Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

alkor
Nov uporabnik

multiple choice (pomagajte izbrat)

Napisal/-a alkor So avg 07, 2004 12:52 pm

Drugo leto nameravam kupiti nov (rabljen avto). rang naj bi bil tja do ene 2,5 m sit plusminus max 500k sit.

Ne morem in ne morem se odločiti, čeprav je še dosti časa.
Izbiram med P406 karavan HDI, A3 vseeno kera mašina samo ne 1.6, SAAB 9-3.
Star naj bi bil max 4,5 let in manj kot 100kkm. Verjetno bi sel ponj v D. imeli naj bi avt. klimo, itd vse kar paše zraven.

406 mi je kul, ker je dovolj velik in kamot ima veliko opreme in ni drag, skratka dobis veliko za malo denarja (vozil sem ga ze in mi je vsec), po drugi strani pa premisljam da bi bil tudi A3 kul, samo mi je nekako predrag oziroma za ta denar se da dobit vec.
Saab 9-3 mi je pa dober kot saab sam, samo mi ta 9-3 ni glih prevec vsec ceprav bi ga imel (zdej sem pa povedu a). mogoce coupe verzijo raj. bomo se vidl,
Si ga bom moral se mal poblize ogledat.
Gledu sem 9-5 karavan in ga dobis ze za 3,6 m naprej zelo dobrega. Samo ne bi se dajal tok denarja za avto, dokler se ni familije.

razmisljal sem tud o volvotu, samo zaenkrat mi V40 ne potegne, V70, je pa tudi drazji.

Tako da, ce imate kaksne predloge priporočila itd bi prosil....cez ene par let pa sigurno SAAB 9-5 karavan ali pa volvo V70.

LP,a

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric So avg 07, 2004 3:03 pm

Če mene prašaš, od naštetih avtov bi rekel SAAB 9-3 ali VOLVO V70. Sam sem tud gledal za V40, ma sem se prepričal, da se "pravi" Volvoti začnejo pri višjih modelih...
Pa dobro izberi.

Lp
Bric

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren So avg 07, 2004 3:19 pm

Bric je napisal/-a:Če mene prašaš, od naštetih avtov bi rekel SAAB 9-3 ali VOLVO V70. Sam sem tud gledal za V40, ma sem se prepričal, da se "pravi" Volvoti začnejo pri višjih modelih...
Pa dobro izberi.

Lp
Bric

Volvo V40 ima zastarelo zasnovo podvozaja tud za tist cajt, ko so ga začeli delat. Kot si že sam povedal se V40-ke lahko primerjajo z drugimi volvoti šele sedaj. Aja pa Volvota v70 lih ne moreš primerjat z 406, ker sta popolnoma različna.

Mi mamo Peugeota 406 2.0 HDI karavan. Letnik 2001, ma 150000km na cesti vsak dan pa niti enega problema za njim.
Zdej audia a3 ne poznam tako dobro, tako da ti iz lastnih izkušenj zanj ne morem svetovat.
Sem pa skoraj 100% da z 406 ne boš zgrešil.

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ So avg 07, 2004 8:49 pm

McLaren je napisal/-a:
Bric je napisal/-a:Če mene prašaš, od naštetih avtov bi rekel SAAB 9-3 ali VOLVO V70. Sam sem tud gledal za V40, ma sem se prepričal, da se "pravi" Volvoti začnejo pri višjih modelih...
Pa dobro izberi.

Lp
Bric

Volvo V40 ima zastarelo zasnovo podvozaja tud za tist cajt, ko so ga začeli delat. Kot si že sam povedal se V40-ke lahko primerjajo z drugimi volvoti šele sedaj. Aja pa Volvota v70 lih ne moreš primerjat z 406, ker sta popolnoma različna.

Mi mamo Peugeota 406 2.0 HDI karavan. Letnik 2001, ma 150000km na cesti vsak dan pa niti enega problema za njim.
Zdej audia a3 ne poznam tako dobro, tako da ti iz lastnih izkušenj zanj ne morem svetovat.
Sem pa skoraj 100% da z 406 ne boš zgrešil.

Argumentiraj tole "zastarelo" zasnovo podvozja, prosim!

Imel sem V40 2.0 T4, in ta avto je imel tako dobro podvozje (o motorju raje ne bi, se danes sanjam tisti bozanski zvok turbine, pa vozim 200 KM, ampak brez turbine mi vseeno nekaj manjka...), kot ga ima zelo MALO avtomobilov tega razreda! OK, dizla nisem vozil, ampak bistvene razlike ne more bit, zasnova je najbrz ista...

Pizo 406: Kapo dol :bow Tudi tega sem temeljito preizkusil in je odlicen avto! Pa se dizli so pri Levu zanesljivejsi od bencinarjev...

Audi A3: Odlicen avto, samo takole je to: danes ga vidis, jutri ga ne vidis vec... :roll: SAABa ti ne bodo nikoli ukradli za razliko od Audija!

SAAB 9-3. My favourite. LJUBIM SAAB. Imel sem jih ze vec kot 30... Varen avto, udoben kot fotelj v domaci dnevni sobi, hiter kot strela ob majhni porabi (govorim za turbo-bencinarje), intelektualni imidz brez trohice bahanja, in se ukradli ti ga ne bodo, pa ceprav bi pustil kljuce v kljucavnici in prometno na sedezu... :ne Tudi slucajno ne :EE Prihranis si stroske kasko zavarovanja! Problem je edino v tem, da je ravno stara serija 9-3 najslabsi SAAB, kar so jih naredili :roll: Ta avto ima podvozje od Opla in je obcutno premehko. No, ce se vozis pocasi, bo slo, ce si pa dirkac kot jaz, bo pa kriza! In se nekaj: To je najmanj varen SAAB, kar so jih naredili... V bistvu sramota za firmo... No ja, se vedno enako varen kot konkurenca, ampak za nas, ki smo bili navajeni PRAVIH SAABov, je pac razocaranje :( Novi je baje spet tisti pravi, ampak tebi to bolj malo koristi... Sicer pa je verjetno vseeno varnejsi od Audija in Pizoja, tako da je itak vseeno :wink:

Evo, to je moje mnenje, nepristransko, kot si lahko videl. Vsak ima svoje prednosti in slabosti in prav vsi so odlicni avtomobili. Izberi tistega, ki ga bos dobil najlepse ohranjenega in z najvec opreme, pa bos v vsakem primeru zadovoljen. Veliko srece pri nakupu ti zelim :hi

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren So avg 07, 2004 9:19 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
Argumentiraj tole "zastarelo" zasnovo podvozja, prosim!

Malo sem nerodno napisal. Mislo sem da je imel slabše podvozje kot Peugeot 406 (udobje, lega na cesti).

Sploh ne favoriziram peugeota 406 zdej. Pač, zberi kaj ti dopuščajo finančna sredstva, kaki so servisi, cene rezervnih delov in da ne pozabim kateri ti je vešč in za kaj avto rabiš.
Je _Jerry_ lepo povedal.
Zadnjič spremenil McLaren, dne So avg 07, 2004 9:20 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk So avg 07, 2004 9:19 pm

_Jerry_ je napisal/-a:in se ukradli ti ga ne bodo, pa ceprav bi pustil kljuce v kljucavnici in prometno na sedezu

jz nebi bil tok prepričan, en kandidat sm že jz :EE
EJ6

6killer
Nov uporabnik

Kraj: okolica Maribora (JN76TL)

Napisal/-a 6killer So avg 07, 2004 9:26 pm

jerry, a mi prosim lahk "definiras" izras hiter kot strela in varcen........(BTW resno me zanima, kolk ta mrcina zere, ker so mi Saabi malce k srcu prirastli, ceprav nem imel takega "avjona" nigdar (no glede kolk gledas na finance........... :cry: ) verjetno. Sicer se mi po slikah (v zivo sem videl v MB enkrat parkirano eno samo staro krtino, sam to ni to zal) zdi glede na notranjost in zunanjost 9-5 zelo dober kompromis, glede uporabnosti, kakor glede izgleda (popolno itak ne more bit nic), kar prekasa zelo malo avtov. No to je moje mnenje (v bistvu zlo dobra mrcina, ki si zasluzi ime mrcina z velikim M). Sicer pa a lahko razlozis kako ti nebodo ukradli Saaba? da pustis kluce not pa voznisko? Pa avto ti izgine v 5min........ce ne druzga pa ti sfali vsaj radio,.......itd. Prosim pojasni svoj komentar, ker me resno zanima. Firbec mantra :lol:

73 de S56ZWH (Andrej)

alkor
Nov uporabnik

Napisal/-a alkor Ne avg 08, 2004 10:22 am

Tole pa prvic slisim za SAAB-a 9-3. ENi pa pravijo, da glih zdej SAAB ni vec saab. Se pravi, da ta nova 9-3 ni vec isti. Velik sem ze prebral o saabih pa se neoben nic ni nikol omeil slabega podvozja ali pa pomanjkljive varnosti (glede na ostale saab-e).
tako da sem zdaj kar mal razočaran....mogoce se kaj o saabih?

ZA V70 in 9-5 sem pa rekel da prideta na vrsto verjetno cez kaksne 3-5 let. ko bo familija itd....Zaenkrat res ne rabim tolk velikega avta, ceprav bi jih ze kr imel.ne vem mogoce tudi prej..

hvala za odgovore...se se !!!!!
lp,
a

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če sep 09, 2004 9:43 pm

_Jerry_ je napisal/-a: LJUBIM SAAB. Imel sem jih ze vec kot 30...

kok awtomobilou si pa že meu?? :shock: :shock: :shock:
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Pe sep 10, 2004 12:06 pm

kaWsk je napisal/-a:
_Jerry_ je napisal/-a:in se ukradli ti ga ne bodo, pa ceprav bi pustil kljuce v kljucavnici in prometno na sedezu

Dvomim, ker verjetno ne bos nasel niti kljucavnice za vzig 8)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe sep 10, 2004 12:27 pm

Na tvojem mestu bi malo počakal in kupi saab 9-5 ker je res lep avto, pa udoben in varen.
Old subarus never die, they just get faster!

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Pe sep 10, 2004 12:36 pm

6killer je napisal/-a:jerry, a mi prosim lahk "definiras" izras hiter kot strela in varcen........(BTW resno me zanima, kolk ta mrcina zere, ker so mi Saabi malce k srcu prirastli, ceprav nem imel takega "avjona" nigdar (no glede kolk gledas na finance........... :cry: ) verjetno. Sicer se mi po slikah (v zivo sem videl v MB enkrat parkirano eno samo staro krtino, sam to ni to zal) zdi glede na notranjost in zunanjost 9-5 zelo dober kompromis, glede uporabnosti, kakor glede izgleda (popolno itak ne more bit nic), kar prekasa zelo malo avtov. No to je moje mnenje (v bistvu zlo dobra mrcina, ki si zasluzi ime mrcina z velikim M). Sicer pa a lahko razlozis kako ti nebodo ukradli Saaba? da pustis kluce not pa voznisko? Pa avto ti izgine v 5min........ce ne druzga pa ti sfali vsaj radio,.......itd. Prosim pojasni svoj komentar, ker me resno zanima. Firbec mantra :lol:

73 de S56ZWH (Andrej)

Tovarna SAAB izdeluje avtomobile ze od leta 1957, vendar so jih do sredine sedemdesetih let izdelovali v relativno majhnih kolicinah, tako da so sele takrat izdelali svoj prvi motor, prej so jih kupovali drugje (DKW, Ford, Triumph). So se pa tega projekta lotili temeljito in predvsem s srcem, kar je sploh rdeca nit vseh projektov te tovarne (zaradi tega jim gre v poslovnem smislu tudi zelo slabo, ker se vedno velja, da se zasluzek ustvari z lepo zapakirano skart robo -mojstri za to so npr. Italijani), letalska tehnologija in pa pregovorno kvalitetni materiali (vsi ste verjetno ze slisali za svedsko jeklo) pa so samo se dodali piko na i. SAAB je bil eden prvih proizvajalcev avtomobilov, ki je razvil turbo bencinske motorje in hkrati edini, ki je brez prekinitev vztrajal vse do danes. O tem bi vam lahko napisal knjigo, morda kaj vec kdaj drugic. Skratka, njihovi motorji so med najzmogljivejsimi, po zaslugi turbo-tehnologije pa tudi med najvarcnejsimi v razredu. Pri tem pa je treba upostevati, da ima turbo motor najboljsi izkoristek ravno pri ostri voznji, kjer se atmosferski motor zelo napreza, turbina pa izrabi moc (kineticno energijo) izpusnih plinov, ki je takrat najvecja. Pri pocasni voznji torej ni razlike (turbine tam ne rabis, zato SAAB izdeluje tudi navadne motorje -za mirnejse voznike). Ce hoces porabo v stevilkah, je ta v povprecju 10 litrov, torej od 7 do 13, in to ne pri pocasni voznji. Odvisno od modela (teze) avtomobila in velikosti motorja sicer, ampak tu nekje. Vsekakor manj kot konkurenca.

Zakaj SAABov ne kradejo, te zanima? Zato, ker jih je zelo tezko ukrasti (po neki nemski raziskavi vlomilec odpre Golfa v 15 sekundah, SAABa pa v treh minutah), pa tudi v balkanskih drzavah, kamor gre vecina ukradenih avtomobilov, ni priljubljen. Poleg tega ima kljucavnico za vzig na nenavadnem mestu in je nekdo, ki se prvic vsede v SAABa ne bo kar tako nasel (zakaj je tam, je posebna zgodba), pa se pri nas so relativno redki, lastniki se pa skoraj vsi med seboj poznamo in bi ga kdo hitro opazil, ker bi se kraja takoj razvedela. Eksotika ima vcasih tudi nepricakovane prednosti :wink:

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Pe sep 10, 2004 12:54 pm

alkor je napisal/-a:Tole pa prvic slisim za SAAB-a 9-3. ENi pa pravijo, da glih zdej SAAB ni vec saab. Se pravi, da ta nova 9-3 ni vec isti. Velik sem ze prebral o saabih pa se neoben nic ni nikol omeil slabega podvozja ali pa pomanjkljive varnosti (glede na ostale saab-e).
tako da sem zdaj kar mal razočaran....mogoce se kaj o saabih?

ZA V70 in 9-5 sem pa rekel da prideta na vrsto verjetno cez kaksne 3-5 let. ko bo familija itd....Zaenkrat res ne rabim tolk velikega avta, ceprav bi jih ze kr imel.ne vem mogoce tudi prej..

hvala za odgovore...se se !!!!!
lp,
a

Glej, s tem je pa tako. Lastniki SAABov smo ponavadi bolj ali manj konzervativni romantiki in do novih modelov dolgo casa nezaupljivi. To pojasnjuje nostalgijo za starimi casi. Je pa res, da je SAAB (avtomobilski del tovarne) prebrodil ze vec financnih kriz, nazadnje je tako prisel pod okrilje ameriskega giganta General Motors. GM si v Evropi lasti tudi Opel, tako da so v zelji po cimhitrejsi resitvi iz krize "preskocili" razvoj (SAAB je bil vcasih znan po tem, da je nove modele razvijal in preizkusal desetletja, preden jih je koncno poslal na trg!) in novemu modelu SAABa (novi 900, ki se je kasneje preimenoval v 9-3) vsilili sestavne dele iz oplovega programa. Poleg tega so Americani (ki imajo zdaj glavno besedo) navajeni avtomobilov z mehkejsim podvozjem in rezultat je pac taksen, kakrsen je. Varnost je (pri tem modelu!) prav tako trpela zaradi prehitrega razvoja modela, ampak ne me narobe razumeti -SAAB je se vedno veliko boljsi (ali vsaj tako dober) izdelek, kot so konkurencni. Novi 9-3 je pa spet cisto drugacen, narejen veliko bolj premisljeno in se je ze tudi na testih odlicno izkazal. Upamo lahko torej na najboljse. K sreci se agonija ni toliko poznala pri razvoju modela 9-5, ki je zato bistveno drugacen, kot njegov manjsi brat in ga lahko mirno priporocam tudi najvecjim avtomobilskim sladokuscem. Zadovoljil bo tudi zelo zahtevne okuse.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Pe sep 10, 2004 12:56 pm

Nejko17 je napisal/-a:

cca. 600... :wink:

Uporabniški avatar
Pirček
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Pirček Pe sep 10, 2004 1:11 pm

Vozim 406-ko, sicer limuzina in bencinar, in sem zlo zadovoljen. Star je že 9 let in se mu nič ne pozna starost......ker imam veliko mestne vožnje me moti poraba ampak se da......drugače pa nobenih težav.......udoben, mehek, prostoren.....

ne boš se zafrknil, če ga boš kupil....
Beam me up, Scottie!!
Slika
Slika
Zvestoba do roba!!

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Pe sep 10, 2004 1:37 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
Nejko17 je napisal/-a:

cca. 600... :wink:

kolko si te star? 250 let? :-P
kak je to mozno?
a mas trgovino z avti verjetno?
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ So sep 11, 2004 12:33 pm

Nisem tako star...

Trgovine z avtomobili pa tudi (se) nimam, ker sem (se) student. Recimo, da sem si s tem kdaj tudi zasluzil kak tolar, ceprav sem ga potem na enak nacin tudi porabil. Da ne bo kdo slucajno mislil, da sem si s tem nagrabil veliko denarja. Rajsi veliko dela. Iskal in kupoval, pa tudi zbiral in obnavljal sem v glavnem stare avtomobile, oldtimerje, ki so mi vsec ze od nekdaj. Zacetek 90.ih let je bil pri nas za to idealen in ceprav lahko vse to jemljem tudi kot cisto izgubo casa, sem medtem prepotoval Slovenijo po dolgem in pocez, vtaknil nos v vsak grm, veliko lepega dozivel, spoznal veliko ljudi in se pri tem marsikaj tudi naucil. Me kar malo nostalgija daje za tistimi casi... :D

Sicer je pa moja zaljubljenost v avtomobile vcasih ze mejila na zasvojenost :oops: Ce stevilo avtomobilov razporedim na 10 let, kolikor sem se s tem ukvarjal, se pokaze, da sem si v povprecju na vsakih 6 dni kupil po en avto... :roll: Vcasih se mi zdi, da sem kot playboy, ki mora imeti vsak dan drugo 8) No, zdaj je ze bolje -ze cel mesec nisem kupil nobenega novega (starega) avtomobila -torej abstiniram! Drzite pesti zame, da mi bo uspelo... :D

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix So sep 11, 2004 1:08 pm

madona. kako se najdes cas za kaj drugega.... :-P drzimo pesti :D
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ So sep 11, 2004 1:20 pm

Asterix je napisal/-a:madona. kako se najdes cas za kaj drugega.... :-P drzimo pesti :D

Kaj je ze to CAS :?: Saj ga ne najdem! Jem, spim, se ucim in... :roll: Nic drugega! NO SEX, NO DRUGS, NO ROCK'N ROLL!!! Life is a B sometimes... but I choosed that way! Se malo zdrzim, od diplome na strojnem faxu me loci se 11 izpitov, potem pa obrnem plosco :D Hvala za moralno podporo... :wink:
Zadnjič spremenil _Jerry_, dne So sep 11, 2004 1:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon So sep 11, 2004 1:21 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
kaWsk je napisal/-a:

Dvomim, ker verjetno ne bos nasel niti kljucavnice za vzig 8)

Jaz pa bi. :twisted: Sem že vsaj v 20ih Saabih sedel in vozil. Pa čeprov po parkplacu. 8)
Alkor: Jaz bi kupil zadnji model Saaba 9-3. Zakaj? Varnost, udobje, zanesljivost... Če te ne skrbi vzdrževanje potem pa spljoh ne.
Aja a pa si pomislil, da bi se ozrl še malo na vzhod? Accord, Primera...?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov