Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

pavel
Novinec

Pasat ali Octavija

Napisal/-a pavel Pe sep 13, 2024 6:26 pm

Odločam se za nakup rabljenega avtomobila. Trenutno ste v igri WV Passat in Škoda Octavia letnik 2019 - 2021 za cca 20 000 eur. Zanima me razlika med enim in drugim ker še v nobenem teh letnikov nisem sedel. Glede na to, da nisem ravno poznavalec avtomobilov bi dal za avto nekaj več in kupil z garancijo preko Das Velt auto. je to zanesljiva garancija? Pri motorjih gledam 20 TDI, ali pa hibrid bencinar. Delam do 25000km letno mešano, nekaj AC nekaj lokalno. Zaželen bi bil tudi avtomatski menjalnik. Kaj mi priporočate?
lp

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Re: Pasat ali Octavija

Napisal/-a mevden Pe sep 13, 2024 6:32 pm

Vzami passata 2.0 tdi, dsg, faceliftano verzijo..torej od 2020 če se ne motim...highline in to je to.ne moreš primerjati z octavio, drug razred. Seveda je Passat višji razred.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe sep 13, 2024 7:52 pm

Glede na to da je vedno več zastojev po cestah, definitivno hibrid.

Kohec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kohec Pe sep 13, 2024 8:38 pm

Tudi jaz sem se pred par leti odločal tako, kot ti - med octavijo in pasatom. Izbral sem pasata 2.0 TDI z DSG menjalnikom in higline opremo.
Mislim da sem se pravilno odločil, z avtom sem zadovoljen, dela BP. Tudi v ceni ni bilo velike razlike. Octavija je bila takrat precenjena. Tudi opremljen je pasat bolje.

golfko di zlodko
Nov uporabnik

Napisal/-a golfko di zlodko So sep 14, 2024 9:52 am

Pred petimi leti smo se tudi mi odločili za novi avto. Opcija je bila ali golf 7.5, 2.0 TDI DSG ali Octavia 2.0 TDI DSG. Res da je bila škoda nekoliko prostornejša od golfa, pa ni bilo (vsaj zame ne) primerjave glede kvalitete. Odločili smo se za golfa. Zadeva je odlična in nam ni žal za to odločitev. Je pa passat še višje po kakovosti od golfa. Tako da jaz bi vsekakor posegel po passatu.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Ne sep 15, 2024 12:00 am

Treba se je zavedat, da je Passat razred višje od Octavije. Slednja je bolj primerljiva z Golfom (Variant) s katerim sta v istem razredu, o kvaliteti pa težko kaj rečem, ker s Škodo nimam izkušenj. Vsekakor bi v tem primeru gledal za Passatom, niti ni toliko važno ali je facelift ali ne, bolj je važno da se najde dobro ohranjen primerek.
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov