Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

kateri avto do 500k

Napisal/-a mloncar Po avg 09, 2004 11:52 am

zaenkrat se okoli vozim še s kolesom, ampak v naslednjih mesecih (konec letošnjega leta ali v začetku leta 2005) bom kupil avto! do takrat rčunam, da bom našparu ene 500.000 SIT!

kaj naj kupim za ta denar? fino bi blo, če avto nebi mel več kot 80kW (108KM), zaradi registracije!

sam sem imel v mislh kakšnega accenta 1.5 ali protona 315 ali pa colta!

Uporabniški avatar
Civic 4.th
Novinec

Napisal/-a Civic 4.th Po avg 09, 2004 12:00 pm

LP

JST ti priporočam HONDO...sam zdej je odvisno kaj hočeš imet v avtu..jst sm dal za mojo lubico 300k SIT... vozim jo leto pa pol, pa še nism nikjer ostal, vedno pridem do cilja..zadnja odločitev bo tvoja :twisted: :twisted: :twisted:

ajd
HONDA accord 2.0 VTEC

Cizi
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Cizi Po avg 09, 2004 12:06 pm

Proton ali Colt je dobra izbira, honde pa se pametne za 500k ne dobi. :)

Uporabniški avatar
JureT
Novinec

Napisal/-a JureT Po avg 09, 2004 4:24 pm

Kak sem vedu da bo v tejle temi čist nekje na vrhu omenjena honda. :roll:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 09, 2004 4:31 pm

Jz ti pa bemfa priporočam...aja so predragi za vzdrževat, pa deli so astronomsko dragi, poleg tega pa ziher zaribajo po 160.000km, še kej?...aja razbil se boš ker ima zadnji pogon, hmmm...ziher bi kdo še kej najdu...aja, brez opreme so :roll: :? To so pač ugotovitve naših vrlih uporabnikov...

Pa šalo na stran...

Na avto.net določi ceno do 500 SIT in moč do 80kw in poglej kaj bo izbruhalo ven, pol pa malo izbiraj...Med tvojo našteto trojico bi verjetno zbral hyundaija ali Mitshubishija, ker Protonu JAZ nekak ne zaupam...čeprov je to licenčni Colt..pa vseeno...skratka...avto.net in določi pogoje, pa boš najprej vidu, kaj lahko pričakuješ za ta denar, pol pa zberi in povej, pa ti bodo med ožjim izborom lastniki kej povedali...Mogoče če gledam primerljive avte, tudi kakšen Lanos, Clio...? Mogoče, ne vem...

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

BMW RALLY
Novinec

Napisal/-a BMW RALLY Po avg 09, 2004 4:34 pm

Slide je napisal/-a:Jz ti pa bemfa priporočam...aja so predragi za vzdrževat, pa deli so astronomsko dragi, poleg tega pa ziher zaribajo po 160.000km, še kej?...aja razbil se boš ker ima zadnji pogon, hmmm...ziher bi kdo še kej najdu...aja, brez opreme so :roll: :? To so pač ugotovitve naših vrlih uporabnikov...
hahahah :lol: :lol: :lol: , ja to pravjo vsi"ta pametni" ki vozjo prave avte.... :roll: :x BMW ÜBERALESS!!!

Uporabniški avatar
poršejček
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a poršejček Po avg 09, 2004 4:40 pm

pišuka ste eni prepotentni :oops:
mas staro bemfo in zdj misls da si buga za j***a prjeu!dj ne me smejat!
pac imam kolege ki se jim je res zgodilo da so mogli delat generalko (vrjamete ali ne saj mi je useeno) sam ne vem zakaj bi seu o tem nabijat-ni logike!sam osebno nimam nic proti bmw-ju sploh zadnim modelom ne, ki so zelo lepi sam prosim ne se naprej metat ce mate bmfo pa tud ce je starejsa kot vi!

ma ksn (recimo) vw-ja pa ga ma raj sam zato ker je novejsi in bolj varn, kot pa neko staro bemfo sam zato ker je bemfa!

p.s. NOBENGA NE ZELIM UZALIT!

LP porsejcek
sanje vsakega CARRERA GT

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Po avg 09, 2004 4:45 pm

prvo kot prvo upam da ne pricakujes za 500k nekega super avta in tudi ga nebi blo prevec pametno kupit, ce bo to tvoj prvi avto bos ziher z njim divjal(kdo pa ni), da se nebos ze z prvim avtom razbil, dobro pleh pa dnar se ze nekak pozabis, samo ce bos pa sam sebi kaj nardil pa dvomim da bos lahko tak hitro pozabu!

ce sem kaj narobe napisal me ne :/:o:/ ali pa :-:o

LP firestorm

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 09, 2004 4:54 pm

Najprej moraš preverit izraz prepotenten...
Napisal sem da sem se šalil!!!
Pač sem uporabil tudi ENO tvojo izjavo (da zaribajo pri 160.000), druge pa niso ble tvoje ampak že 1231412-krat slišane laične in neutemeljene izjave takih, ki imajo druge znamke ali pa sploh ne avtomobila in pametujejo o BMW-jih, čeprav se jim niti ne sanja o vzdrževanju, vzdržljivosti, vožnji in stroških z BMW-ji
Tak da nisem direktno nate cilal, niti še nimam bemfe, pa tudi jo ne mislim kupit zaradi tega ker je bemfa ampak predvsem zaradi zadnjega pogona in posledično užitka v vožnji, ki ga ima bmw vštetega v ceno, za razliko od VW in drugih ...
Nikoli pa nisem rekel, da ne verjamem, da so frendom zaribale bemfe..samo sta jo pa verjetno mogla zelo "zlorabljat" ali je blo pa kaj drugega narobe :wink:

Sori za offtopic...
@poršejček...ni bilo vse oziroma nič napisano zato da bi tebe zbadal...torej brez zamere

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
poršejček
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a poršejček Po avg 09, 2004 4:58 pm

slide ti si en od unih katerih clovek nikoli nebi kritiziral :P oziroma mu kaj zameril ker si vedno korekten in posteno ogovoris!

ce ze morem napisat je letelo na bmw rally-ja in njegovo izjavo!

kar se pa kolegou tice:nista bla prav prizanesljiva ampak tisala pa tud nista bog ve kako!

hahahah , ja to pravjo vsi"ta pametni" ki vozjo prave avte.... BMW ÜBERALESS!!!

halo, a to ni prepotentno????
sanje vsakega CARRERA GT

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 09, 2004 5:05 pm

poršejček je napisal/-a:ce ze morem napisat je letelo na bmw rally-ja in njegovo izjavo!
halo, a to ni prepotentno????

:oops: Sem mislil da sem jaz predpotopen al kaj že...aja prepotenten :P :lol:

LP

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Po avg 09, 2004 5:13 pm

tema je bila prestavljena!

Drgač pa do 500k bi najnovejš avto dobu pomoje kšnga accenta , kakega daewoja ali kej podobnega.

lp :wink:

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Po avg 09, 2004 6:27 pm

podpis pove vse :lol:
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
hanibal1
Novinec

Kraj: M.Sobota

Napisal/-a hanibal1 Po avg 09, 2004 10:22 pm

Momentalno za 500K po mojem ne bi dobil Protona 315 prej 313,ga boš pa verjetno dobil ko boš kupoval avto(začetek 2005)!
Boš pa sigurno pri tem avtu dobil največ za svoj denar :!:

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Napisal/-a mloncar To avg 10, 2004 7:01 am

firestorm je napisal/-a:prvo kot prvo upam da ne pricakujes za 500k nekega super avta in tudi ga nebi blo prevec pametno kupit, ce bo to tvoj prvi avto bos ziher z njim divjal(kdo pa ni), da se nebos ze z prvim avtom razbil, dobro pleh pa dnar se ze nekak pozabis, samo ce bos pa sam sebi kaj nardil pa dvomim da bos lahko tak hitro pozabu!

ce sem kaj narobe napisal me ne :/:o:/ ali pa :-:o

LP firestorm

ja to bo moj prvi avto! sicer imam sedaj možnost uporabe enega od 3 avtomobilov, ki jih mamo, sam mi gre na živce vedno "fehtat", če lahko vzamem avto, de bi šou tja pa tja.. ..kr dost tem sem prebral o zgoraj naštetih avtomobilih in tudi sam sem nekak najbolj zainteresiran za accenta (sicer oblika mi ni nevem kak všeč, majo pa baje vredu mašine, tako da nebi smel bit velik problemou), al pa colt (protoni so baje šlampasto sestavljeni, pa velik pijejo), zdej sm pa še cliot mal gledu!

bom še mal po avto.net pogledu. hvala za vse nasvete!

PS: kolk pa kej accent 1.5, letnik cca 95 pije?

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 To avg 10, 2004 6:38 pm

Brez klime 8l s klimo 9l.
Drgač se ga da tud na 7l spravt sam kdo bi šparov :lol:
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 To avg 10, 2004 6:55 pm

moj prwi awto bo sigurn
-citroen ax 1.1 letnik okol 95, 44kw/60km, 700kg, moji matki kur 5-6L fotru pa 6,5L pa ga ne špara...
po knjižci je pospešek do 100kmh 11.9s, končna pa 167kmh... za tak awto zlo u redu...
pa kilometri niso problem.... za 400.000sit dobiš že ful lepga z uso opremo pa 100.000 prewoženih... :wink:
odloč se pa sam...
LP
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To avg 10, 2004 7:03 pm

spet boste enmu zmešal glavo k hoče kupt avto,

tko kot je nekdo zgoraj rekel, poglej sam in pol poroči kaj ti je všeč, in ti bodo drugi verjetno na podlagi svojih izkušenj povedal kak se keri avto obnese,

ker se mi ne da več gledat postov polnih bemflov in hond(sej so hudo,sam me bo čist zafrustriral-upam da sm prov napisu :roll: ,tko da ne bom mel ne BMW-ja niti honde zarad vas :evil: :P )

pa še to: konec leta :roll: ( kaj ko bi takrat raje vprašu,ker se bodo cene takrat spremenile in pitaj boga kaj boš lahko takrat dobu za 500k)

zdej boš pa do takrat gledal svoj post in notr vse možne avte -kaj kupit :shock:
pa spet ne boš vedu kaj uzet :lol:

no to je sam moje mnenje :wink:
Slika

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious To avg 10, 2004 7:19 pm

U pol leta ti lahko še ornk zmeša glavo.

Sem bil na istem in sem vsega boga meu v glavi kaj kupit , sedaj se čas nakupa približuje in sem se nekako zbistril. Veliko konjev ne ker pač dijaški žep nepremore (saj moj ne) ... potem pa gledaš in gledaš , če kej poznaš še tok bolš pa pride hmal kšna odločitev.

lp :twisted:

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man To avg 10, 2004 7:52 pm

Jest mam accenta 1.5 in kasnih pripomb cez njega nimam. Mam narenih dobrih 100k km od tega sm jih 33k km jest. Je pa tko:
-poraba del k se vozm sam pa vecinoma samo na siht pa ob vikendih v kranj
pa tko bolj na izi (saltam tam pri 3k rpm) vozm 2,5 do 3k rpm je poraba nekje med 7,1 do 7,3 litra. Ob stiskanju pa zna bit masina kar zlo pozresna vendar pa je povrecje res tam nekje okrog 8.
- vzdrzevanje je ful pocen 2 servisa eden 17ksit eden 36k sit sam ta je bil na 90k km se prav veliki (jermeni and stuff)
- lega avto je bol mehk ce mu strsas amortizerje pa ga znizas se kr fajn drzi se zmer pa ni to dirkalnik drgac pa za kokr tolk normalno vozno je ql. Bremze primejo zadosti.
- kvaliteta izdelave men se zdi kr ok za tak danr ni kesnih crickov pa zaenkrat se use dela tko k more

U glavnem jest sm zadovoljen
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov