Za denar do milijona je za moje pojme najboljša izbira civic 1.4i.
Ima malo porabo, pri registraciji si v zelo nizkem razredu (75 km) a z posegom za 1000 sit iz motorja spraviš približno 90 KM, avto je japonsko zanesljiv in serijsko dobro opremljen (servo, el. pomik stekel in ogledal, centralno), naknadna vgradnja klimatske naprave je precej cenejša kot pri evropejcih, ker je že vse pripravljeno zanjo, poleg tega pa je bil avto zelo priljubljen pri upokojencih in gospodičnah, tako da so večinoma dobro ohranjeni in imajo malo kilometrov.
Je pa res, da ima samo tri vrata. Če se večinoma voziš sam boš že potrpel, drugače pa je znotraj avto zelo prostoren (bolj od konkurentov, sploh za kolena), edino prtljažnik je dokaj majhen, a povečljiv,
Z ostalimi pa je tako: golf je zagotovo precenjen, ibiza in cordoba sta še stara modela, ki sta bila narejena tam nekje okoli 91, tako da sta za današnje razmere že ZELO zastarela in predvsem majhna (sedanji lupov velikostni razred

), peugot 306 pa je poleg civica najboljša izbira, samo je meni osebno znotraj grd kot smrt.
Izbiraj torej med 306, civicom in golfom, odvisno od potreb. Če se boš vozil sam je civic zagotovno najboljši in najmanj zahteven za vzrdževanje, golf je golf, z peugotom pa tudi ne boš zgrešil, samo je precej manjši od ostalih dveh (20 cm krajši od civica, dobrih 10 od golfa) in vizualno za moje pojme preveč dolgočasen.
Zapelji se z vsakim od njih pa se boš najlaže odločil.