Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

damjanc
Nov uporabnik

Kraj: lj

enoprostorci

Napisal/-a damjanc Ne jun 20, 2004 10:24 pm

kerga enoprostorca priporocate??
sam se navdusujem nad evsionom vitom ali 806?? Diesel

kaksne izkusnje s katerim od zgornjih?? in predlogi..

hvala

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne jun 20, 2004 10:27 pm

Kolk to letnik približno... Drugač pa je una serija PSA mal manjša od vita, ki je v bistvu že rang VW transporterja... Kaj pa Espace?

Drugač pa Peugeot al pa Citroen 2.2hdi...
Slika

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Ne jun 20, 2004 10:27 pm

Meni osebno najbolj potegne Galaxy.
Na drugem mestu C8.

Ostalo ne obstaja.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

damjanc
Nov uporabnik

Napisal/-a damjanc To jun 22, 2004 12:11 pm

Tm nekje od letnika 97 naprej in do 2 miljona. Ciljam na nakup v tujini saj pri nas ni izbire predvsem dieslov ni..
Ford?? a nimajo pr fordu ponavadi zasoljene cene delov?? u konči fazi galaxy, sharan al pa alhambra to je v bistvu eno in isto predvsem glede izgleda.ter visokih cen
Espace glede na letnik, izgled in opremo imajo previsoke cene..

lp
damjanc

-EC-
Stalni uporabnik

Kraj: 1231

Napisal/-a -EC- To jun 22, 2004 12:35 pm

806ko ma fotr, ampak ima bencinarja. Z avtom je kr zadovoljen. Men je pa armatura grda :P

Kaj če bi pa kj manžga uzel, k to je res velk avto, razn če boš kj vozu?

Lp!

Uporabniški avatar
KrEn
Novinec

Napisal/-a KrEn To jun 22, 2004 12:45 pm

js sm se vozu v espacu in previi in bi raje izbral espaca - nekako mi daje boljši občutek med vožnjo - udobje (boljši zici, pa tišji je...) pa izdelava se men zdi bolj kvalitetna kot pri previi (na vesoljsko ladjo me spominja), Previa pa je nekam bolj navadna noter - tipična vzhodnjaška - ampak to je stvar okusa.:P

poleg tega pa gre espace velik boljs.

Drgač je pa Previa tud zakon, še pusebi sprednja maska, pa 8 folka gre lahk not.

moji izbiri bi bli:

1. Espace
2. Previa
3. Sharan
Ora Et Labora :?

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To jun 22, 2004 7:54 pm

DAMJANC. Izbira je predvsem odvisna od tega čemu daješ prednost (prilagodljivost, notranjost, motor oz ostala mehanika ... ). Sedaj si nekako izbiro skrčil na ESPACE in »trojčke«. Če imaš na izbiro »trojčke« in ESPACE na kratko bi rekel tako;
- ESPACE je po mojem okusu v notranjosti bolj »domač«, prijeten, sedenje je na zadnji sedežih boljše (pri trojčkih so zame preveč nizki)
- »trojčki« imajo mojem mnenju veliko boljše lastnosti motorja TDI (zmogljivosti-poraba). Priporočljivo je, da iščeš motor s 110 »konji«. So tudi 90 »konjski«, ki pa so za bolj umirjene voznike.Tudi ostala »mehanika« je boljša.
Ceno držijo eni in drugi preprosto zato, ker so to v Evropi najbolje prodani primerki, iskani, ljudje jih cenijo - posledično je cena primerna.
Sicer pa je poleg omenjenih ponudba kar pestra. Izbira pa seveda tvoja.

LP

Uporabniški avatar
GReddy_
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a GReddy_ To jun 22, 2004 8:10 pm

Nekje sem slišal, mislim da pred kakšnim letom dni, da naj bi imel VW Sharan od enoprostorcov najmanj okvar("le" 35/1000 avtomobilov-al tam nekje, ampak vseeno ogromno).

Sem pa spet slišal da naj bi bil Renaultov espace med boljšimi enoprostorci, kar jih je za sedaj na trgu. :wink:

damjanc
Nov uporabnik

Napisal/-a damjanc Sr jun 23, 2004 11:20 pm

Previj se malo prodaja, če pa že znajo biti drage (je le toyota). Espaceji pa bi mi prišli v postev le letniki nekje okoli 95, 96 saj kot pravim reanulti drzijo ceno sigurno pa ne zastonj. vrjetno bi pozrl kaksno leto vec ce le km nima prevec.

Pa lepo prosim še kakšne spletne prodajalne v eu oz. nemčiji. (poleg webmobil, autoscout,in mobile.de)

hvala!!

Uporabniški avatar
luca
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a luca Sr jun 23, 2004 11:47 pm

Espace, je glede na to kaj dobis, sigurno vreden svoje dnarja, ga mamo trenutno doma letnik 99, pa je avto raketa proti ostalim enoprostorcem, smo meli do zdaj 3 druge.

Edini problem so servisi pa rezervni deli, ki so pa milo receno svinjsko dragi (menjava jermena pri 100.000 je prisla 400k SIT!!!)

Luca
*Lord grant me the serenity to accept the things I cannot change,
the courage to change the things I can,
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pissed me off*

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To jun 29, 2004 1:11 am

Kaj pa Honda Shuttle ?
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

damjanc
Nov uporabnik

Napisal/-a damjanc Sr jun 30, 2004 4:37 pm

Samotar je napisal/-a:Kaj pa Honda Shuttle ?

Ta je malo premejhn. iščem namrec nekaj z 6-7 sedeži. kolikor toliko udobno za vse potnike.

pasatko
Nov uporabnik

Napisal/-a pasatko To jul 06, 2004 10:46 am

Pol leta imam espaca bencinarja V6 letnik 98.
Iskal sem ga več kot pol leta – da sem našel tega, lepo ohranjenega in vzdrževanega.
Gledal tudi za Sharani in še čim, pa mi je za ta denar (okrog 2,5 mio) Espace daleč najboljša izbira. Je pa to zelo drag avto za vzdrževat, če se ne znajdeš.
Vsekakor priporočam mlajšega od l.97 (novejši model, svetlobna leta lepši od prejšnjega), za tvoj denar bi moral dobiti lepo ohranjenega 2,0 115 bencinarja.
Neproblematičen motor, poraba pod 10, poceni vzdrževanje in registracija.
O dizlih za ta denar raje ne sanjaj, ker boš imel kasneje tu mač stroškov.
Ko sem sam gledal, bi ga kupil (dizla) če bi imel na razpolago vsaj 3 mio in če bi obstajal z avtomatskim menjalnikom.

Pa ob nakupu pazi, da bo imel vseh 7 sedežev, zelo je težko dobit manjkajoče, novi so okrog 130k sit / kos.

LP

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy To jul 06, 2004 11:00 am

damjanc je napisal/-a:
Samotar je napisal/-a:Kaj pa Honda Shuttle ?

Ta je malo premejhn. iščem namrec nekaj z 6-7 sedeži. kolikor toliko udobno za vse potnike.

Fotr ma Shutla, 2.3 avtomatik, stric je meu že ene 3 espace. Honda res zgleda mejhna, ampak se v njej peleš lepš kokr v Espacu. Men je blo v espacu prou tesno, ker sediš ful visok, pa use je tko temno, medtem k se v shutlu peleš kokr v dnevni sobi. Avto je res fantastičn, glede na to da je že mal v letih, ampak useen dobiš use: šajbe na štrom, šibedah, klima, tempomat, če maš srečo lahko dobiš še tazga z usnjem. Specialnost shutla je pa zadnja klop, ki se zloži v dno prtljažnika in dobiš ogromn prostor za prtlago. Edino kar je pomankljivost tega avta je, da jih je malo. Kakovost je na nivoju, honda pač zna. Žre mal nad 10imi litri, pač avtomatik pa 2300 ccm, sam maš pa zato 160 konjičev. Aja pa še to, zadnja klop je za otroke, tko da če boš okol vozu odrasle premišljuj o grand espacu.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga To jul 06, 2004 11:13 am

VW touran TDI s kromiranimi letvicami!!
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To jul 06, 2004 9:56 pm

Gyga je napisal/-a:VW touran TDI s kromiranimi letvicami!!

Lahko predvidevam, da nisi cele teme bral al si pa butl.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr jul 07, 2004 7:09 am

Touran je meni tud lep, samo dvomim da ga dobiš za 2 mio :) Meni je Espace tudi zakon, če pa nabaviš Pugija pa si car :)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Sr jul 07, 2004 7:13 am

samotar: Verjetno nism butl. Lahko pa sklepas da nekateri nimamo casa da beremo celotne diskusije. Se pa opravicujem, ce sem stem koga uzalil.

VW touran -> moje sanje pac
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov