko dobavljivost novih vozil (sem preveril na več mestih, in je skoraj absolutno vse za čakat in naročilo samo na zahtevo - nič več ni nekih zalog) se mi zdi, da bom ali zelo drago plačal za novo vozilo ali pa malo manj drago za rabljeno. Da bi avto rabil takoj sicer ne, ampak težko je napovedat kam bodo cene sploh šle, rad bi pa menjal v roku dobrega leta dni. Hkrati me skrbijo vedno višje cene ICE avtomobilov, da potem zgledajo EV bolj privlačni. Sicer se o ceni še pogovarjamo, ampak če mi ponudba ne bo všeč bom pač rekel prodajalcu "NE HVALA".
- kako je z zanesljivostjo za ta motorni sklop v kombinaciji z avtomatskim menjalnikom?
- kakšne znane hibe za te letnike passat alltrackov?
- na kaj paziti pri tem modelu/letniku/motorju?
- je pri alltracku vzdrževanje kaj ekstra dražje kot pri navadnem passatu? Trenutno vozim mondeo karavan, predvideval bi, da je vzdrževanje cenovno tam-tam.
- kaj si mislite o jamstvu Porsche? sam ga bom vzel, ker dandanes več nikomur ne zaupam na besedo in raje malo lažje spim za tistih par stotakov.
Servisi so glede na besede prodajalca na 15kkm baje za cca 300€. Servis DSGja na 60kkm baje za cca 300-400. Cene držijo?
Se priporočam za kakršnekoli informacije in izkušnje. Glede na to, da skoraj desetletje že vozim en avto in se nisem spuščal v nakupe vmes seveda lahko v mene zabrišete še kak nasvet pri kupovanju.
Peace

LP