Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

golf IV 4-motion - kupiti ali ne?

Napisal/-a sonic Po apr 05, 2004 1:20 pm

sem nekje zapazil da prodajajo golfa IV, letnik 1999. Je 4-motion, motor pa 1.8 bencinski s 125 KM. Ima vso živo opremo (šibedah pa okna na elektriko, daljinsko centralno, klima itd). Kilometrov cca 65.000, ceno postavljajo pa na 2,2 milijona. Sem si ga tudi na hitro ogledal od zunaj in zgleda zelo dobro ohranjen. Je pa menda od prve lastnice.

A se mi splača tole kupovati? Kakšno je vaše mnenje o tehle 4-motion mašinah?

Sicer iščem čisto običajen avto (nič športnih variant) - no saj ta je normalen, razen da ima malo močnejši motor kot sem sprva nameraval, pa bi se mogoče kar prileglo.

mnenja?

Uporabniški avatar
Suljo
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a Suljo Po apr 05, 2004 1:24 pm

Hm glede 4motion-a če ga že morš met, pa če zviš kje u gorah ga je dobr met, drgač ti pa jst ne priporočam tok, sej ti povečuje porabo goriva, gum pa še česa :wink: Je pa res da se bolš drži ceste, sam kokrat pa to rabš?? Nevem no...mal premisl če se ti to splača. Cena se mi zdi pa ugodna, pa če je od prve lastnice je pa sploh ql :wink:
LP

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Kraj: krško

Napisal/-a tigrica Po apr 05, 2004 1:34 pm

s kod pa je ta avto če je z krškega ti lahko garantiram da je dober avto
ker se tu tudi prodaja eden tak avto pa ga poznam
lp tigrica

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po apr 05, 2004 1:37 pm

ha, v bistvu 4x4 pogona SPLOH ne rabim, se vozim po mestu pa malo po avtocesti. ampak ko kupuješ rabljene je pač tko - ima kar ima. drugače mi je avto všeč ker izgleda lepo (in je ohranjen), pa vso opremo ima (kljub klimi ima tudi šibedah, kar je moj mali fetiš :P ), pa 125 KM se mi zdi fino (čeprav bi zame bilo 100KM verjetno že dovolj).

torej je vprašanje glede 4-motion bolj to, ali bi bilo bolje tega NE imeti ali je vseeno.
a cena se ti zdi ugodna, praviš? (se ne spoznam toliko).

frza
Novinec

Napisal/-a frza Po apr 05, 2004 1:39 pm

Ja cena je dobra,...mislm pa tut, da na 4x4 ne boš razočaran in ti ne bo žal...
Slika

Uporabniški avatar
Suljo
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a Suljo Po apr 05, 2004 1:39 pm

sonic je napisal/-a:ha, v bistvu 4x4 pogona SPLOH ne rabim, se vozim po mestu pa malo po avtocesti. ampak ko kupuješ rabljene je pač tko - ima kar ima. drugače mi je avto všeč ker izgleda lepo (in je ohranjen), pa vso opremo ima (kljub klimi ima tudi šibedah, kar je moj mali fetiš :P ), pa 125 KM se mi zdi fino (čeprav bi zame bilo 100KM verjetno že dovolj).

torej je vprašanje glede 4-motion bolj to, ali bi bilo bolje tega NE imeti ali je vseeno.
a cena se ti zdi ugodna, praviš? (se ne spoznam toliko).

Ja cena res ni navita, če gledaš da je prodajalc prvi lastnik, nima morja kilometrov, je lepo ohranjen pa še velik dodatne ma. Nov je mogu bit zihr tm ene 4,5 - 5 mio :wink:
LP

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To apr 06, 2004 7:19 am

no, sedaj vem že nekoliko več. hvala za odgovore do sedaj, če se še kdo kaj spomni, pa kar z besedo na plano!

lep dan želim vsem!

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr apr 07, 2004 8:16 am

Hm pa še nekaj - doma sem našel ene stare reklamne prospekte od VW (iz leta 2000) in sem hotel pogledati tovarniške podatke za 1.8 4motion.

Vendar je bil 4motion omenjen samo pri veliko močnejšem motorju (2 litra ali celo več, ne vem če ni bil celo 6valjnik), pa tudi pri "navadnem" 1.8-litrašu je pisalo da ima 150KM (ta avto v oglasu pa naj bi imel 125KM). Hm to mi je malo čudno.

Sicer me sploh ne moti da ima 25KM manj (150 KM bi mi bilo skoraj preveč) ampak nenavadno se mi zdi da so podatki drugačni.

Bi znal kakšen poznavalec golfov to razložiti? (avto je letnik 99, prospekt pa iz l.2000)

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Sr apr 07, 2004 8:36 am

sonic je napisal/-a:Hm pa še nekaj - doma sem našel ene stare reklamne prospekte od VW (iz leta 2000) in sem hotel pogledati tovarniške podatke za 1.8 4motion.

Vendar je bil 4motion omenjen samo pri veliko močnejšem motorju (2 litra ali celo več, ne vem če ni bil celo 6valjnik), pa tudi pri "navadnem" 1.8-litrašu je pisalo da ima 150KM (ta avto v oglasu pa naj bi imel 125KM). Hm to mi je malo čudno.

Sicer me sploh ne moti da ima 25KM manj (150 KM bi mi bilo skoraj preveč) ampak nenavadno se mi zdi da so podatki drugačni.

Bi znal kakšen poznavalec golfov to razložiti? (avto je letnik 99, prospekt pa iz l.2000)

1,8 125KM je navadna mašina, 150KM je pa 1.8T kolkor jst vem.
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Sr apr 07, 2004 8:16 pm

evo tole stran mi prvo vn vrže

sicer je v nekem čudnem jeziku ampak podatki so :)

http://vw.prestige.km.ua/golf04.html

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če apr 08, 2004 7:49 am

hvala Sonny, super. očitno neka ukrajinska stran, pa piše po njihovo (mogoče rusko?). ni važno, vse podatke sem lahko razbral.

hvala tudi vsem ostalim, ki ste pomagali.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov