Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

metam
Nov uporabnik

VOLVO - kaj menite

Napisal/-a metam Sr jul 07, 2004 7:36 am

VOLVO S40 1.9 TDI - kaj menite o njem glede tehničnih lastnosti, opreme, vzdrževanja itd. Kaj je možno dobiti za cca 2,5 MIO - koliko starega?

:evil:

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr jul 07, 2004 8:11 am

men se zdijo te "stare" mašine tdi nekam glasne in robustne....??? kvaliteta in trpežnost dobra (če ne odlična)
Slika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: VOLVO - kaj menite

Napisal/-a Tomaz40 Sr jul 07, 2004 8:13 am

metam je napisal/-a:VOLVO S40 1.9 TDI - kaj menite o njem glede tehničnih lastnosti, opreme, vzdrževanja itd. Kaj je možno dobiti za cca 2,5 MIO - koliko starega?

:evil:

Mi mamo 1.8 bencinarja. Vzdrževanja poleg rednega praktično ni. Servisi so seveda odvisni od tega kaj menjaš. cca35k SIT je spodnja meja servisa, ker je že samo olje čez 20k SIT. Oprema je seveda odvisna od vsakega modela, ker si ponavadi ljudje sami izbirajo opremo in ne kupujejo paketov.

Za motor ti ne bom govoril ker se razlikuje, podvozje je dobro, če je prazen je malo podkrmarejn, poln pa prekrmarjen, tko da je neka zlata sredina v bistvu še najboljša. Pomoje za 2,5 mio dobiš starega recimo 4-5 let.

Če te še kaj konkretnega zanima kr vprašaj.

LP Tomaž
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric So jul 10, 2004 1:44 pm

Tud jaz sem se zanimal za takega VOLVOTA (V40 TDI), pa so mi vsi odsvetovali nakup. Brskal sem tudi po tujih VOLVO forumih, in odkril, da imajo ti avti veliko problemov z menjalniki, pa tud motorji niso nevem kaj, tako da me je nakup minil. Sedaj imam VOLVO 740 TD, in če bom menjal, bom kupil novejši model S 70. Kvaliteta pri VOLVOTU se začne pri višjih modelih.

LP
Bric.

Don_M
Nov uporabnik

Napisal/-a Don_M Sr okt 20, 2004 2:37 pm

Mene pa zanima kaj pomeni (če sploh kaj) če ti prodajalec da garancijo na prevožene kilometre. Zanima pa me še če ima kdo izkušnje z AVTOMIK-om iz Kopra, ali imajo vsi avtomobili navite števce,...
hvala

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Sr okt 20, 2004 2:54 pm

Če imaš garancijo na prevožene km pomeni da ti prodajalec jamči da ima avto toliko km in če jih ima več, sledi isto kot pri navadni garanciji ali vrnitev izdelka ob vrnitvi denarja, znižajne kupnine ipd...
Garancija naj bo zapisana, tako ga lahko tožiš v primeru težav...
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Don_M
Nov uporabnik

Napisal/-a Don_M Sr okt 20, 2004 4:14 pm

Kako pa bi potem preveril koliko realnih km ima avto. Se to da narediti na pooblaščenih servisih (priklop na računalnik), se kdo s tem ukvarja privat (menda to delajo nekateri za VW).
Pa se to: ima kdo izkusnje z motorji 1.9 116km, poraba, pospeški, hrup v notranjosti, na koliko km so večji servisi, je vzdrževanje res drago,..

hvala še enkrat

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Če okt 21, 2004 6:57 am

Hja, za računalnike nisem ziher, baje je zapisano v compu, sam še nisem mel izkušenj (noben moj avto še ni imel compa :oops: ). Drugače pa lahko pogruntaš po običajnih znakih, obrabljenosti sklopov itd... Mogoče pokličeš na servis, kjer je bil prej servisiran ali pa bivšega lastnika...
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov