Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

mazda 323F

Napisal/-a Mrcina Če jul 15, 2004 11:44 am

Je***ti, tale mazda me kuri bolj in bolj. In sicer letnik 1996-1998. Dejte mi majstri za mazde povedat ene par stvari. Kako je z običajno serijsko opremo pri teh avtih. Men se zdi, kakor da imajo vse el. strešno okno. Je to običajna oprema? Sredinsko naslonjalo za roke tut najbrž, ker ga imajo vse. Kaj je še od opreme običajno za ta avto?
Koliko je pa kej prostora, sploh v prtljažniku? Aja, pa koliko kej kuri 90KM motor?

Hmmm, pozna kdo koga, ki prodaja kakšno lepo ohranjeno???

Ej zdej sem gledal, kako se jo da spedenat, pa na hrvaškem sem eno rdečo videl, hudo za znoret... Bemti...Kuri me res!

LP Mrcina

P.S. Za mazda forum že vem, samo mi ne dela, oz. mi zapira explorer vsakič ko kliknem na kako temo... Isto pri renaultovem forumu... Se komu sanja kaj je to?
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Re: mazda 323F

Napisal/-a mazda-mx3 Če jul 15, 2004 1:57 pm

Mrcina je napisal/-a:Je***ti, tale mazda me kuri bolj in bolj. In sicer letnik 1996-1998. Dejte mi majstri za mazde povedat ene par stvari. Kako je z običajno serijsko opremo pri teh avtih. Men se zdi, kakor da imajo vse el. strešno okno. Je to običajna oprema? Sredinsko naslonjalo za roke tut najbrž, ker ga imajo vse. Kaj je še od opreme običajno za ta avto?
Koliko je pa kej prostora, sploh v prtljažniku? Aja, pa koliko kej kuri 90KM motor?

Ej zdej sem gledal, kako se jo da spedenat, pa na hrvaškem sem eno rdečo videl, hudo za znoret... Bemti...Kuri me res!

LP Mrcina

P.S. Za mazda forum že vem, samo mi ne dela, oz. mi zapira explorer vsakič ko kliknem na kako temo... Isto pri renaultovem forumu... Se komu sanja kaj je to?

1. zamenjaj IE z mozilla firefox ali pa opero :P
2. 1.5 90KM so OK motorcki...ce te kaj zanima v zvezi z njimi kontaktiraj Virage-a na tem forumu ali pa na mazda forumu...isto za serijsko opremo...ti bo znal kaj vec povedat...no pa yavarye tudi.

Lahko pa prides na nas irc kanal (#www.mazda-si.net).... ce bos imel sreco bo ksen ziv gor hahaha

Najprej pa IE zamenjaj s cim bolj uporabnim ;)
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če jul 15, 2004 11:35 pm

Svetilnost luci pri F modelu je en kur.c k so zlo mejhne. Preverjeno.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Pe jul 16, 2004 6:03 am

mazda-mx3 je napisal/-a:
Najprej pa IE zamenjaj s cim bolj uporabnim ;)

Bi pa ne morem, ni v mojih rokah... Bom zrihtal pa pridem na mazda forum...

Drugače pa, napište še kej...

LP mrcina
dihtunga.press

MajstR
Nov uporabnik

Kraj: Dob pri Šentvidu

Napisal/-a MajstR Ne jul 18, 2004 3:24 pm

Samotar je napisal/-a:Svetilnost luci pri F modelu je en kur.c k so zlo mejhne. Preverjeno.

ej js mam to mazdo pa ful dobr svetjo luči nevem kero si ti gledu :roll:
drgač kokr sm js slišu kdor jo ma je kar zadovoln

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Ne jul 18, 2004 3:31 pm

Samotar je napisal/-a:Svetilnost luci pri F modelu je en kur.c k so zlo mejhne. Preverjeno.

Zamenjaš une čip-čap žarnice za "Osram Silverstar" pa bo treba sončne špegle dat gor :wink:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

MajstR
Nov uporabnik

Kraj: Dob pri Šentvidu

Napisal/-a MajstR Ne jul 18, 2004 3:45 pm

Mrcina je napisal/-a:Je***ti, tale mazda me kuri bolj in bolj. In sicer letnik 1996-1998. Dejte mi majstri za mazde povedat ene par stvari. Kako je z običajno serijsko opremo pri teh avtih. Men se zdi, kakor da imajo vse el. strešno okno. Je to običajna oprema? Sredinsko naslonjalo za roke tut najbrž, ker ga imajo vse. Kaj je še od opreme običajno za ta avto?

LP Mrcina

ej men je tud ful huda ta mazda :D
a maš slučajno kšne fotke od teh spedenanih kr mene tud zanima kako bi se jo dal kej porihtat sj neki slik mam sam bi rad vidu se kej več
ta mazda je 1.5l pa je 1996 letnik k smo jo kupil (prej je bla od fotra) je mela SE opremo pa je bla vsa elektrika klima 2 airbaga pa abs servo vse za tist cajt
sam če si uzev s klimo pol si mogu za strešn okn doplačat nevem kakšne so pol prodajal
glede porabe je pa tko da manj pokur kot 1.4l 75km motor od renoulta

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Ne jul 18, 2004 5:40 pm

Slikc nimam zdejle, sam če prečekiraš forum boš našel linke do enih tunerskih firm v avstriji, kjer so hude slikce, lahko pa prečekiraš avto od saleta, ki marsikaj napiše na tem forumu, on ima eno hudo belo 323f v6 predelano za dirke.

Kar se tiče pa porabe pa skor ne morem verjet. Da 90 konjev 323f pokuri manj kot 75konjev renaultova mašina? Ker trenutno vozim glih tak avto (R19 1,4), na njem mam porabo povprečno okol 6,5litra torej praviš da naj pričakujem na mazdi manjšo??? Zakon!

Veš kaj me še zanima, prtljažnik. Kolk je to kej veliko. Ker je od znotraj sploh še nisem vidu razen na slikah. Lahko pa še kej napišeš o tvojih izkušnjah s tem avtom.

LP Mrcina
dihtunga.press

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne jul 18, 2004 6:42 pm

Mrcina je napisal/-a:Slikc nimam zdejle, sam če prečekiraš forum boš našel linke do enih tunerskih firm v avstriji, kjer so hude slikce, lahko pa prečekiraš avto od saleta, ki marsikaj napiše na tem forumu, on ima eno hudo belo 323f v6 predelano za dirke.

Kar se tiče pa porabe pa skor ne morem verjet. Da 90 konjev 323f pokuri manj kot 75konjev renaultova mašina? Ker trenutno vozim glih tak avto (R19 1,4), na njem mam porabo povprečno okol 6,5litra torej praviš da naj pričakujem na mazdi manjšo??? Zakon!

Veš kaj me še zanima, prtljažnik. Kolk je to kej veliko. Ker je od znotraj sploh še nisem vidu razen na slikah. Lahko pa še kej napišeš o tvojih izkušnjah s tem avtom.

LP Mrcina

Te starješe mazde majo neverjetno porabo. Mi smo mel 626 letnik 92 z 2.0 16v donc motorjem in 115 Km; poraba? -Smešnih 7.5 litra
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Po jul 19, 2004 9:37 am

Meni je ta Mazda tudi noro lepa :oops:

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Po jul 19, 2004 9:47 am

Jst sm tak, da enkrat ko se zakurim, bi kr na horuk, pa bi jo domu pripeljal... Sam zdej moram pa čakat še kake tri mesece, da se še neki dinarčkov nabere, pa pol moram tega prodat, pa pol se moram brzdat da ne kupim prve, mimo katere pridem... V glavnem čez kake pol leta, če ne bo šlo kej narobe, bo mrcina ponosni lastnik 323f (in pa če mi vmes ne rata kak drug avto lep za pop***it) :D :D .

LP Mrcina
dihtunga.press

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po jul 19, 2004 8:05 pm

Te mazde rade olje pijejo (kar precej) to glede luči je pa res (da slabo svetijo) to pa zato,ker plastika zbledi,tko da je potem kr motna in s tem se zmanjša svetilnost,kar se občuti ponoči. Aja pa v zavornih čeljustih rada vodila zamrznejo oz. zaštekajo - da me ne bo kdo narobe razumel!

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po jul 19, 2004 8:23 pm

Lep avto, bi ga tudi jaz imel... Kdo ve kaj me bo prijelo ko bom imel keš. Zdaj sem mahnjen na Honde ampak do takrat ko bom nabral keš bom pa že na čisto nekaj drugega (najbrž bo Japonc ali pa Peugeot- vsaj to drži).
Evo enga:
http://www.avto.net/rabljena2002/oglasPodrobnosti.asp?id=125828
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Virage
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Virage Po jul 19, 2004 9:03 pm

šmeks je napisal/-a:Te mazde rade olje pijejo (kar precej) to glede luči je pa res (da slabo svetijo) to pa zato,ker plastika zbledi,tko da je potem kr motna in s tem se zmanjša svetilnost,kar se občuti ponoči. Aja pa v zavornih čeljustih rada vodila zamrznejo oz. zaštekajo - da me ne bo kdo narobe razumel!

Šmeks, to ti iz izkušenj?

Vozim Mazdo 323 sedan, pa nisem imel problemov s preslabo svetilnostjo luči ali prevelikim pitjem olja, kilometrov imam pa 187.000. Do sedaj mi je enkrat počil izpuh in pokvaril se je mehanizem za brisalce.
Cocaine is God's way of saying you're making too much money.Cocaine is a hell of a drug.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina To jul 20, 2004 8:54 am

Symon je napisal/-a:Lep avto, bi ga tudi jaz imel... Kdo ve kaj me bo prijelo ko bom imel keš. Zdaj sem mahnjen na Honde ampak do takrat ko bom nabral keš bom pa že na čisto nekaj drugega (najbrž bo Japonc ali pa Peugeot- vsaj to drži).
Evo enga:
http://www.avto.net/rabljena2002/oglasPodrobnosti.asp?id=125828

Malce sumljiva cena, se ti ne zdi??? Drugače mi je a ta barva zakon, dost boljš kot one zelene, ki jih je cel kup...

LP Mrcina
dihtunga.press

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Kraj: brežice

Napisal/-a [g0ran24] To jul 20, 2004 8:59 am

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din To jul 20, 2004 1:09 pm

Virage je napisal/-a:
šmeks je napisal/-a:Te mazde rade olje pijejo (kar precej) to glede luči je pa res (da slabo svetijo) to pa zato,ker plastika zbledi,tko da je potem kr motna in s tem se zmanjša svetilnost,kar se občuti ponoči. Aja pa v zavornih čeljustih rada vodila zamrznejo oz. zaštekajo - da me ne bo kdo narobe razumel!

Šmeks, to ti iz izkušenj?

Vozim Mazdo 323 sedan, pa nisem imel problemov s preslabo svetilnostjo luči ali prevelikim pitjem olja, kilometrov imam pa 187.000. Do sedaj mi je enkrat počil izpuh in pokvaril se je mehanizem za brisalce.

No glede svetilnosti bi se strinjal pri mazdi 323BG, pri 323FBA pa niti ne. kar se pa tiče porabe olja, pa tudi mene preseneča. Mogoče si naletel na totalno uničeno. Meni npr. 323 ´90 250k km, popije olja na 10k od max do min (pribl 1l olja), 323 ´93 1,8T 150k km, pa približno enako. Tako da ne vem od kod podatek da mazde pijejo olje :?
Slika

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Če jul 22, 2004 12:29 pm

Hmmm, mimogrede sem nekaj gledal na mobile.de pa našel eno mazdico, pa ene par stvari ne štekam. scheckheftgepflegt se pogruntal da pomeni potrjena servisna knjižica. Ne razumem pa naslednjega: 8-fach bereift in pa: ATM mit 65 Tkm (Belege liegen vor), Gesamtlaufleistung 190Tkm.

Hmmm, aja, pa kaj je "Wegfahrsperre" in kaj je "Colorverglasung"

No, celoten tekst je spodaj...

Beschreibung:
Klima, Servolenkung, Zentralverriegelung, ABS, 2 x Airbag,Wegfahrsperre, elektr. Fensterheber, Radio/Cassette, Alufelgen, Colorverglasung, Rückbank geteilt/umklappbar, 8-fach bereift, scheckheftgepflegt. ATM mit 65 Tkm (Belege liegen vor), Gesamtlaufleistung 190Tkm.

LP Mrcina
dihtunga.press

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če jul 22, 2004 12:45 pm

8-fach bereift ; z osmimi gumami na voljo
Gesamtlaufleistung 190Tkm; skupno narejenih kilometrov - 190 tisoč
Wegfahrsperre; blokada motorja
Colorverglasung;; šipe so metalizirane/obarvane

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Po avg 16, 2004 7:51 am

Hmmm, eno vprašanje, če kdo ve... Zanima me, kok so kej dragi servisi za ta avto, oziroma nasploh za japonce. Koliko pride na primer menjava zobatega jermena? Ni nujno za to mazdo ampak na primer na splošno za malo starejšo mazdo? Al pa tut kakšna druga cena. Je oreng dražje kot pri evropejcih??

LP Mrcina
dihtunga.press
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov